Hongkong vil bruke 680 millarder kroner på kunstige øyer

Det er i dette området rett utenfor Hongkong at kinesiske myndigheter vil bygge fire kunstige øyer for å få bukt med den stadig voksende befolkningen. Foto: Wikimedia Commons.
Det er i dette området rett utenfor Hongkong at kinesiske myndigheter vil bygge fire kunstige øyer for å få bukt med den stadig voksende befolkningen. Foto: Wikimedia Commons.

Millionbyen Hongkong sliter med overbefolkning og plassmangel. Nå vil de bygge flere kunstige øyer for å få bukt med problemet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det anslås at det bor omlag åtte millioner mennesker i Hongkong. Det gjør den kinesiske storbyen til en av de aller tettest befolkede områdene i verden. Det bidrar også til at Hongkong har blant verdens høyeste boligpriser.

Nå ønsker myndighetene i Hongkong å ta en drastisk og svært kostbart grep for å løse situasjonen. De vil bygge fire kunstige øyer i havområdet mellom øyene Hongkong og Lantau for å få plass til den stadig voksende befolkningen, skriver avisen The Guardian.

Det nye landområdet skal gi plass til 60.000 nye boenheter. Og prislappen er på svimlende 680 milliarder norske kroner.

Les også: Danmark vil lage ni nye øyer ved København

Prosjektet, som har fått navnet Lantau Vision Tomorrow, skal etter planen starte i 2025. De første innbyggerne er ventet å kunne flytte inn syv år senere, altså i 2032.

Planen ble første gang lansert av Hongkongs Beijing-vennlige leder, Carrie Lam, i fjor - og har måttet tåle kritikk fra både innbyggere og miljøorganisasjoner.

Blant annet har miljøorganisasjonen Greenpeace uttalt at man heller bør rense opp i og videreutvikle på tidligere industriområder i stedet for å bygge kunstige øyer for å få plass til flere mennesker. Det vil gjøre prosjektet mindre skadelig for miljøet, mener organisasjonen.

Les også: Bygger ny bydel til tre milliarder kroner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden