Trump med pinlig geografi-blemme: – Vi bygger en mur i Colorado!

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en tale i byen Pittsburgh bedyret president Donald Trump at han er i ferd med å bygge en mur i Colorado. Nå får han tyn fra flere hold. Colorado grenser nemlig ikke til Mexico.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var under en tale om amerikansk energi i byen Pittsburgh natt til torsdag, norsk tid, at USAs president Donald Trump serverte sin geografiske blemme.

Trump snakket om den mye omtalte grensemuren mot Mexico, da han kom inn på status:

– Vi bygger en mur langs New Mexicos grense, og vi bygger en mur i Colorado, sa Trump til stor jubel fra tilhørerne.

Blemmen har imidlertid ikke gått upåaktet hen, skriver CNN.

– Dette er pinlig

I etterkant har nemlig flere poengtert at delstaten Colorado slett ikke ligger på grensen til Mexico, men rett nord for New Mexico.

Blant disse er Colorados demokratiske guvernør Jared Polis.

– Vel, dette er pinlig. Colorado grenser ikke mot Mexico. Jammen bra at Colorado nå tilbyr gratis heldagsbarnehage slik at våre barn kan lære seg elementær geografi, skrev Polis på Twitter etter talen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Trump ber høyesterett om Pentagon-midler til grensemur

Også senator Patrick Leahy fra Vermont koser seg på Trumps bekostning. På Twitter har den demoktatiske senatoren delt et kart av USAs stater hvor bokstavene «New» i New Mexico er strøket over med sprittusj og Mexicos grense går helt opp til Colorado.

Foto: Daniel Dale / Twitter
Foto: Daniel Dale / Twitter

Trump nekter for geografi-krøll

Kartet og tusjstrekene spiller trolig på episoden i september i år, der Trump under en pressekonferanse i Det hvite hus presenterte et kart som viste hvilken vei orkanen Dorian var ventet å ta.

Da Trump holdt opp kartet, ble det klart at risikosonen hadde blitt utvidet med svart tusj til å inkludere delstaten Alabama.

I en Twitter-melding publisert i natt benekter imidlertid Donald Trump at han rotet med geografien. Han hevder at utsagnet var ment som en spøk.

Les også: Ankedomstol svekker Trumps muligheter for grensemur