Pingvin svømte seg nesten til døde – skjønner ikke hvorfor

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pingvinen tok en 2500 kilometer lang svømmetur, og var kraftig avmagret da den ble funnet i Melbourne. – Usikker hvorfor den svømte helt hit, sier dyrlege.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skogpingvinen holder vanligvis til på kysten av Fiorland Sørøya i New Zealand.

Overraskelsen var derfor stor da en liten representant for arten ble funnet 170 kilometer vest for Melbourne i Australia. Den hadde svømt over Tasmanhavet, en distanse på 2500 kilometer.

Ifølge britiske The Guardian ble pingvinen funnet mens den kjempet med steiner ved en elv som munner ut i Tasmanhavet, og ble tatt med til Melbourne Zoo.

Les også : Pingvin-bestand har kollapset: – Fullstendig uventet

Avmagret og underernært

Den utslitte pingvinen, som var både avmagret og underernært, ble rehabilitert ved dyrehagen.

– Da den begynte å spise la den virkelig fort på seg, den hadde en enorm appetitt. Den spiste 20 til 25 prosent av kroppsvekten sin hver dag. Det tilsvarer en person på 80 kilo som spiser 20 kilo mat hver dag. Det er ganske utrolig hvor mye den kunne spise, sier Michael Lynch, dyrlege ved Melbourne Zoo, til The Guardian.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til australske 7news forklarer Lynch at det er i skogpingvinens natur å lete etter mat over lange avstander. Men hvorfor den valgte å svømme helt til Australia, forstår ikke dyrlegen.

Les også : Pingvinen Nils Olav forfremmet til brigader

– Gitt den beste muligheten til å klare seg

Etter et åtte ukers rehabiliteringsopphold ble den lille pingvinen friskmeldt og mikrochippet, og sluppet tilbake i havet.

– Det er et tøft liv i havet, men vi håper denne pingvinen vil finne veien tilbake til New Zealand og etterhvert avle videre. Vi har gitt den det beste mulige utgangspunktet for å klare det, forteller Lynch til australske Yahoo News.

Skogpingvinen er en truet dyreart, og har vært på IUCNs rødliste siden 1994.