Svensk politi med oppgitt bønn etter væpnet kakeran

Se den opprørende videoen politiet la ut på Facebook etter hendelsen.

To unge menn dro våpen da de ble tatt som kaketyver i en matbutikk. – Forstår vi hvor sykt slikt er?, spør politsjef Christoffer Bohman oppgitt i en Facebook-bønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bydelen Rinkeby utenfor Stockholm har blitt et symbol over alt som har gått galt i Sverige.

I forrge uke rant det over for lokalpolitisjefen Christoffer Bohman. Hans bønn på Facebook om hjelp til å stanse bruken av illegale våpen, har gått viralt. Bare det første døgnet hadde klippet mer enn en million visninger.

– Jeg tror disse unge mennene har gått seg helt vill i sitt forhold til hverandre, i machokultur og egen angst. I kombinasjon med at de har våpen blir de også ekstremt farlige, sier Bohman.

Politiet har i ettertid fått inn en rekke nye tips.

– Vi har merket en veldig økt interesse for å tipse, sier Carina Skagerlind, talsperson for politiet i Stockholm, til SVT. Hun opplyser om at flere nevner personer som har skytevåpen.

Utløsende faktor denne gangen var to unge menn som ble tatt på fersken da de forsøkte å stjele kaker i en matbutikk på kjøpesenteret Kista galleria. Da personalet grep inn dro en av dem opp et skytevåpen.

Kort tid etter det potensielt dødelige opptrinnet var en av de to arrestert. Han satt også fengslet da politisjefen spilte inn sin bønn om besinnelse.

– Forstår vi egentlig hvor syk slik oppførsel er, eller har de siste årenes voldsuttrykk normalisert slikt?, sier Bohman.