Oppdaget flere mystiske radiosignaler fra det ytre rom

Australske forskere registrerte en serie glimt av radiobølger fra verdensrommet. Men ingen vet hva som lager dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke første gang forskerne registrerer såkalte radioglimt, eller fast radio bursts (FRBs) som de kalles på engelsk. De første små og korte radiosignalene fra det ytre rom ble registrert for rundt ti år siden.

Radiosignalene blir fanget opp av radioteleskoper, men det er først når data fra teleskopet analyseres en tid etter at forskerne ser utslagene fra disse radioglimtene.

Nå har en gruppe australske forskere registrert 20 nye radiosignaler, skriver Newsweek , som siterer en studie publisert i Nature. Det australske forskerteamet startet observasjonene i januar 2017.

Les også: Forskning viser at det finnes minst to billioner galakser

Ingen har hittil klart å lokalisere hvor de mystiske FRBene kommer fra. Det sammenlignes med å stå i et helt mørkt rom mens det går av en kamerablitz - hvorpå du deretter skal forsøke å finne kameraet. Men de australske forskerne mener de har kommet et steg nærmere.

– Vi har bevist at radioglimtene kommer fra et sted på andre siden av universet og ikke fra vårt eget galaktiske nabolag, sier Ryan Shannon fra Swinburne University of Technology, i en kommentar ifølge Newsweek.

Forskerne vet ikke hva det er som skaper de mystiske radiosignalene. En av teoriene er at signalet kan oppstå når en nøytronstjerne kollapser i et svart hull.

Les også: Radiosignal fra verdensrommet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært