Skal ha tilbudt avdød milliardær åtteårige jenter

Etterlyser Epstein-venn: – Et spøkelse som er sporløst forsvunnet

<p>Jeffrey Epstein-saken handler om seksualforbrytelser og menneskesmugling. Saken har rystet USA. Foto: Reuters</p>
Jeffrey Epstein-saken handler om seksualforbrytelser og menneskesmugling. Saken har rystet USA. Foto: Reuters

Franske etterforskere ville avhøre modellagenten Jean-Luc Brunel, som sitter på viktig informasjon om Jeffrey Epstein. Men Brunel har forduftet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fransk modellspeider og nær venn av Jeffrey Epstein, som hadde nøkkelinformasjon om den nå avdøde seksualforbryteren, er sporløst forsvunnet, melder The Mirror.

I slutten av august ble det i Frankrike iverksatt en etterforskning etter at det ble hevdet at Epstein hadde misbrukt mindreårige jenter i Paris. Etterforskerne ønsket da å ta den franske modelljegeren Jean-Luc Brunel (72) inn til avhør, grunnet antakelser om at han hadde viktig informasjon relatert til Epstein-saken.

Brunel har tidligere blitt beskyldt for å ha skaffet Epstein mindreårige jenter, noe han har nektet for å ha gjort.

Med finansiell støtte fra Epstein, skal Brunel ha vært med på å stifte det Miami-baserte modellbyrået MC2.

– Sporløst forsvunnet

I april i år skal en kilde ha sett Brunel idet han var på modelljakt i Brasil, ifølge The Guardian. Men i etterkant av at den franske etterforskningen begynte, har politiet ikke klart å spore ham opp.

– Han er et spøkelse som er sporløst forsvunnet, sier en fransk etterforskerkilde til The Mirror.

– Han har ingen adresse, alle hans internettkontoer, inkludert sosiale medier, er slettet. Det er ikke mulig å kontakte ham, sier kilden til The Mirror.

Avisen skriver at Brunel nå er etterlyst i Brazil, USA og Europa.

Les også: Harde anklager mot avdøde Epstein i retten i New York

(Artikkelen fortsetter under videoen).

– Lokket dem inn

Beskyldninger mot Jean-Luc Brunel går mange år tilbake i tid, blant annet for å ha forsynt Jeffrey Epstein med mindreårige jenter.

I 2005 ble en melding fra Brunel til Epstein funnet, der franskmannen tilbød Epstein to åtte år gamle jenter til å «lære ham russisk».

Ved siden av de to åtteåringene, har Jeffrey Epsteins offer Virginia Roberts Giuffre hevdet i rettsdokumenter at Brunel gav Epstein tre franske jenter på tolv år i bursdagsgave.

Hun skal ha sagt at Brunel kamuflerte menneskesmugling ved å gi jenter modelloppdrag.

– Mange av jentene kom fra fattige land eller fattige bakgrunner, og han lokket dem inn med et løfte om å tjene gode penger , sa Giuffre i rettsdokumenter fra 2014, ifølge The Guardian.

Les også: Hevder Epstein fikk fløyet inn 12 år gamle jenter som bursdagsgave

Benekter anklagene

Brunel har ved siden av menneskesmugling også blitt beskyldt for seksualforbrytelser. Virginia Roberts Giuffre skal ha hevdet hun lå med han flere ganger fra da hun var 16 til 19 år gammel.

Advokat Bradley Edwards, som representerte noen av Epsteins ofre, har også anklaget Brunel for å seksuelt misbruke barn.

I en tidligere rettstvist mellom Edwards og Epstein, hevdet Edwards i rettsdokumenter at Brunel «har et rykte over hele verden (og spesielt innen modellbransjen) som en kokainavhengig, som i årevis har forgrepet seg på barn gjennom modellbyråer mens han opptrådte som deres agent».

Brunel har tidligere benektet slike anklager.

– Jeg benekter på det sterkeste å ha begått noen ulovlig handling eller noen som helst forseelse i løpet av arbeidet mitt som modellspeider eller modellbyråsjef , sa han i en uttalelse til The Guardian i 2015.

Les også: Epstein signerte testament to dager før han døde

Det «haster»

Jeffrey Epstein ble funnet hengt på cellen den 10. august i år, i påvente av rettsaken som gikk på beskyldninger om menneskesmugling og seksuelle overgrep mot mindreårige.

Ifølge The Mirror sier franske myndigheter at det «haster» med å få Jean-Luc Brunel i avhør, i forbindelse med granskningen om hvorvidt Epstein forgrep seg på franske mindreårige.

Les også: Fengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall

Les også: Prins Andrew avviser overgrepsanklager

Personvernpolicy