Familie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år

Video: Politiet besøkte gården etter å ha mottatt bekymringsmeldinger. Da oppdaget de familien på seks.
Artikkelen fortsetter under annonsen

I kjelleren i dette huset nær landsbyen Ruinerwold bodde den nederlandske familiefaren og fem av hans barn i ni år mens de ventet på dommedag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En familie på seks har tilbragt de siste ni årene i kjelleren på en gård i Nederland i den tro at endetiden nærmet seg. Den utrolige historien ble nylig avdekket av nederlandsk politi etter at eldstesønnen på 25 forlot sitt hjem og bestilte en øl på en pub i nærheten.

– Han stakk første gang innom for ti dager siden. Da bestilte han og drakk han fem øl, forteller pubeier Chris Westerbeek til den lokale tvstasjonen RTV Drenthe, skriver Guardian.

– Da han kom tilbake sist søndag fremsto han forvirret. Han var langhåret og pjuskete og vi begynte å snakke sammen. Han fortalte at han hadde stukket av, at han trengte hjelp og at han aldri har gått på skole. Da ringte vi etter politiet.

Ifølge Westerbeek skal den unge mannen ha virket langt eldre enn sine 25 år. Språket hans skal også ha vært veldig enkelt og barnslig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da politiet undersøkte gården fant de en hemmelig trapp bak et skap i stua som førte ned til et rom der familien har holdt seg skjult i ni år.

Les også: Dommedagene som slo feil

Ikke registrerte

Politiet pågrep en mann på 58 år etter at han nektet å samarbeide. Mannen sies å være fra Østerrike opprinnelig, men det er sprikende opplysninger om 58-åringen virkelig er faren i familien eller om det dreier seg om andre relasjoner.

I tillegg skal familien ha bestått av fem barn i alderen 18 til 25. Flere av barna skal ikke ha vært registrert i noen fødselsregistre og finnes heller ikke i offisielle dokumenter, skriver internasjonale aviser.

Fullstendig isolasjon

Ifølge den lokale TV-stasjonen RTV Drenthe, som først meldte om den utrolige historien, skal noen av familiens medlemmer ikke ha vært klar over at andre mennesker også eksisterte.

Familien sies å ha levd i fullstendig isolasjon fra omverdenen mens de ventet på dommedag.

TV-stasjonen melder videre at familien har overlevd på grønnsaker og at de har holdt husdyr i en avsidesliggende hage.

Politiet har nå innledet en etterforskning der «alle scenarier» undersøkes.