Pastorens paradis var tortur, overgrep og slavearbeid

«Jeg ville ha tatt livet mitt om de hadde fått meg til å bli værende».
Ordene er 21 år gamle Seoyeon Lee sine, og gitt til BBC i september i fjor – etter at hun hadde greid å komme seg ut av dommedagskulten Grace Road Church.
Lees kreftsyke mor hadde overtalt henne til å droppe ut av studiene og bli med den kristne kulten til Fiji, noe hun angret bittert på at hun sa ja til da hun ankom øyriket.
En verden uten «ondskap»
«Utopien som alle mennesker lengter etter er en verden uten ondskap, og dette er mulig nå!» står det skrevet på Grace Road Church sine nettsider.
Kirken ble grunnlagt av pastor Shin Ok-ju i Sør-Korea i 2002, men ble flyttet til Fiji i 2014 etter at hun forutså at en forestående hungersnød ville ramme hjemlandet.
«Over 300 mennesker som har sett, hørt og tror Guds vilje, perfekt avslørt gjennom Sannhetens Ånd, har kommet til Fiji og legger grunnlaget for Herrens komme», skriver kirken videre.
Gruppen og deres leder tror Fiji er sentrum av verden, der de skal forberede seg på Jesus gjenkomst. Men det som har blitt markedsført som paradis på jord, er heller en historie om fangenskap, overgrep og vold.
Les også: Kinesisk trosretning med kvinnelig Jesus forsøker seg i Skandinavia
– Må forberede oss på hungersnød
Pastor Shin Ok-ju skal ha overtalt sine følgere om å flytte til øyparadiset for å unngå hungersnøden som ville ramme Korea.
Der skal menigheten ha leid land og bygd opp et stort forretningsimperium, der arbeidskraften bestod i Shins etterfølgere.
Gjennom foretaket Grace Road Group skal de ha blitt tildelt flere byggekontrakter av den fijianske regjeringen og blitt prisbelønnet for fremragende virksomhet fra statsministeren.
Gruppen etablerte restaurantkjeder, skjønnhetssalonger, et byggefirma og en jernvarehandel. Og i samarbeid med Fiji National University skal gruppen ha driftet en gård.
– Landbruk er vårt opprinnelige oppdrag fordi vi må forberede oss på hungersnøden, vi må være selvforsynt , sa Daniel Kim, president for Grace Road Group og pastor Shins sønn til BBC i fjor høst.
Les også: Nye oppskytninger i Nord-Korea
Seks års fengsel
Men i fjor kom avsløringen om at idet pastor Shins følgere ankom Fiji ble passene deres konfiskerte, og flere skal ha blitt slått, misbrukt og utsatt for brutale ritualer for å drive ut onde ånder. Dette hadde foregått helt siden 2014.
Pastor Shin Ok-ju ble arrestert i juli i fjor, og fikk mandag denne uken en dom på seks års fengsel for sine handlinger. En sørkoreansk domstol fant henne skyldig i flere tiltalepunkter, inkludert vold, overgrep mot barn og svindel.
Fem andre kirkefunksjonærer ble også dømt. Kirken har til gode å komme med en uttalelse i forbindelse med dommene som nå har kommet.
Les også: Nord-Korea snart villige til å gjenoppta atomsamtalene med USA
Slått 600 ganger - døde
Omtrent 400 av kirkens følgere skal ha blitt holdt fanget på Fiji.
Noen av dem som skal ha klart å komme seg unna sekten, skal ifølge Channel News Asia (CNA) ha fortalt journalister at de som forsøkte å forlate kirken ble straffet med alvorlige offentlige slag.
En sønn skal ha slått sin far 100 til 200 ganger under en av disse sesjonene. Og en annen skal ha dødd i etterkant av å ha mottatt over 600 slag.
– Ofrene led hjelpeløst av kollektive slag og opplevde ikke bare fysisk tortur, men også alvorlig frykt og betydelig psykisk sjokk, står det i Anyang tingretts rettsdokumenter. ifølge CNA.
– Tung straff er uunngåelig mot ulovlige handlinger utført i religionens navn, uttalte retten tidligere denne uken, ifølge CNA.
I Sør-Korea finnes det mange utradisjonelle religiøse grupper. I november i fjor ble Jaerock Lee, grunnlegger av Manmin Central Church, dømt til 15 års fengsel etter å ha voldtatt tilhengere som trodde han hadde guddommelige krefter.