Sjokk på undergrunnen: Dyttet tilfeldige menn ut på t-bane-spor - med vilje

Nå er 46-åringen fra London dømt for drapsforsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk transportpoliti frigjorde nylig overvåkningsbildene fra 27. april i London, der en 46-åring skal ha forsøkt å dytte to personer ut på jernbanesporene like før t-bane-togene kom.

Ifølge politiet dro han til t-bane-stasjonen Tottenham Court Road midt i London sentrum. Der skal han ha forsøkt å dytte en 23-åring ut på sporet like før toget kom. Heldigvis skal 23-åringen, med hjelp av medpassasjerer, klart å holde seg på beina.

Les også: Mann til retten etter angrepet ved Parlamentet i London

Dyttet adlet 91-åring

Etter dette tok 46-åringen seg til t-bane-stasjonen Marble Arch der han dyttet en 91 år gammel mann ut på skinnene. Ifølge politirapporten fikk mannen flere brudd og måtte sy tolv sting. En medpassasjer som hjalp ham opp fra skinnene fikk brannskader da han kom borti den strømførende skinnen.

Ifølge Daily Mail var 91-åringen tidligere sjef for Eurotunnel - tunnelen mellom Storbritannia og Frankrike, Sir Robert Malpas.

Psykisk syk

46-åringen, som kommer fra en London-forstad, ble innhentet og holdt igjen av forbipasserende til politiet kom. Da skal han ha uttalt at han ikke hadde fått noe særlig søvn den natten og at han var psykisk syk. Ifølge britiske medier har han tidligere fått diagnosen paranoid schizofreni. I retten skal han ha innrømmet at ofrene var tilfeldige, men at målet hans ikke var å drepe dem. Han innrømmet også at han var ruset og psykisk syk i gjerningsøyeblikket.

I retten nylig nektet han straffskyld, men ble dømt for to tilfeller av drapsforsøk. Straffeutmålingen er i skrivende stund enda ikke satt.

Les også: London-borgermester vil ta grep mot middelklasse-narkotika

– Sjokkerende hendelse

– Dette var en spesielt sjokkerende hendelse og ofrene i disse tilfellene var ekstremt heldige. Vi kunne raskt endte opp med å etterforske to drapssaker om det ikke var for de modige medpassasjerene som stoppet gjerningsmannen og hjalp ofrene, sier Darren Gough ved British Transport Police i en pressemelding.

Siwan Hayward, ved Transport of London, som drifter t-bane-systemet i byen, sier de er fornøyd med domfellelsen og påpeker at slike hendelser er «ekstremt sjeldne».

– Vi støtter alltid den sterkest mulige reaksjonen mot individer som utsetter passasjerene våre for fare, sier han.

Les også: Londons ordfører ut mot «uhyrlig» kritikk fra Trump

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden