Åpen for alle - alltid

Sjelden albino-panda fotografert i Kina for første gang

Artikkelen fortsetter under annonsen

En helt hvit panda, med røde øyne, ble snappet opp av viltkameraer mens den vandret for seg selv i det sørvestlige Kinas bambusskoger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildene av pandaen ble tatt av infrarøde kameraer i midten av april i Wolong-naturreservatet i provinsen Sichuan, rundt 2.000 meter over havet, ifølge People's Daily.

Til CNN forteller Li Sheng, bjørnespesialist og forsker ved Pekinguniversitetet i Beijing, at albinopandaer aldri har blitt fotografert i vill tilstand før.

– Ut i fra bildene å bedømme, er pandaen albino og ett til to år gammel, sier Sheng til den kinesiske kringkasteren CCTV.

Overfor CCTV legger han til at mutasjonen tilsynelatende ikke har påvirket pandaens liv, ettersom den så sterk ut og hadde en stødig gange.

Ifølge Sheng kan albinopandaer være lettere å oppdage og mer ømfintlige for sollys, men tilstanden skal vanligvis ikke påvirke deres funksjoner eller hvordan de er satt sammen fysisk.

Om denne pandaen skulle komme til å formere seg, ville avkommet hatt de karakteristiske sorte flekkene man vanligvis ser i pandaer. Men avkommet ville også vært bærer av genet for albinisme. For at avkommet skal bli albino, må begge foreldrene være bærere av dette genet, ifølge Sheng.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

The Huffington Post skriver at det på nettet finnes andre bilder av albinopandaer, men at dette ikke er ekte albinopandaer siden de har de karakteristiske pandaflekkene, bare i lysere farger.

Verdens naturvernunion lister den sorte og hvite kjempepandaen som en sårbar art. Ifølge WWF Verdens Naturfond er det siden 2015 registrert en populasjon på bare 1864 pandaer, men bestanden har økt med 268 dyr i løpet av ti år.

Les også: Forskere sporer utslipp av ozonspisende gass til Kina