Video av politivold mot tenåring uten armer og bein ryster USA

NB: Sterke bilder! I denne videoen ser vi den multiamputerte 15-åringen bli brutalt behandlet av en politibetjent.
Artikkelen fortsetter under annonsen

En hjerteskjærende amatørvideo av det som blir fremstilt som politivold mot en multi-amputert gutt ble vist på amerikansk TV torsdag. Dette er en av flere lignende saker de siste ukene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere denne uken omtalte ABC Nyheter en rekke videoer av det som fremstår som brutal maktbruk fra politiet i USA. Nå har en ny video kommet ut, der en 15-år gammel gutt uten armer og bein blir slått og sparket av politifolk.
Les mer: Nye brutale videoer av politivold og maktmisbruk

Den åtte minutter lange videoen fra et gruppehjem for ungdom i Arizona viser en politibetjent som sitter oppå tenåringen, som har fått amputert sine armer og bein. Bildene er ubehagelige, og man hører tydelig rop om hjelp fra tenåringene.

Videoen er filmet av en 16-åring som bor i det samme gruppehjemmet. Personen blir slengt i veggen og arrestert. En tredje ungdom filmer dette.

Les også: Flertall for strengere våpenlover i USA, viser måling

Ungdommene prøver å beskytte hverandre, men politibetjenten fortsetter:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Hold kjeft! Jeg hever stemmen til deg når f**n jeg vil, forstår du det?» brøler politibetjenten inn i øret til 15-åringen.

Se videoen øverst i saken. Obs! Sterke bilder.

– Dette er ungdommer med mange ulike traumer. Hadde en forelder gjort det samme som disse politifolkene, vill de blitt anmeldt for barnemishandling, sier ungdommenes forsvarer Joel Feinman til Washington Post.

Les også: Ny politivoldsak ryster USA

Det var KOLD News 13 i Arizona som først viste videoen. KOLD skriver at politiet rykket ut til gruppehjemmet på grunn av bråk mellom en av beboerne og en ansatt. Sheriffen i Pima County visste angivelig ikke om forholdene da de ble konfrontert med videoen, og skal nå etterforske saken.

– Disse ungdommene bor der fordi de ikke kan bo med foreldrene sine. Det er disse politiet skal beskytte og forsvare. Så ser vi her at de blir behandlet om dyr i stedet, sier Feinman.

Les også: Politivoldsak provoserer i USA

Begge ungdommene ble siktet for voldelig oppførsel, men politiet har i lys av denne saken bestemt seg for å droppe siktelsen, melder lokale medier i Tucson.