Innsatt i USA skal ha tilstått «Making a Murderer»-drapet

VIDEO: Se klipp fra Making A Murderer-serien.

En mannlig innsatt skal ha tilstått drapet dokumentarserien «Making a Murderer» baserer seg på. Det kan bety at Steven Avery kan bli løslatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fengslet Wisconsin-mann skal ha tilstått å stå bak drapet på 25-årige Teresa Halbach. Hun ble drept i Manitowoc i Wisconsin i 2005.

Mannen soner en dom for et annet drap, ifølge New York Post.

Den populære true crime-serien «Making a Murderer» handlet om drapet på Halbach, og domfellelsen mot Steven Avery i saken.

Tilståelsen fra den innsatte mannen skal ha kommet under et intervju til en ny dokumentarserie, kalt «Convicting a Murderer», som skal forsøke å bevise at Steven Avery stod bak drapet på fotografen Halbach – den rake motsetning til «Making a Murderer», som forsøkte å bevise hans uskyld.

Til amerikanske Newsweek forteller regissøren bak serien, Shawn Rech, at tilståelsen kom mens de filmet. Tilståelsen skal ha blitt gitt videre til politiet.

– Vi har ikke fått bekreftet tilståelsen, men ettersom den kom fra en dømt morder fra Wisconsin, følte vi et ansvar på å gi alt som kan være bevis til politiet og retten, fortalte Rech til Newsweek.

Les også : «Making a Murderer» er tilbake – men begynner besettelsen vår med true crime å bli problematisk?

Drapet fra «Making a Murderer»

Drapet på Teresa Halbach var sentralt i Netflix-dokumentarserien «Making a Murderer», som ble en enorm suksess nesten umiddelbart etter premieren i desember 2015. Ifølge Business Insider hadde serien 19,5 millioner seere etter tre måneder på strømmetjenesten.

Dokumentaren viste hvordan Steven Avery ble beskyldt for drapet, og satt bak lås og slå. Det samme gjorde nevøen hans, Brendan Dassey. Begge har hevdet sin uskyld, noe den to sesonger lange dokumentarserien forsøker å underbygge.

Regissøren bak «Convicting a Murderer» bekreftet til Newsweek at tilståelsen ikke kom fra Avery eller Dassey.

Ifølge New York Post kan tilståelsen, dersom den blir bekreftet av politiet, bety løslatelsen av Avery og Dassey.

Avery er i dag 57 år, Dassey er 29.

Ser tilståelsen i sammenheng med kunngjørelse om dusør

Ken Kratz er en av advokatene som bidro til å få Avery fengslet, og figurerte i «Making a Murderer». På Twitter skrev han om nyheten:

– Dette er nytt for meg. Jeg har ingen kommentar før jeg ser detaljene, skrev han.

Averys advokat, Kathleen Zellner, fortalte til den amerikanske nettavisen Heavy at hun mottok en skriftlig tilståelse fra den samme innsatte på lørdag.

Tilståelsen kommer bare noen dager etter at en «bekymret statsborger» tilbød 100.000 dollar for tips som bidrar til arrestasjonen og domfellelsen av drapsmannen som faktisk står bak drapet på Halbach.

Zellner ser tilståelsen i sammenheng med dusørkunngjøringen.

– Den innsattes navn er kjent for oss, men jeg vil ikke utgi det ennå. Vi ble kontaktet av den innsatte for en ukes tid siden. Han sendte den håndskrevne tilståelsen til oss før han kontaktet produksjonsselskapet, forteller hun til Heavy.

Hun tror den innsatte tilstod for dusørens skyld, og legger til at den innsatte kontaktet serieskaperne etter han ikke fikk svar fra Zellner og hennes advokater.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy