Selger flere Hitler-malerier og -eiendeler på auksjon

Flere malerier signert Adolf Hitler skal sammen med en vase og en kurvstol som tilhørte den tyske føreren selges på auksjon i Nürnberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Auksjonshuset Weidler i den tyske byen Nürnberg arrangerer en uvanlig auksjon den 9. februar. Da skal flere malerier signert Adolf Hitler og flere gjenstander fra hans private samling legges under hammeren.

Kunstverkene er datert i årene 1907 til 1936, altså tre år etter at Hitler og nazistene tok makten i Tyskland, og inkluderer en akttegning, landskapsmalerier, og portretter av bygninger, melder avisen The Sun.

I tillegg skal auksjonshuset selge en vase og en kurvstol fra den tyske førerens private samling. Utgangsprisen på gjenstandene er anslått til å ligge mellom rundt 5000 kroner og 400.000 kroner.

Les også: Unikt bilde av Hitler solgt på auksjon

Som ung prøvde Hitler å livnære seg som kunstmaler, men uten å lykkes i særlig grad. Han forsøkte også flere ganger å komme inn på kunstakademiet i Wien, men ble ikke tatt inn.

Det er tillatt å selge kunstverk av Hitler, som ble født i Østerrike, i Tyskland så lenge de ikke viser nazisymboler. Men slike salg er likevel omstridt.

Auksjonshuset i Nürnberg har tidligere uttalt til avisen Süddeutsche Zeitung at det mottar 20 prosent i kommisjon per solgte bilde, og at en del av dette blir gitt til veldedige formål.

Les også: Hitlers amerikanske slektning snakker ut for første gang

SE VIDEO: Berlin-museum inviterer til guidet omvisning i Hitlers bunker:

Personvernpolicy