Canada-drapene:

Drapsmistenkte tenåringer fremdeles på frifot: – De går nok i strupen på hverandre

De drapsmistenkte tenåringene skal ha brent viktig overlevelsesutstyr, og har dårlige forutsetninger til å overleve i skogen. – De er nok desperate, tror tidligere politimester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hermetisk mat, campingutstyr, et brekkjern, og noen gryter og panner skal være blant de viktige gjenstandene de drapsmistenkte tenåringene Bryer Schmegelsky (18) og Kam McLeod (19) har lagt igjen i sin utbrente Toyota RAV 4, skriver den australske avisen The New Daily.

Uten riktig utstyr vil de ha desto større vanskeligheter med å overleve i det utfordrende naturområdet rundt de to byene søket har konsentrert seg de siste dagene, York Landing og Gillam. Naturområdet har mye tett skog og buskvekst, i tillegg til sumper og myrer.

Til The New Daily forteller Dave Arama, en av Canadas fremste eksperter på overlevelse i naturen, at det er insektene i området som utgjør den største utfordringen for tenåringene.

– De spiser deg levende. De vil ikke slutte å bite før øynene dine lukker seg, sa Arama, og la til at man også kan få så mange bitt at man kan få allergisk sjokk, som kan gi en livstruende reaksjon.

Les også : Drapsmistenkte tenåringer ble stoppet av politiet – og fikk kjøre videre

– De går i strupen på hverandre

Tidligere politimester Lenny DePaul jaktet på utallige kriminelle i løpet av sin 30 år lange karriere, og forteller til australske News 1130 at han tror tenåringene nå vet de kan bli tatt når som helst.

– De er der ute, og de er nok desperate. Jeg tror det er et våpen involvert – jeg tror ikke våpenet har blitt funnet. Menneskeinstinktet blir dyrisk. De vet ikke hva de skal gjøre, sier han, og legger til at de nok «går i strupen på hverandre».

Han tror paret bare har hatt flaks så langt, og at det kun er et tidsspørsmål før de blir tatt.

– De kommer seg ikke langt uten å bli sett, det er helt sikkert. Det er så mye fokus på dem i sosiale medier og bilder av dem er overalt.

Jakten på de unge mennene har vært intensivsitert i byen Gillam i provinsen Manitoba, det siste stedet venneparet ble bekreftet sett. Etter et tips om at de skal ha blitt sett i nabobyen York Landing fortsatte også søket der, men det ga ikke resultat. Det lokale politiet melder på Twitter at de har trukket ut mye av politiet fra området.

Videre opplyser politiet at de også har gjennomført mer enn 500 hjemmebesøk hos innbyggere i Gillam, men at heller ikke dette har gjort dem klokere på hvor de drapsmistenkte befinner seg.

– Det er mulig at de har mottatt hjelp fra noen som ikke vet hvem de er, og at de ikke lenger er i området, skriver politiet på Twitter.

Politiet fortsetter søket etter dem i villmarken rundt Gillam.

Les også : Jakten på de drapsmistenkte tenåringene fortsetter: – Kan ha endret utseendet

Jakten fortsetter på Bryer Schmegelsky (18) og Kam McLeod (19). Etter nøye søk i to canadiske byer, er de fortsatt like sporløst vekk. Foto: - / AFP
Jakten fortsetter på Bryer Schmegelsky (18) og Kam McLeod (19). Etter nøye søk i to canadiske byer, er de fortsatt like sporløst vekk. Foto: - / AFP

Hjalp dem med biltrøbbel

Den 21. juli kom Tommy Kenny Ste-Croix over to tenåringsgutter med biltrøbbel. Han hjalp dem å få Toyota RAV 4-en sin ut av gjørma den hadde satt seg fast i.

Først to dager senere, da nyheten om at to savnede gutter hadde fått endret status til mistenkt for drap, forstod han hvem han hadde bistått.

– Fy faen! Mitt store hjerte kunne ha drept meg, skriver Ste-Croix i et Facebook-innlegg.

Til canadiske CBC News fortalte han at han sa til guttene at «mor og far kom til å bli sure», ettersom han antok at de var brødre som hadde tjuvlånt foreldrenes bil.

– De så på meg og sa «nei, mamma og pappa sa at jeg skulle dra på en lang tur», forteller Ste-Croix til CBC, og legger til at alle tre lo etter det – men bare to av dem nervøst.

Ste-Croix opplevde paret som høflige, og fikk sjokk da han så nyhetene om dem et par dager senere. Han betegner seg selv som heldig, og legger til at de kunne lett ha stjålet bilen hans:

– Jeg var alene med dem. Jeg var bak bilen deres, og de hadde muligheten til å ta min flunkende nye bil, med lommeboka mi inni. Men det gjorde de ikke.

Schmegelsky og McLeod er tiltalt for å ha drept 64-årige Leonard Dyck, og mistenkt for å ha drept turistparet Lucas Fowler (23) og Chynne Deese (24).

Personvernpolicy