Moren til Devin Langford (13) ble drept – nå forteller han om den grusomme opplevelsen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ni amerikanere ble drept i et bakholdsangrep i Mexico, deriblant moren til 13 år gamle Devin Langford. – Hun forsøkte å be til gud, forteller gutten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun forsøkte å be til gud og hun forsøkte å få bilen til å starte slik at vi kunne komme oss bort derfra, sier Devin Langford til ABC Good Morning America.

For litt over en uke siden ble amerikanske mormonere utsatt for bakholdsangrep i Mexico. Ni mennesker mistet livet, deriblant Devins mor Dawna og to brødre Trevor (11) og Rogan (2). I alt mistet seks barn livet i overfallet. De to yngste et tvillingpar på åtte måneder. Den ene bilen ble satt fyr på, mens fire barn og deres mor fortsatt befant seg i bilen. I alt åtte barn overlevde angrepet.

Utropt til helt

– De begynte å skyte mot bilene. Det var mange kuler, forteller Devin. I etterforskningen er det blitt stadfestet at det ble avfyrt 200 skudd mot bilene mormonerne satt i. Han mener gjerningspersonene hadde lange våpen, trolig rifler, og de var maskerte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Devin er i etterkant blitt utrop til helt. Han gikk i overkant av 22 kilometer for å få hjelp etter å ha gjemt sine skadde søsken i buskene og dekket dem til slik at de ikke kunne ses av gjerningsmennene.

– Det eneste jeg tenkte på var at jeg måtte skaffe hjelp. De andre blødde, så det hastet.

– Sønnen min er en helt fordi han risikerte livet sitt for sine brødre og søstre, sa faren David i et annet intervju med den amerikanske tv-stasjonen.

Må flytte

Det siste moren Dawna sa til sin eldste sønn var at han måtte komme seg i dekning, mens hun forsøkte å få bilen til å starte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ble ikke truffet, og etter å ha gjemt søsknene mine begynte jeg å gå. Underveis søkte jeg dekning slik at ingen kunne forfølge meg.

Selv om familien er amerikanske statsborgere har de bodd i det mormonske samfunnet La Mora på grensen til USA. Mormonerne flyttet til området rundt 1890. Noen av dem for å leve i polygami, eller flerkoneri.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Devin og familien er ifølge ABC ikke en del av mormonersamfunnet i Mexico. Devins far har vokst opp i området og forteller om et paradis for barn før kartellene kom til området. Etter angrepet, vil han ikke lenger bo der.

– Det var en blodig massakre, sier faren i intervjuet. – Jeg har mistet min kone og to av barna mine. Nå må vi flytte - uten egentlig å ha et sted å dra til.