Hitlers amerikanske slektning snakker ut for første gang

Adolf Hitler har tre gjenlevende slektninger i USA. Nå snakker en av de tre amerikanske grandnevøene med media for første gang.
Adolf Hitler har tre gjenlevende slektninger i USA. Nå snakker en av de tre amerikanske grandnevøene med media for første gang.

Alexander Hitler (68) er fan av Angela Merkel og har ingenting til overs for Donald Trump. – Jeg liker ikke løgnere, sier Hitlers amerikanske grandnevø i sitt første intervju.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et stille forstadsområde på Long Island i New York bor tre middelaldrende brødre. De har ingen barn og forsøker å leve så normalt og anonymt som mulig. De to yngste brødrene bor sammen i et lite trehus hvor de jobber som gartnere. Den eldste broren bor en 45 minutters biltur unna og er pensjonert psykolog. Med navn som Louis, Brian og Alexander er det ingenting som røper deres genetiske opphav.

Men de tre brødrene er Adolf Hitlers grandnevøer. De eneste mannlige etterkommere i rett linje etter den tyske førerens far, Alois.

Ingen av dem har gitt intervjuer før, journalister som har prøvd å få dem i tale har blitt bryskt avvist. I 2006 svarte de kort til en journalist fra New York Times at de en gang ville komme ut med sin egen bok. 12 år senere lar boka fortsatt vente på seg.

Ugifte og barnløse

De tre brødrene er ugifte og barnløse. Rykter har påstått at de tre en gang inngikk en pakt om aldri å få barn for å unngå at Adolf Hitlers arvemateriale skulle gå videre til nye generasjoner.

Nå har den eldste av brødrene, Alexander Adolf Hitler, mellomnavnet hans er faktisk Adolf, gitt sitt første intervju med journalist Timo Lokoschat fra det kjente tyske magasinet Bild.

Til Lokoschat avviser Alexander (68) at det noen gang har eksistert en slik pakt.

– Bullshit, kaller han ryktene.

Han sier også at det ikke vil komme noen bok.

– Vi diskuerte det og ombestemte oss. Vi kommer ikke til å gjøre det. Ikke en gang for alle pengene i verden.

Les også: Forskere slår fast det historiebøkene forteller – Hitler døde i Berlin

Byttet navn

Ingen av brødrene heter Hitler til etternavn. Familien byttet navn i 1946. Først til Hiller. Deretter til et engelskklingende og dobbelt etternavn som lett dukker opp ved søk på internett, men som eldstebroren ikke ønsker publisert i media. De tre brødrene, født mellom 1949 og 1965, har gjort sitt beste for å forsvinne fra offentligheten. Ifølge Bild har de ingen navn på husene, ingen ringeklokke.

Alois Hitler var Adolf Hitlers far - og oldefar til de tre gjenlevende Hitler-slektningene på Long Island i New York.
Alois Hitler var Adolf Hitlers far - og oldefar til de tre gjenlevende Hitler-slektningene på Long Island i New York.

I det Timo Lokoschat besøker de to yngste brødrene og presenterer seg som journalist fra Bild, får han et «sorry» til svar før hagesprederne blir slått på. En kvinnelig nabo bekrefter overfor journalisten at hun kjenner historien.

– De er flotte folk. Hjelpsomme. Snille. Du kan jo ikke noe for dine egne slektninger, sier hun. Hun vil ikke si mer enn det.

– Vi snakker aldri med reportere. Du var allerede hos brødrene mine, var du ikke? svarer eldstebror Alexander når Lokoschat noe senere banker på døren hos ham.

Liker Merkel - hater Trump

Han går likevel med på å svare på noen spørsmål om tysk politikk. Her forteller han blant annet at han er fan av den tyske forbundskansleren Angela Merkel.

– Jeg liker henne. Hun er god. Hun virker som en intelligent og oppegående person.

Journalisten spør så hva han synes om Merkels rolle i flyktingkrisen. Alexander tar en slurk av kaffen han holder i hånden og er stille en stund.

– Kansleren gjør det hun må gjøre, svarer han og legger til at han ville ha stemt på Angela Merkel hvis han kunne.

Les også: – Bestefar ville ha skutt meg

Bridget Hitler fotografert i Atlantic City, New Jersey, i dette udaterte fotografiet. Bridget Hitler var gift med Alois Hitler jr, Adolf Hitlers halvbror. Foto: AP / NTB scanpix.
Bridget Hitler fotografert i Atlantic City, New Jersey, i dette udaterte fotografiet. Bridget Hitler var gift med Alois Hitler jr, Adolf Hitlers halvbror. Foto: AP / NTB scanpix.

Ifølge Bild er alle de tre brødrene republikanere. Men eldstebror Alexander innrømmer at han ikke har noe til overs for dagens amerikanske president, Donald Trump.

– Donald Trump er vel den aller siste personen jeg vil si at jeg beundrer. Han er definitivt ikke blant mine favoritter.

Han kan være enig i noen av tingene Trump sier, men han reagerer på måten han ordlegger seg.

– Og jeg kan ikke fordra folk som lyver, sier Alexander.

Timo Lokoschat skriver i sin artikkelserie om Hitlers amerikanske slektninger at eldstebroren har noen umiskjennelig trekk i ansiktet som kan minne om den forhatte grandonkelen; Panne, hake, øyne.

Les også: Fant Hitlers nålevende slektninger

William Patrick Hitler

William Patrick Hitler, fotografert en gang mellom 1944 og 1947.
William Patrick Hitler, fotografert en gang mellom 1944 og 1947.

Faren til Louis, Brian og Alexander het William Patrick Hitler og var sønn av Hitlers halvbror Alois jr, som i en periode før 1915 oppholdt seg på De britiske øyer. William Patrick ble født i Liverpool i 1909, men emigrerte til USA fra England i 1939. Her ble han innrullert i den amerikanske hæren og tok sterk avstand fra sin tyske onkel. Etter hvert forsøkte han å slette alle spor som kunne minne omverdenen om slektskapet til Adolf Hitler.

William Patrick Hitler ble far til fire sønner, hvorav tre lever i dag. Fjerdemann, Howard (32), døde i en bilulykke i 1989, to år etter at William Patrick selv døde.

Ifølge eldstesønn Alexander hadde William Patrick ikke noe sans for nasjonalisme. Til Bild-journalisten forteller Alexander at han deler farens syn her.

På spørsmål om hva han synes om det tyske høyrepopulistiske partiet AfD, himler han bare med øynene og vifter avvisende med hånden.

Hadde Adolf Hitler barn?

Offisielt hadde Adolf Hitler ingen egne barn da han døde i bunkeren sin i Berlin 30. april 1945. Påstander om at franske Jean-Marie Loret var Hitlers hemmelige sønn, har versert siden 70-tallet, men er gjentatte ganger blitt tilbakevist fra flere hold.

Ifølge ryktene satte den tyske diktatoren barn på en fransk tenåringsjente mens han tjenestegjorde på vestfronten i første verdenskrig. Jean-Marie Loret døde 67 år gammel i 1985.

Det har også versert historier om at Adolf Hitler kan ha fått barn med sin britiske beundrerinne Unity Mitford like etter utbruddet av den andre verdenskrig. Ifølge kilder skal imidlertid relasjonen mellom Hitler og Mitford bare ha vært av platonisk art.

Les også: - Hitler kan ha en sønn i Storbritannia

DNA

I 2009 forsøkte en belgisk journalist å spore opp alle Adolf Hitlers nålevende slektninger ved hjelp av DNA-prøver.

I tillegg til de tre slektningene i USA, hvis eksistens allerede var kjent, ble 36 andre slektninger funnet i det samme området i Østerrike hvor Adolf Hitler ble født i 1889.

Les også: – Jeg ville ikke spre blodet til et monster

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært