Skjelett-funn i Vatikanets ambassade: Knyttes til forsvinning tilbake i 1983

Se video.

15 år gamle Emanuela Orlandi forsvant sporløst i 1983. Nå har funn av benrester fra et menneske sørget for at etterforskningen er blitt gjenopptatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag morgen informerte italiensk politi om at det hadde blitt funnet benrester fra et menneske i Vatikanstatens ambassade i Roma, skriver det italienske nyhetsbyrået ANSA , gjengitt av svenske Aftonbladet.

Funnene lå gjemt under et gulv inne i ambassaden, som er under oppussing.

I 1983 forsvant den da 15 år gamle jenta Emanuela Orlandi på mystisk vis. Hun bodde i Vatikanstaten og gikk på en musikkskole, hvor hun spilte tverrfløyte.

En dag da hun var på vei til musikkskolen, ble hun borte. Orlandi ble sannsynligvis kidnappet, familien hennes mottok flere av eiendelene hennes i posten i dagene etter forsvinningen.

I årene etter forsvinningen har teoriene versert, men saken er uoppklart 35 år etter.

Demonstranter holder opp bilder av Orlandi under en demonstrasjon i 2012. Foto: Andrew Medichini / AP
Demonstranter holder opp bilder av Orlandi under en demonstrasjon i 2012. Foto: Andrew Medichini / AP

En av teoriene er at Orlandi ble bortført i håp om å få frem en løslatelse av tyrkeren Mehmet Ali Agca. Han var dømt for drapsforsøk på Pave Johannes Paul den andre i 1981.

I 2012 åpnet etterforskere graven til et tidligere mafiamedlem etter at en tipser hevdet at Orlandi lå i graven, noe som viste seg å være feil.

Italiensk medier skriver at politiet skal sjekke funnene i ambassaden opp mot forsvinningen av Orlandi, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Politiet skal også sjekke om funnene kan lede til forsvinningen av Miorella Grigori, som også forsvant sporløst 40 dager før Orlandi.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden