Prins Harry forsvarer bruk av privat jetfly

Hø prinsen forklare bruken av privatfly i videoen over.

– Jeg flyr av og til privat for å ta vare på min families sikkerhet.

Slik forklarer prinsen hvorfor han velger å bruke privatfly på noen av sine utallige reiser i inn- og utland.

– I 99 prosent av mine reiser flyr jeg ordinære rutefly. Men det må være mulig å velge privatfly i spesielle situasjoner av hensyn til min families sikkerhet, sa prins Harry på en pressekonferanse, ifølge Sky News tirsdag.

Prinsen har måttet tåle hard kritikk etter å ha valgt privat jetfly på enkelte av sine reiser. Kritiske stemmer har etterlyst en sterkere miljøbevissthet.

Les også: Prins Harry vil ikke ha flere enn to barn

11 reiser med privatfly

I sommer ble det kjent at prinsen og hans kone, hertuginne Meghan, benyttet seg av privatfly fire ganger i løpet av 11 dager, blant annet en flytur til artisten Elton Johns hjem i Nice. Paret skal også ha benyttet seg av privatjet under en feriereise til Sicilia.

Disse reisene mente kritikerne ikke harmonerte med parets miljøengasjement.

Prins Harry innrømmer at ingen er perfekt, og at også han kan bli mer miljøvennlig.

– Det handler om å finne balansen. Jeg har alltid vært bevisst på mitt CO2-forbruk, påpeker prinsen, ifølge BBC.

Syvåring fikk prinsen til å tenke seg om

Under et seminar om økovennlig turisme i Amsterdam fortalte han om et møte med en syv år gammel gutt under en reise til De karibiske øyer i 2012.

– Det er ett øyeblikk jeg vil huske spesielt. Da jeg var vitne til et replantingsprosjekt for ødelagte korallrev, kom en liten gutt bort til meg, dro meg i skjorten, og sa: «På grunn av ditt land dør korallrevene i mitt land». Disse ordene berørte meg virkelig, og viser påvirkningen utenforstående kan ha på et samfunn uten engang å innse det», fortalte prins Harry.

Les også: Harry og Meghan pusset opp for 25 millioner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden