Meny

Hitlers amerikanske slektning snakker ut for første gang

Adolf Hitler har tre gjenlevende slektninger i USA. Nå snakker en av de tre amerikanske grandnevøene med media for første gang.
Adolf Hitler har tre gjenlevende slektninger i USA. Nå snakker en av de tre amerikanske grandnevøene med media for første gang.

Alexander Hitler (68) er fan av Angela Merkel og har ingenting til overs for Donald Trump. – Jeg liker ikke løgnere, sier Hitlers amerikanske grandnevø i sitt første intervju.

I et stille forstadsområde på Long Island i New York bor tre middelaldrende brødre. De har ingen barn og forsøker å leve så normalt og anonymt som mulig. De to yngste brødrene bor sammen i et lite trehus hvor de jobber som gartnere. Den eldste broren bor en 45 minutters biltur unna og er pensjonert psykolog. Med navn som Louis, Brian og Alexander er det ingenting som røper deres genetiske opphav.

Men de tre brødrene er Adolf Hitlers grandnevøer. De eneste mannlige etterkommere i rett linje etter den tyske førerens far, Alois.

Ingen av dem har gitt intervjuer før, journalister som har prøvd å få dem i tale har blitt bryskt avvist. I 2006 svarte de kort til en journalist fra New York Times at de en gang ville komme ut med sin egen bok. 12 år senere lar boka fortsatt vente på seg.

Ugifte og barnløse

De tre brødrene er ugifte og barnløse. Rykter har påstått at de tre en gang inngikk en pakt om aldri å få barn for å unngå at Adolf Hitlers arvemateriale skulle gå videre til nye generasjoner.

Nå har den eldste av brødrene, Alexander Adolf Hitler, mellomnavnet hans er faktisk Adolf, gitt sitt første intervju med journalist Timo Lokoschat fra det kjente tyske magasinet Bild.

Til Lokoschat avviser Alexander (68) at det noen gang har eksistert en slik pakt.

– Bullshit, kaller han ryktene.

Han sier også at det ikke vil komme noen bok.

– Vi diskuerte det og ombestemte oss. Vi kommer ikke til å gjøre det. Ikke en gang for alle pengene i verden.

Les også: Forskere slår fast det historiebøkene forteller – Hitler døde i Berlin

Byttet navn

Ingen av brødrene heter Hitler til etternavn. Familien byttet navn i 1946. Først til Hiller. Deretter til et engelskklingende og dobbelt etternavn som lett dukker opp ved søk på internett, men som eldstebroren ikke ønsker publisert i media. De tre brødrene, født mellom 1949 og 1965, har gjort sitt beste for å forsvinne fra offentligheten. Ifølge Bild har de ingen navn på husene, ingen ringeklokke.

Alois Hitler var Adolf Hitlers far - og oldefar til de tre gjenlevende Hitler-slektningene på Long Island i New York.
Alois Hitler var Adolf Hitlers far - og oldefar til de tre gjenlevende Hitler-slektningene på Long Island i New York.

I det Timo Lokoschat besøker de to yngste brødrene og presenterer seg som journalist fra Bild, får han et «sorry» til svar før hagesprederne blir slått på. En kvinnelig nabo bekrefter overfor journalisten at hun kjenner historien.

– De er flotte folk. Hjelpsomme. Snille. Du kan jo ikke noe for dine egne slektninger, sier hun. Hun vil ikke si mer enn det.

– Vi snakker aldri med reportere. Du var allerede hos brødrene mine, var du ikke? svarer eldstebror Alexander når Lokoschat noe senere banker på døren hos ham.

Liker Merkel - hater Trump

Han går likevel med på å svare på noen spørsmål om tysk politikk. Her forteller han blant annet at han er fan av den tyske forbundskansleren Angela Merkel.

– Jeg liker henne. Hun er god. Hun virker som en intelligent og oppegående person.

Journalisten spør så hva han synes om Merkels rolle i flyktingkrisen. Alexander tar en slurk av kaffen han holder i hånden og er stille en stund.

– Kansleren gjør det hun må gjøre, svarer han og legger til at han ville ha stemt på Angela Merkel hvis han kunne.

Les også: – Bestefar ville ha skutt meg

Bridget Hitler fotografert i Atlantic City, New Jersey, i dette udaterte fotografiet. Bridget Hitler var gift med Alois Hitler jr, Adolf Hitlers halvbror. Foto: AP / NTB scanpix.
Bridget Hitler fotografert i Atlantic City, New Jersey, i dette udaterte fotografiet. Bridget Hitler var gift med Alois Hitler jr, Adolf Hitlers halvbror. Foto: AP / NTB scanpix.

Ifølge Bild er alle de tre brødrene republikanere. Men eldstebror Alexander innrømmer at han ikke har noe til overs for dagens amerikanske president, Donald Trump.

– Donald Trump er vel den aller siste personen jeg vil si at jeg beundrer. Han er definitivt ikke blant mine favoritter.

Han kan være enig i noen av tingene Trump sier, men han reagerer på måten han ordlegger seg.

– Og jeg kan ikke fordra folk som lyver, sier Alexander.

Timo Lokoschat skriver i sin artikkelserie om Hitlers amerikanske slektninger at eldstebroren har noen umiskjennelig trekk i ansiktet som kan minne om den forhatte grandonkelen; Panne, hake, øyne.

Les også: Fant Hitlers nålevende slektninger

William Patrick Hitler

William Patrick Hitler, fotografert en gang mellom 1944 og 1947.
William Patrick Hitler, fotografert en gang mellom 1944 og 1947.

Faren til Louis, Brian og Alexander het William Patrick Hitler og var sønn av Hitlers halvbror Alois jr, som i en periode før 1915 oppholdt seg på De britiske øyer. William Patrick ble født i Liverpool i 1909, men emigrerte til USA fra England i 1939. Her ble han innrullert i den amerikanske hæren og tok sterk avstand fra sin tyske onkel. Etter hvert forsøkte han å slette alle spor som kunne minne omverdenen om slektskapet til Adolf Hitler.

William Patrick Hitler ble far til fire sønner, hvorav tre lever i dag. Fjerdemann, Howard (32), døde i en bilulykke i 1989, to år etter at William Patrick selv døde.

Ifølge eldstesønn Alexander hadde William Patrick ikke noe sans for nasjonalisme. Til Bild-journalisten forteller Alexander at han deler farens syn her.

På spørsmål om hva han synes om det tyske høyrepopulistiske partiet AfD, himler han bare med øynene og vifter avvisende med hånden.

Hadde Adolf Hitler barn?

Offisielt hadde Adolf Hitler ingen egne barn da han døde i bunkeren sin i Berlin 30. april 1945. Påstander om at franske Jean-Marie Loret var Hitlers hemmelige sønn, har versert siden 70-tallet, men er gjentatte ganger blitt tilbakevist fra flere hold.

Ifølge ryktene satte den tyske diktatoren barn på en fransk tenåringsjente mens han tjenestegjorde på vestfronten i første verdenskrig. Jean-Marie Loret døde 67 år gammel i 1985.

Det har også versert historier om at Adolf Hitler kan ha fått barn med sin britiske beundrerinne Unity Mitford like etter utbruddet av den andre verdenskrig. Ifølge kilder skal imidlertid relasjonen mellom Hitler og Mitford bare ha vært av platonisk art.

Les også: - Hitler kan ha en sønn i Storbritannia

DNA

I 2009 forsøkte en belgisk journalist å spore opp alle Adolf Hitlers nålevende slektninger ved hjelp av DNA-prøver.

I tillegg til de tre slektningene i USA, hvis eksistens allerede var kjent, ble 36 andre slektninger funnet i det samme området i Østerrike hvor Adolf Hitler ble født i 1889.

Les også: – Jeg ville ikke spre blodet til et monster

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:26 Ble frastjålet penger under minibankuttak14:18 Briten Peaty med verdensrekord på 100 m bryst13:41 – Vi må fjerne immuniteten til de folkevalgte, sier Ukrainas president13:26 TV 2: Krekar betalte «martyrpenger»13:14 Egypt kritiserer at flere flyselskaper stanser Kairo-flygninger12:52 Værlykken snur seg – nå kommer sommeren tilbake til Sør-Norge12:47 Vinstra-dømtes foreldre: Har opplevd trakassering12:44 De Gea enig om superkontrakt med United12:36 Minst ni drept i angrep mot politi i Pakistan12:28 Trønderenergi har anmeldt vindkraftaksjonist12:22 Den britiske finansministeren sier han vil gå av12:05 Henrik Ingebrigtsen klarte VM-kravet på 5000 meter12:03 Gjerningspersoner på frifot etter voldshendelse i Oslo sentrum i natt12:02 Iransk oljetanker i Saudi-Arabia er sluppet fri11:37 Tusenvis demonstrerer i Hongkong mot politiet og omstridt lovforslag11:29 Zidane ønsker Bale vekk så raskt som mulig11:07 Australsk kvinne siktet for å ha halshogget sin egen mor10:46 Ingen pågrepet etter bilran på Minnesund10:30 Aschehoug gikk 40 millioner kroner i underskudd10:27 Norskeid skip til Middelhavet for å redde migranter10:17 To til sykehus etter husbrann i Sandnes10:15 Nytt forskningsprosjekt etter 22. juli: – Fremdeles mange som sliter09:47 Iran: Besetningen på Stena Impero er i god behold09:40 Svømme-VM: 10.-plass for Christiansen på 400 m fri09:27 Opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:25 Minst seks døde i hetebølge i USA09:15 Premier League-sjefen tror VAR vil føre til kontroverser09:15 Rufsete EU-hater klar til å lede britene ut av unionen09:12 Færre på bygda tror på menneskeskapte klimaforandringer: – Det er mistroa til autoriteter08:05 Avsluttet leteaksjon i sjøen ved Bergen uten funn08:05 Ukraina velger ny nasjonalforsamling07:23 To pågrepet i Hongkong etter funn av sprengstoffabrikk07:00 Håndballkomet må vente, ikke med mot Danmark06:00 Kan bli hetebølge i hele Norge05:52 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:17 Ocasio-Cortez langer ut mot Trump05:13 Berusede får de alvorligste skadene på elsparkesykkel04:56 Storbritannia protesterer mot Iran04:17 Tre til sykehus etter bilulykke i Akershus04:00 1.000 brannfolk kjemper mot brann i Portugal03:06 Hetebølge i nordøstlige USA02:22 Arkitekten Cesar Pelli er død02:21 Elvestuen ut mot moralisering i klimakampen01:59 Russisk romkapsel dokket med ISS01:24 Ventura går mot plass på PGA-turen00:38 Brexit-motstandere demonstrerte i London00:30 «Hvaldimir» er ledet tilbake til Hammerfest22:24 Hopp: Norge på tredjeplass i Polen21:54 Ny pilot stoppet etter promillekontroll ved Stavanger Lufthavn20:53 Ødegaard spilte 45 minutter da Real Sociedad tapte for lag fra nivå to20:51 Internasjonal ferd mot ISS på 50-årsdagen for månelandingen20:23 Friidrett: Lillefosse tok gull i U20-EM20:20 Listhaug om Krekar: Vil bli kvitt den mannen så fort som mulig19:48 Hovedmistenkt etter diplomatdrap pågrepet i Irak19:36 Britiske myndigheter frykter terror mot fly fra Egypt19:32 Casper Ruud møter nederlender i Tyskland18:49 Irans vokterråd: Arresten av tankskipet var et svar18:17 Stena Imperos eierselskap i kontakt med besetningen17:57 Dykker funnet død utenfor Dønna i Nordland17:50 To graver åpnet i forsvinningssak i Vatikanet17:14 Mistenkelig gjenstand funnet på Gardermoen var ufarlig16:13 Egyptiske myndigheter vil flytte Tut-ankh-Amon15:55 Wolverhampton slo City på straffer i Shanghai15:47 Jakob Ingebrigtsen slettet 15 år gammel rekord på 5000 meter15:35 Høyre elsker Boris15:35 Én av til nordmenn tror ikke på menneskeskapte klimaendringer15:31 Tenåringen Greenwood sikret seieren for United mot Inter15:11 Trump ringte Löfven om A$AP Rocky – Löfven vil ikke gripe inn14:59 «Død» isbre får minnesten14:47 Politiet: – Ikke greit å filme skadde personer14:35 Over 22.000 demonstrerte i Moskva med krav om frie lokalvalg14:15 Fritidsbåt gikk på grunn i Møre og Romsdal14:07 Tusenvis demonstrerer i Hongkong til støtte for politiet13:49 Neste uke er det meldt over 30 grader i sør – i nord snur godværet13:31 Politiet i Hongkong sier de har avslørt sprengstoffabrikk13:17 50 døde grindhvaler oppdaget av turister på Island12:43 United avslo Inter-bud på Lukaku12:39 To flyplasser stengt på Sicilia etter vulkanutbrudd12:21 Dansk professor vil bygge mur rundt Europa: – Neppe realistisk12:17 Tyskland og Frankrike krever løslatelse av svenskeid tankskip12:12 Luftangrep mot Jemens opprørskontrollerte hovedstad11:49 Over 150 døde i monsunflommer i Sør-Asia11:45 10 omkom i eksplosjon på kinesisk gassanlegg11:21 Ytre høyre-demonstrasjon etter politikerdrap i Tyskland11:02 Liverpool tapte for Borussia Dortmund i Indiana10:36 Britiske myndigheter advarer mot seiling i Hormuzstredet10:00 Stor fornyelse i ukrainsk politikk ventet i valget på nasjonalforsamling09:42 NVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:37 Zlatan avgjorde med hat trick i lokalderbyet i Los Angeles09:27 To personer funnet døde i Sverige09:27 Tyrkisk bankmann løslatt fra fengsel i USA09:02 Kan Jakob Ingebrigtsen true norsk rekord på 5000 meter?09:00 50 år siden det første skrittet ble tatt på månen08:51 London-politiets Twitter-konto hacket08:11 Fire personer lettere skadd i trafikkulykke ved Evje07:10 Eiendomsskatten i Stavanger har økt med Frp06:20 NVE varsler oppdatering om Veslemannen06:18 Minst 17 døde av metanol i Costa Rica05:59 Dette skjer i dag
Siste nytt
14:26NorgeBle frastjålet penger under minibankuttak14:18SportBriten Peaty med verdensrekord på 100 m bryst13:41Verden– Vi må fjerne immuniteten til de folkevalgte, sier Ukrainas president13:26NorgeTV 2: Krekar betalte «martyrpenger»13:14VerdenEgypt kritiserer at flere flyselskaper stanser Kairo-flygninger12:52NorgeVærlykken snur seg – nå kommer sommeren tilbake til Sør-Norge12:47NorgeVinstra-dømtes foreldre: Har opplevd trakassering12:44SportDe Gea enig om superkontrakt med United12:36VerdenMinst ni drept i angrep mot politi i Pakistan12:28NorgeTrønderenergi har anmeldt vindkraftaksjonist12:22VerdenDen britiske finansministeren sier han vil gå av12:05SportHenrik Ingebrigtsen klarte VM-kravet på 5000 meter12:03NorgeGjerningspersoner på frifot etter voldshendelse i Oslo sentrum i natt12:02VerdenIransk oljetanker i Saudi-Arabia er sluppet fri11:37VerdenTusenvis demonstrerer i Hongkong mot politiet og omstridt lovforslag11:29SportZidane ønsker Bale vekk så raskt som mulig11:07VerdenAustralsk kvinne siktet for å ha halshogget sin egen mor10:46NorgeIngen pågrepet etter bilran på Minnesund10:30NorgeAschehoug gikk 40 millioner kroner i underskudd10:27VerdenNorskeid skip til Middelhavet for å redde migranter10:17NorgeTo til sykehus etter husbrann i Sandnes10:15NorgeNytt forskningsprosjekt etter 22. juli: – Fremdeles mange som sliter09:47VerdenIran: Besetningen på Stena Impero er i god behold09:40SportSvømme-VM: 10.-plass for Christiansen på 400 m fri09:27NorgeOpprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:25VerdenMinst seks døde i hetebølge i USA09:15SportPremier League-sjefen tror VAR vil føre til kontroverser09:15VerdenRufsete EU-hater klar til å lede britene ut av unionen09:12PolitikkFærre på bygda tror på menneskeskapte klimaforandringer: – Det er mistroa til autoriteter08:05NorgeAvsluttet leteaksjon i sjøen ved Bergen uten funn08:05VerdenUkraina velger ny nasjonalforsamling07:23VerdenTo pågrepet i Hongkong etter funn av sprengstoffabrikk07:00SportHåndballkomet må vente, ikke med mot Danmark06:00NorgeKan bli hetebølge i hele Norge05:52NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:17VerdenOcasio-Cortez langer ut mot Trump05:13NorgeBerusede får de alvorligste skadene på elsparkesykkel04:56VerdenStorbritannia protesterer mot Iran04:17NorgeTre til sykehus etter bilulykke i Akershus04:00Verden1.000 brannfolk kjemper mot brann i Portugal03:06VerdenHetebølge i nordøstlige USA02:22VerdenArkitekten Cesar Pelli er død02:21NorgeElvestuen ut mot moralisering i klimakampen01:59VerdenRussisk romkapsel dokket med ISS01:24SportVentura går mot plass på PGA-turen00:38VerdenBrexit-motstandere demonstrerte i London00:30Norge«Hvaldimir» er ledet tilbake til Hammerfest22:24SportHopp: Norge på tredjeplass i Polen21:54NorgeNy pilot stoppet etter promillekontroll ved Stavanger Lufthavn20:53SportØdegaard spilte 45 minutter da Real Sociedad tapte for lag fra nivå to20:51VerdenInternasjonal ferd mot ISS på 50-årsdagen for månelandingen20:23SportFriidrett: Lillefosse tok gull i U20-EM20:20PolitikkListhaug om Krekar: Vil bli kvitt den mannen så fort som mulig19:48VerdenHovedmistenkt etter diplomatdrap pågrepet i Irak19:36VerdenBritiske myndigheter frykter terror mot fly fra Egypt19:32SportCasper Ruud møter nederlender i Tyskland18:49VerdenIrans vokterråd: Arresten av tankskipet var et svar18:17VerdenStena Imperos eierselskap i kontakt med besetningen17:57NorgeDykker funnet død utenfor Dønna i Nordland17:50VerdenTo graver åpnet i forsvinningssak i Vatikanet17:14NorgeMistenkelig gjenstand funnet på Gardermoen var ufarlig16:13VerdenEgyptiske myndigheter vil flytte Tut-ankh-Amon15:55SportWolverhampton slo City på straffer i Shanghai15:47SportJakob Ingebrigtsen slettet 15 år gammel rekord på 5000 meter15:35PolitikkHøyre elsker Boris15:35NorgeÉn av til nordmenn tror ikke på menneskeskapte klimaendringer15:31SportTenåringen Greenwood sikret seieren for United mot Inter15:11KulturTrump ringte Löfven om A$AP Rocky – Löfven vil ikke gripe inn14:59Verden«Død» isbre får minnesten14:47NorgePolitiet: – Ikke greit å filme skadde personer14:35VerdenOver 22.000 demonstrerte i Moskva med krav om frie lokalvalg14:15NorgeFritidsbåt gikk på grunn i Møre og Romsdal14:07VerdenTusenvis demonstrerer i Hongkong til støtte for politiet13:49NorgeNeste uke er det meldt over 30 grader i sør – i nord snur godværet13:31VerdenPolitiet i Hongkong sier de har avslørt sprengstoffabrikk13:17Verden50 døde grindhvaler oppdaget av turister på Island12:43SportUnited avslo Inter-bud på Lukaku12:39VerdenTo flyplasser stengt på Sicilia etter vulkanutbrudd12:21NorgeDansk professor vil bygge mur rundt Europa: – Neppe realistisk12:17VerdenTyskland og Frankrike krever løslatelse av svenskeid tankskip12:12VerdenLuftangrep mot Jemens opprørskontrollerte hovedstad11:49VerdenOver 150 døde i monsunflommer i Sør-Asia11:45Verden10 omkom i eksplosjon på kinesisk gassanlegg11:21VerdenYtre høyre-demonstrasjon etter politikerdrap i Tyskland11:02SportLiverpool tapte for Borussia Dortmund i Indiana10:36VerdenBritiske myndigheter advarer mot seiling i Hormuzstredet10:00VerdenStor fornyelse i ukrainsk politikk ventet i valget på nasjonalforsamling09:42NorgeNVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:37SportZlatan avgjorde med hat trick i lokalderbyet i Los Angeles09:27VerdenTo personer funnet døde i Sverige09:27VerdenTyrkisk bankmann løslatt fra fengsel i USA09:02SportKan Jakob Ingebrigtsen true norsk rekord på 5000 meter?09:00Verden50 år siden det første skrittet ble tatt på månen08:51VerdenLondon-politiets Twitter-konto hacket08:11NorgeFire personer lettere skadd i trafikkulykke ved Evje07:10NorgeEiendomsskatten i Stavanger har økt med Frp06:20NorgeNVE varsler oppdatering om Veslemannen06:18VerdenMinst 17 døde av metanol i Costa Rica05:59NorgeDette skjer i dag
Populært