Meny

Passasjer i sjokk etter Ryanair-rasisme

Etter at videoen overfor ble sluppet på sosiale medier har kritikken haglet mot Ryanair for handlingslammelse.
Flyturen fra Barcelona til London ble overskygget av rasistiske utbrudd fra medpassasjer. Ryanair beskyldes for å ikke ha tatt grep.

Bråket fant sted mens flyet fortsatt sto på bakken i Barcelona 15. oktober, før det skulle fly til London Stansted. Medpassasjerer dokumenterte at en godt voksen britisk mann skjelte ut 77 år gamle Delsie Gayle og kalte henne blant annet «stygge svarte bastard» og skrek; «Ikke snakk til meg med et utenlandsk språk, din dumme stygge ku». Gayle er britisk statsborger, men med karibisk opphav.

Se også: Pilot kroppstaklet passasjer: – Du rører ikke mine flyvertinner!

Flyttet seg ikke raskt not

Den opphetede krangelen skjedde etter at kvinnen brukte lang tid på å reise seg fra midtgangssetet sitt, så mannen kunne komme forbi til vindussetet.

Andre passasjerer, inkludert Gayles datter brøt inn og forsøkte å forklare for mannen at 77-åringen var funksjonshemmet og har problemer med å reise seg grunnet problemer med gikt. Til dette svarte mannen:

– Jeg driter i om hun er funksjonshemmet eller ei. Når jeg sier hun skal flytte seg, så skal hun flytte seg.

Se også: Vågal kvinne legger på sprang mot flyet:– Vil du bli drept?!

Raser mot Ryanair

Hendelsen, som ble lagt ut på sosiale medier, har skapt furore i Storbritannia. Og det har kommet mye kritikk mot flyselskapet Ryanair og deres besetning, for at de ikke fjernet mannen fra flyet.

– Jeg er langt nede. Han betalte for å dra på en ferie og jeg gjorde det samme, og så behandler han meg på denne måten på grunn av fargen på huden min? Han gjør dette mot meg og slipper unna med det. Da kommer han til å gjøre det igjen, sier Gayle i et intervju med ITV News.

Hun sier til TV-kanalen at hendelsesforløpet ville artet seg annerledes om rollene var byttet om. Hun er sikker på at da ville politiet blitt kontaktet.

Hør intervjuet med kvinnen og hennes datter i videoen under.

Kvinnen har ikke hørt noe fra Ryanair etter hendelsen, melder The Guardian.

Britiske myndigheter har kalt saken «totalt uakseptabel», men sier ifølge The Guardian at siden hendelsen skjedde på spansk jord med et irsk-registrert flyselskap, så er det lite de kan gjøre.

Ryanair meldte søndag at de i ettertid har meldt saken til politiet og derfor ikke kan uttale seg ytterligere.

Les også: Ryanair mener oljeprisen vil knekke konkurrentene

Populært