– IS-terroristen Skråmo bør sone sammen med Breivik

Den svenske politikeren Hanif Bali fra Moderaterna takker Norge for et lovverk som straffer terrorister, og mener IS-terroristen Michael Skråmo burde sone sammen med Anders Behring Breivik. – De to drittsekkene fortjener hverandre, sier han.
Den svenske politikeren Hanif Bali fra Moderaterna takker Norge for et lovverk som straffer terrorister, og mener IS-terroristen Michael Skråmo burde sone sammen med Anders Behring Breivik. – De to drittsekkene fortjener hverandre, sier han. Foto: hejahanif.se
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Og hvem vet, kanskje oppstår det kjærlighet mellom dem, sier den svenske politikeren Hanif Bali som vil sette Michael Skråmo og Anders Behring Breivik i samme celle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske politikeren Hanif Bali (31) foreslo på mikrobloggen Twitter at IS-terroristen Michael Skråmo skulle dele celle med den høyreekstreme Anders Behring Breivik.

– Jeg har forstått det slik at Brevik har klaget på ensomhet og det ville jo være dumt å gi ham en romkamerat han likte. Og det samme kan man jo si om Skråmo, sier Hanif Bali til ABC Nyheter.

– De to drittsekkene fortjener hverandre, mener han.

Tatt til fange i Syria

Bali representerer Moderaterna, det svenske Høyre, i Riksdagen hvor han har hatt fast plass siden 2010. Han var tre år gammel da han i 1991 kom til Sverige som flyktning fra Iran.

Tidligere denne uka ble det kjent at Michael Skråmo var tatt til fange i Syria. Han er norsk statsborger, men har vokst opp i Gøteborg. Skråmo har gjort seg kjent som rekruttør for IS og skal ha deltatt i sluttkampene rundt terrorbevegelsens siste byer. Hans kone har omkommet i Syria og det er knyttet stor usikkerhet til skjebnen for hans syv barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har sagt at de ønsker å straffeforfølge Skråmo. Kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST har sagt til VG at de har etterlyst ham internasjonalt.

– Generelt når det gjelder norske fremmedkrigere som pågripes der nede, så ønsker vi å straffeforfølge alle vi mener det er grunnlag for, påpeker Hugubakken.

Takker Norge

Utspillet fra Bali kommer blant annet på bakgrunn av en debatt i Sverige om straffenivået for de terroristene som nå kan ventes å komme tilbake. Og den svenske politikeren vil derfor først og fremst takke Norge som har «det svensk politikk har savnet».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dere har hatt en regjering og et klokt folk til å vedta et lovverk som er tøft nok til å fengsle disse terroristene. Om Norge ikke hadde tatt på seg å redde Sverige fra akkurat Michael Skråmo, så er det svært sannsynlig at han ville fått en mild straff og raskt være tilbake på gatene, sier Bali.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Norge står for de anstendige verdiene mens Sverige har vært feige – og det er jo ikke første gangen det skjer. I det perspektivet er jeg ikke i en posisjon hvor jeg kan ønske noe fra Norge, men vil bare være takknemmelig.

Bali sier også at han ville satt pris på om Skråmo og Breivik havnet i samme høysikkerhetsfengsel.

– Slik jeg har forstått det har Breivik klaget på at han kjenner seg ensom. Det hadde jo vært dumt å gi ham en romkammerat han liker. Det samme kan man si om Michael Skråmo.

«Homojihadnazister»

I en tweet skriver Bali at det ikke er utenkelig at de to kan finne kjærligheten sammen og at det kan oppstå mer enn vennskap mellom de to som «homojihadnazister».

(Saken fortsetter under tweeten)

– Ja, det er vel bare et tidsspørsmål. Slike individer er jo veldig søkende, sier han og humrer.

– De er jo begge fascister, så spørsmålet er vel om Skråmo blir korsridder eller om Breivik blir islamist. Og hvem vet, kanskje det oppstår kjærlighet mellom dem?

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vet at dere nordmenn ikke lider noen nød, men jeg er villig til å betale for dette, sier den svenske politikeren som ikke mener dette er for alvorlig til å spøke med.

– Nei, det er det ikke. I det enorme mørket og det såret som begge disse fanatikerne har etterlatt seg, så må en huske på hva den israelske forfatteren Amos Oz sa: «Der humoren dør, vokser fanatismen». Jeg tror vi alle har rett til å være fulle av hån mot dem.