Hun er presidentens nye våpen: – Å si nei til Trump, er å si nei til Gud

Se video.

Paula White (53) taler i tunger og er blitt søkkrik på å lokke millioner av dollar ut av TV-seere. Nå er TV-predikanten blitt Donald Trumps nye våpen for å holde på evangelisk kristne velgere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forleden ble White ansatt i Det hvite hus for å gi president Trump råd om hvordan han skal beholde de såkalt evangelisk kristne i folden. Et stort flertall av disse stemte på Trump ved forrige valg, og uten deres støtte spøker det for hans gjenvalg i 2020.

Dette er amerikanere som blant annet er motstandere av abort, homofili, transpersoner og samkjønnet ekteskap. Gjennom Trump-administrasjonen er de blant annet blitt belønnet med utnevnelser av sterkt konservative til Høyesterett.

Flere målinger viser imidlertid at deres skepsis mot Trump øker. Ifølge presidentens egen «hoffkanal» Fox News mener tre av ti han bør stilles for riksrett.

– Der jeg går, hersker Gud!

Og da tyr Trump bokstavelig talt til høyere makter. Eller i hvert fall sin personlige pastor og åndelige veileder, som han har pleiet vennskap med etter å ha blitt begeistret av på TV i 2002.

– Der jeg går, hersker Gud! Når jeg går på bakken i Det hvite hus, går Gud på bakken i Det hvite hus. Jeg hadde all grunn til å erklære Det hvite hus som hellig mark, fordi jeg sto der, og der jeg står er det hellig! tordnet White nylig på et av sine mange møter, ifølge NowThis, som har klipp fra seansen.

– Å si nei til president Trump, er å si nei til Gud. Og det vil jeg ikke gjøre, sa hun nylig da hun ble intervjuet under en av sine mange boklanseringer.

Det var Paula White som ledet bønnen under seremonien da Donald Trump ble innsatt som president i januar 2017. Da talte hun imidlertid ikke i tunger, som hun gjerne gjør på TV.

Artikkelen fortsetter under bildet

NÆRE VENNER: Donald Trump og Paula White snakker sammen i mai 2019 under et arrangement i Rosehagen foran Det hvite hus. Førstedame Melania til høyre. Foto: Brendan Smialowski / AFP
NÆRE VENNER: Donald Trump og Paula White snakker sammen i mai 2019 under et arrangement i Rosehagen foran Det hvite hus. Førstedame Melania til høyre. Foto: Brendan Smialowski / AFP

Vokste opp i usle kår

I motsetning til eiendomsmogul og arving Trump er ikke White vokst opp med en sølvskje i munnen. Hun var heller ikke kristen da hun vokste opp i usle kår i Mississippi med en alkoholisert far. Hun slet med bulimi, fikk barn som 18-åring og er skilt tre ganger.

– Jeg var en ødelagt Mississippi-jente som bodde i en campingvogn som ble kalt søppel – «trailer-trash». Pappa begikk selvmord, jeg ble gravid utenfor ekteskapet som 18-åring, ble gift, skilt, ikke bare en gang, to ganger….

Så skal White ifølge seg selv ha hatt fått en guddommelig visjon i 1986 da hun lekte med sin den gang tre måneder gamle sønn.

I det hun kaller «visjonen» så hun seg selv forkynne evangeliet til alle kontinenter, og startet på sin kristne livsgjerning som skal ha blitt hånet av moren og stefaren, ifølge Washington Times.

32 millioners leilighet i Trump Tower

Det førte til at hun bygget en kirke Tampa i Florida som hun forkynte fra på TV. En sen kveld noen år senere, i 2002, fikk hun en telefon fra en begeistret New York-milliardær som bedrev kanalslalåm foran TV-en i sitt herskapshjem i Florida.

Det ble starten på vennskapet med den daværende programlederen for realityprogrammet «The Apprentice» - Donald Trump – og Paula White. Blant annet skal Trump ha deltatt på bibelstudier hun ledet, ifølge blant annet New York Times.

En stund senere kjøpte hun leilighet i hans fasjonable Trump Tower i New York. I dag eier hun et krypinn der til 3,5 millioner dollar (vel 32 millioner kroner), et hus til 2,6 millioner dollar (24 millioner kroner) og eget privatfly, ifølge amerikanske medier. I 2007 ble hun etterforsket av Senatets Finanskomité for misbruk av donasjoner.

Rikdom tegn på Guds velsignelse

For det er langt på vei det hun har bygget sin rikdom på – ved siden av en rekke selvhjelpsbøker. 53-åringen forfekter såkalt «prosperity gospel» i sine TV-sendinger:

Dersom du gir fra deg rikdom i monn, vil du bli belønnet med enda mer rikdom. Det at du er rik, er tegn på at du er velsignet av Gud.

Eller som hun sier i sine TV-prekener for åpen skjerm der kontonummeret blinker i bunnen av skjermen, og hun truer med fortapelse dersom du ikke blar opp:

– Du kan bli rik om du sender inn 35 000 dollar. Du kan sende inn 100 000 dollar. Dersom du ikke sender inn penger, vil dine drømmer og mål bli knust…

White er heller ikke nådig mot TV-kanaler og nettverk som er kritiske til Donald Trump. Det betyr trolig dem presidenten trolig kaller falske medier – spesielt The New York Times, The Washington Post og CNN.

LEDER BØNN: I august 2018 ledet hun bønnen under en statsmiddag i Det hvite hus. Nå er hun ansatt. Foto: Alex Brandon / AP
LEDER BØNN: I august 2018 ledet hun bønnen under en statsmiddag i Det hvite hus. Nå er hun ansatt. Foto: Alex Brandon / AP

Demoniske kanaler skal bli knust

– Vi er i en åndelig krig nå, hevder White.

Og maner til at «alle demoniske kanaler» som ikke innretter seg til at Trump er valgt av Gud skal bli knust og «revet ned i Jesu’ navn».

Nå skal hun altså gi presidenten råd om hvordan religiøse grupper skal få mer innflytelse i det offentlige apparatet.

Personvernpolicy