Hele historien om Canada-drapene

 Drapene i Canada - Dette er saken
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to drapsmistenkte tenåringene som i to uker var på flukt fra politiet i Canada tok sitt eget liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er konklusjonen til rettsmedisinere som obduserte de to canadiske tenåringene Bryer Schmegelsky (18) og Kam McLeods (19).

Likene av de to ble funnet forrige uke ved elven Nelson nord i provinsen Manitoba i Canada etter en storstilt politijakt over flere uker.

– De to døde i det som tilsynelatende var selvmord med skytevåpen, heter det i en pressemelding fra canadisk politi.

Schmegelsky og McLeod er mistenkt for å ha drept turistparet Lucas Fowler (23) og Chynna Deese (24). De to ble funnet skutt og drept ved bilen sin, langs en landevei i nordre British Columbia. De mistenkes også for å drept 64 år gamle Leonard Dyck.

Les også: Drepte tre mennesker og endte opp døde i et buskas. Hva skjedde?

Storstilt politijakt

De to drapsmistenkte tenåringene ble sist sett 22. juli og var gjenstand for en av de største politijaktene i canadisk historie. Både droner, hunder og pansrede kjøretøy deltok i jakten på dem. Også det canadiske luftforsvaret ble hentet inn for å bistå i jakten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Likene av de to ble funnet onsdag 7. august klokken 10 lokal tid i nærheten av Nelson River i et tett kratt, omtrent åtte kilometer unna den utbrente bilen som ble funnet den 22. juli, ifølge Global News.

Les også: Drapsmistenkte Schmegelsky og McLeod trolig funnet døde

Selvmordsoppdrag

Før de ble funnet uttalte Schmegelskys far, Alan Schmegelsky, at han regnet med at sønnen hadde lagt ut på et selvmordsoppdrag og ikke ville komme tilbake i live.

I forbindelse med etterforskningen kom det fram at Schmegelsky hadde sendt flere bilder av utstyr med nazistiske symboler til en venn. Ifølge faren til 18-åringen, Alan Schmegelsky, var ikke sønnen nynazist – han var bare fascinert av effektene fra andre verdenskrig, fortalte han til den canadiske lokalavisa Peace Arch News.