«Australias verste seriemorder» er død – nektet straffeskyld til det siste

Se video: «Australias verste seriemorder» er død – nektet straffeskyld til det siste

 Ivan Milat (74) er dømt for å ha stått bak minst syv bestialske drap på turister i Australia. Han nektet til det siste at han var «backpacker-morderen».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1996 ble Milat dømt til syv ganger livstid i fengsel i den australske delstaten New South Wales for å ha stått bak «backpacker-drapene» på syv turister.

Turistene skal ha blitt drept på bestialsk vis, ved å enten ha blitt knivstukket, skutt, slått ihjel og én ble til og med halshugget. De syv forsvant i skogen Belaglo, 138 kilometer fra Sydney mellom desember 1989 og april 1992 ifølge 7News.

Likene ble funnet i skogen mellom 1992 og 1996. Felles for dem alle skal ha vært at de skal ha haiket langs veien og at de ble funnet med klare tegn på å ha vært utsatt for grov vold. Det har lenge også vært spekulert at det kan finnes enda flere ofre.

Ofrene for «backpacker-morderen»: Australske Deborah Everest (øverst til venstre), Anja Habschied (Tyskland), Simone Schmidl (Tyskland). Fra venstre nede: Joanne Walters (Storbritannia), Gabor Neugebauer (Tyskland), Caroline Clarke (Storbritannia) og James Gibson ( Australia). Foto: Ho / Reuters
Ofrene for «backpacker-morderen»: Australske Deborah Everest (øverst til venstre), Anja Habschied (Tyskland), Simone Schmidl (Tyskland). Fra venstre nede: Joanne Walters (Storbritannia), Gabor Neugebauer (Tyskland), Caroline Clarke (Storbritannia) og James Gibson ( Australia). Foto: Ho / Reuters

Nektet for å ha stått bak

Milat har helt siden han ble pågrepet nektet for å ha hatt noe med drapene å gjøre. Han ble identifisert av en britisk turist som rømte fra ham da han skal ha blitt siktet på med våpen. Mistanken ble forsterket av en rekke tekniske bevis.

– Mitt enkle forsvar i retten var at det ikke var meg. Jeg vet ikke hvem som sto bak. Det var opp til dem å bevise at jeg sto bak, ikke for meg å bevise at jeg var uskyldig, forklarte han til australske medier i 2004.

Les også: Seriemorder har rekorden for lengst fengselsopphold - kan nærme seg løslatelse

Uhelbredelig kreft

Han har siden 1996 sittet fengslet og fikk tidligere i år uhelbredelig kreft i spiserøret og magen.

Siden da skal australske myndigheter ha forsøkt å få 74-åringen til å tilstå. I en uttalelse sier politiet i New South Wales at de ved åtte anledninger skal ha besøkt Milat og forsøkt å få en tilståelse fra ham.

– Forskjellige strategier ble brukt ved hver anledning, inkludert forskjellige kombinasjoner av detektiver og bruk av innspilte intervjuer med ofrenes familier, sier de i uttalelsen. Men forsøkene skal alle ha vært resultatløse.

Hans eneste reaksjon etter å ha hørt ofrenes familier var:

– Jeg bryr meg ikke, det er alt.

«Backpacker-drapene» var inspirasjonen bak skrekkfilmen Wolf Creek som kom ut i 2005.

Personvernpolicy