Åpen for alle - alltid

Fire gutter siktet for bussangrepet mot lesbisk par

Slik så Melania Geymonat og hennes kjæreste Chris ut etter møtet med guttegjengen på en buss i London.
Slik så Melania Geymonat og hennes kjæreste Chris ut etter møtet med guttegjengen på en buss i London. Foto: Facebook
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire ungdommer har blitt siktet for brutalt angrep på lesbisk par. Hendelsen har rystet England.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem tenåringsgutter ble i juni pågrepet etter overfallet mot et lesbisk par på en etasjebuss i London måneden før. Gjerningsmennene ble først løslatt mot kausjon. Men torsdag denne uken er fire siktet for det brutale angrepet som har rystet England.

Det melder blant andre New York Post.

Guttene, i alderen 15 til 17 år, er siktet for alvorlig hatkriminalitet for angivelig å ha slått kvinnene til blods 30. mai, da paret nektet å kysse på guttenes oppfordring.

Melania Geymonat og hennes kjæreste som bare blir omtalt som Chris, sa forrige måned i et intervju med Channel 4 at hendelsen fant sted øverst i bussen på vei hjem fra stevnemøte.

Les også: Gresk politi: Usikkert om norsk 18-åring blir dømt

– De begynte å komme med noen veldig aggressive kommentarer om at vi er lesbiske, samt seksuelle posisjoner, sa Geymonat til Channel 4 i juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal etterhvert ha eskalert og endt med at kvinnene ble slått til blods før politiet ankom stedet. Geymonat skriver om hele hendelsen i et innlegg publisert på Facebook, der hun omtaler angrepet som sjåvinistisk, kvinnefiendtlig og homofobisk vold.

– Jeg ble svimmel av synet av blodet mitt og falt tilbake. Jeg husker ikke om jeg mistet bevisstheten eller ikke. Plutselig hadde bussen stoppet, politiet var der og jeg blødde over det hele. Våre ting ble også stjålet, skriver hun i Facebook-innlegget.

I tillegg til de straffbare handlingene utført mot de to kvinnene, ble en av guttene også siktet for besittelse av cannabis, og to andre ble siktet for håndtering av stjålne varer, ifølge The Guardian.

De skal etter planen stilles for retten 21. august.