Russland oppgraderer supersoniske bombefly: Skal ha doblet krigsevnen

Video: Her letter Russlands nye krigsmaskin

Putin har oppgradert sovjeternes fryktede «hvite svane», Tupolev Tu-160M har nå hatt sin første prøvetur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med nye motorer, ny avionikk, og nye kommunikasjons- og våpensystemer vil det sovjetiske bombeflyet Tupolev Tu-160 krigsevne dobles, opplyser russiske Russia Today.

Flytypen kalles «Blackjack» av NATO, mens russerne heller kaller den «Den hvite svane». Det supersoniske bombeflyet kan fly over 13.000 kilometer uten å måtte fylle drivstoff. Med de nye motorene vil de oppgraderte versjonene «M» og «M2» kunne fly inntil 1000 kilometer lengre enn før, opplyser RT.

Tupolev Tu-160 ble utviklet i Sovjetunionen, som et motstykke til det amerikanske bombeflyet B-1A, og prototypen fløy første gang i desember 1981 under Den kalde krigen. Den rakk å bli satt i drift i 1987, tre år før Sovjets fall.

Torsdag frigjorde myndighetene bildene av den første testflyvingen til det oppgraderte flyet, fra den militære basen i byen Kazan, øst for Moskva. Selve flyvingen skal ha blitt utført tidligere i februar.

Jomfruturen foregikk på 5000 fots høyde, tilsvarende 1500 meter over bakken. Den varte i cirka en halvtime.

Personvernpolicy