Amerikansk luftforsvar har testet ny «selvmordsdrone»

Foto: Amerikansk luftforsvar

XQ-58A Valkyrie skal utføre oppdragene som er for farlige for mennesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På tirsdag testet det amerikanske flyvåpenet et nytt ubemannet luftfartøy. Dronen med navnet XQ-58A Valkyrie er laget til oppdrag i Russland og Kina som er for farlige for bemannede luftfartøy, skriver Business Insider, som kaller den en «selvmordsdrone».

XQ-58A Valkyrie er en del av programmet «Low Cost Attritable Aircraft Technology». Målet er å utvikle billige luftfartøy som kan avlede fiendens raketter, slik at bemannede fly enklere kommer seg frem til målet.

Les også: Russiske jagerfly krenket svensk luftrom

Amerikansk fly avskåret av russisk jagerfly: – Farlig

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært