Lisel Heise gjorde et brakvaslg:100 år gammel kvinne valgt inn i kommunestyret

100 år gamle Lisel Heise er blitt valgt inn i kommunestyret i den tyske byen Kirchheimbolanden. Foto: REUTERS/ Ralph Orlowski
100 år gamle Lisel Heise er blitt valgt inn i kommunestyret i den tyske byen Kirchheimbolanden. Foto: REUTERS/ Ralph Orlowski
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske kvinnen har kommet i posisjon til å gjøre noe med sitt engasjement for svømming og unge. – Nå har jeg sjansen til å åpne munnen min og si noe, sier 100-åringen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

100-åringen Lisel Heise, engasjert i grasrotgruppen «Wir für Kibo», var kandidaten som stakk av med flest stemmer under kommunevalget i småbyen Kirchheimbolanden i delstaten Rheinland-Pfalz i det sørvestlige Tyskland , melder CNN.

Partiet Wir für Kibo, eller Vi for Kirchheimbolanden på norsk, baserer plattformen sin på bærekraftig utvikling, borgermedvirkning og ungdomengasjement.

Til CNN forteller byens ordfører, Klaus Hartmüller, at Liesel er «mentalt og fysisk sterk» og egnet til å utføre jobben hun nå er blitt valgt inn i.

Overfor CNN legger ordføreren til at Heise stilte som nummer 20 på valglista denne våren, men endte på førsteplass.

– Brukte å svømme mye

CNN skriver at Lisel Heise, som tidligere har vært lærer, er lidenskapelig opptatt av svømming. Deler av hennes kampanje er basert på å gjenåpne det lokale utendørsbassenget som ble stengt ned i 2011.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Til og med langt opp i 90-åra pleide hun å svømme mye i vårt «Freibad», sier ordføreren om Heises engasjement for det lokale utendørsbassenget. Han legger til at svømming og en gjenåpning av bassenget, er hva hennes hjerte ønsker.

Tidligere forsøk fra Heises side om å få gjenåpnet bassenget førte ikke helt frem:

– Mikrofonen var ofte slått av da jeg begynte å snakke om svømmebassenget. Og da stopper man selvfølgelig, siden det ikke er noe poeng, forklarte Heise til Reuters i april.

Les også: Kurz må gå av som Østerrikes statsminister

– Blitt nedprioritert

Som 100-åring befinner hun seg i en annen posisjon, ifølge henne selv.

– Nå har jeg sjansen til å åpne munnen min og si noe, legger hun til overfor nyhetsbyrået.

Ifølge den tyske nyhetskanalen n-tv, har Heise også hjerte for ungdommen, noe hun ønsker å gjøre noe med ved å få på plass en ny ungdomsklubb i den lille tyske byen.

– Ungdommen har blitt nedprioritert i andre rekke, sier Heise til n-tv.

Les også: De grønne går kraftig fram i EU-valget i Tyskland