Tre menn mistenkt etter drapet på Wilma (17) i Sverige

<p>Wilma Andersson var savnet i to uker før svensk politi fant levninger av den savnede 17-åringen.</p>
Wilma Andersson var savnet i to uker før svensk politi fant levninger av den savnede 17-åringen. Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix/TT og privat

Svensk politi har gjort to nye pågripelser i drapssaken som ryster Sverige. Dermed er til sammen tre personer mistenkt for å ha noe med forsvinningen og drapet å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wilma Andersson (17) ble meldt savnet i midten av november. Om lag to uker senere fant politiet deler av jentas kropp i en elv.

En person som ble pågrepet tidlig i etterforskningen av Wilma-forsvinningen, er nå arrestert på nytt. I tillegg ble en tredje person pågrepet fredag, mistenkt for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

17-åringens kjæreste, en 22 år gammel mann, er hovedmistenkt og siktet for drap, men politiet mener det er grunn til å tro at kjæresten kan ha hatt flere medhjelpere.

Mannen som ble pågrepet torsdag er mistenkt for å ha bidratt til å skjule en kriminell handling, melder svenske P4 Väst. Han er nå pågrepet for andre gang, etter først å ha blitt løslatt på et tidligere stadium av etterforskningen.

I drapssiktedes nærmeste omgangskrets

Den mistenkte er en mann i 40-årsalderen, som skal være i den drapssiktedes nærmeste omgangskrets. Politiet har siktet ham for å skjule en alvorlig forbrytelse.

– Han ble tatt inn til avhør i går, men det er usikkert hva som skjer i dag. Dette er en påtalebeslutning, sier mannens advokat Tommy Nilsson til SVT Ekot.

Fredag melder Expressen at en tredje person nå er pågrepet, mistenkt for å ha noe med drapet på Wilma å gjøre.

– Vi kan på det nåværende tidspunktet ikke gå ut med hvilke forbrytelser han er mistenkt for. I løpet av helgen vil det bli avgjort om de fortsatt skal begjæres fengslet eller om de skal løslates, skriver påtaleansvarlig Jim Westerberg i en pressemelding.

Fant kroppsdel under søk i elv

Letingen etter den savnede fortsetter. Så langt har politiet funnet én kroppsdel som tilhører den savnede jenta, men politiet leter fortsatt etter flere levninger.

Bakgrunn: Politiet har gjort funn som tyder på at Wilma (17) er død

17 år gamle Wilma ble sist sett i Uddevalla 14. november. Svensk politi mener Wilma ble drept hjemme hos den 22 år gamle kjæresten som er pågrepet og siktet for drap. Politiet har gjennomført flere undersøkelser ved 22-åringens hjem.

Da det ble gjort funn av en kroppsdel tilhørende Wilma, utelukket politiet at hun er i live.

Politiet har ikke ville bekrefte om det er funnet tekniske bevis for at 17-åringen ble drept på kjærestens bopel, men politiet har sagt at mistanken mot mannen er styrket. Han nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre

Styrket mistanken mot kjæresten

Ifølge avisen GT vil det i løpet av fredag ble avholdt nye fengslingsforhandlinger mot den drapssiktede kjæresten.

– Mistanken mot mannen har forsterket seg under etterforskningen, og bevisene er sterkere. Men vi trenger mer tid for å fullføre etterforskningen, sier Jim Westerberg.

I mellomtiden fortsetter letingen etter Wilma, og ber publikum om tips.

– Mange mennesker har engasjert seg i letingen og har bidratt på ulike måter. Vi forstår at mange er berørt av det som har skjedd, sier politiområdesjef Lars Eckerdal til svenske medier.

Personvernpolicy