Interpol trapper opp jakten på norsk drapsmann

Nordmannen (54) kvelte britisk familiefar til døde. Stakk så av fra politiet i Thailand. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i begynnelsen av september at den 54 år gamle nordmannen fra Oslo ble arrestert i Phuket, Thailand, etter å ha kvalt en britisk familiefar til døde på hotellet de bodde.

Nordmannen erkjente den gang at han hadde kvalt briten i 30-årene, men hevdet at drapet skjedde i nødverge, meldte lokale medier. Mannen ble senere løslatt av politiet, mens passet ble holdt igjen.

Les også: Drapssiktet nordmann på rømmen vil betale blodpenger

I kjølvannet har flere medier publisert bilder av nordmannen mens han slapper av ved hotellets basseng.

I forrige uke ble det kjent at mannen stakk av fra politiet, og at det var mulig for mannen å slippe unna straff om han betalte «blodpenger» til den avdødes familie.

– Ja, etter thailandsk lov er det mulig å betale den fornærmedes familie en sum penger som de aksepterer, og på den måten vil man kunne avslutte saken med et forlik, sier mannens norske advokat Sulman Hussain til TV2.

Nå skal Interpol være involvert i søket etter nordmannen, som ignorerte en pålagt meldeplikt, skriver medier i Thailand. Etter at Thailandsk politi tok kontakt med Interpol, er det nå sendt ut et rødt varsel på den norske rømlingen.

Les også: Nordmann siktet for vold med døden til følge, er etterlyst i Thailand

De to mennene skal den fatale kvelden ha kommet i håndklammeri etter at den nå døde britiske mannen klaget til nordmannen om bråk fra sistnevntes hotellrom om natten. Briten hadde et lite barn på sitt rom.

Ifølge enken til den avdøde briten skal nordmannen ha vært bråkete og hissig, og han skal ha slått ned en trevegg som skilte de to rommenes balkonger.

Den 54 år gamle nordmannen, som er kjent i kampsportmiljøer, skal ha holdt den 30 år gamle briten i kvelertak og fortsatt å slå ham, til sistnevnte besvimte. Da den 30 år gamle familiefaren kom til sykehuset, ble han erklært død.

Personvernpolicy