Pablo Escobars enorme herskapshus jevnet med jorden

Video: Her blir Pablo Escobars herskapshus jevnet med jorden.

Det åtte etasjer store herskapshuset til avdøde narkobaron Pablo Escobar har blitt revet. Nå skal det bygges park til minne om Escobars ofre på tomten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25 år etter at Pablo Escobar ble skutt og drept av spesialstyrker i byen Medellin i Colombia, har narkobaronens enorme herskapshus «Monaco Building» blitt sprengt og revet. Det åtte etasjer store huset i drapshovedstaden Medellin var den beryktede narkobarens hjem fram til 1988, men har forfalt i årene etter Escobars død.

Myndighetene i Colombia ønsket å kvitte seg med bygningen for å unngå at bygget blir en turistattraksjon og et symbol på Escobars storhetstid. Monaco Building vil bli erstattet av en offentlig park dedikert til tusenvis av dem som mistet livet i landet på grunn av narkohandel og gjengkriminalitet.

– I dag faller bygningen og håpet vokser. Det er ikke mulig å endre det som har vært, men vi kan bygge en bedre nåtid og en bedre framtid , sa Colombias president Ivan Duque Marquez i en fjernsynstale i forbindelse med rivingen fredag, skriver New York Times.

Les også: Pablo Escobars flodhester lever godt i Colombia

Pablo Escobar er kjent for å ha ledet et av verdens største narkokarteller, det beryktede Medellinkartellet. På slutten av 70- og 80-tallet slo kartellet seg opp på kokaintrafikk fra Colombia til USA, og Escobar håvet inn så mange penger at finanstidsskriftet Forbes i 1989 rangerte columbianeren som verdens syvende rikeste person.

Escobar er også blitt betegnet som den rikeste forbryteren i verdenshistorien.

Til tross for at det har gått 25 år siden Pablo Escobars død i desember 1993, har interessen for narkobaronen de siste årene vært stigende, ikke minst på grunn av serier som «Narcos».

Hans tidligere luksuriøse hjem, «Monaco Building», ble etter narkobaronens død en populær turistattraksjon og et symbol på Escobars storhetstid.

Les også: – De tok meg godt imot. De drepte meg jo ikke

Personvernpolicy