Meny

Trump junior langer ut mot Obama: – Pappaen min fikset økonomien du ikke klarte

HARSELERER: – Den største vitsen jeg har hørt på de siste to årene, er at Obama forsøke å ta æren for å ha fått økonomien på rett kjøl, sier Donald Trump junior. Foto: Money Sharma / AFP

Presidentens sønn (40) fyrer av en rekke sarkasmer mot Barack Obama i et ferskt radiointervju.

– Abrakadabra! Pappaen min fikset økonomien som du ikke klarte, sier Donald Trump jr. til Breitbart på den sterkt konservative radiokanalen SiriusXM 125 the Patriot Channel.

Presidenten selv synes så fornøyd med juniors utsagn, at han har delt det på Twitter.

I intervjuet sier Trump jr. at han er svært begeistret for at Obama har engasjert seg i kampanjen i forkant av Kongressvalget i november. Grunn: Det viser kontrastene mellom demokratenes feilslåtte politikk og hans fars mange suksesser.

Les også: Woodward beskriver kaos i Det hvite hus

– Satte Amerika i fare

– Ingen med hjerne tror at han (Obama) faktisk gjorde noe bra for vår økonomi eller utenrikspolitikk. Alle så at alt han gjorde satte Amerika i fare, og gjorde vår utenrikspolitikk svakere, sier Trump junior.

I 2012 sa daværende president Obama at han ikke ønsket å involvere USA direkte i enda en krig i Midtøsten, men gjorde det klart at det ville få alvorlig konsekvenser for Syrias president Bashar al-Assad hvis han brukte kjemiske våpen mot sin egen befolkning. Han sa at der gikk det «en rød linje».

Ett år senere ble over 1400 mennesker - flere hunde av dem barn - drept med kjemiske våpen. Amerikansk etterretning konkluderte med at regimet sto bak, uten at Obama straffet Assad militært.

Donald Trump junior gnir det inn:

– Hver gang han trakk en rød linje, gikk andre land over den, sier han, og hevder det skjedde flere ganger.

Bakgrunn: Assads triumf i Syria

– Ny sherriff i byen

Nå derimot, sier Trump jr., skjønner andre land at det faktisk er noen som setter USA først både hva angår forretninger og utenrikspolitikk - selv om Obama fikk Amerika til å fremstå veikt.

– Det er en ny sheriff i byen. Vi har forandret alt dette! triumferer 40-åringen som styrer familiens selskaper gjennom Trump Organization.

Obama og Donald Trump har også «kranglet» om hvem som kan ta æren for at den amerikanske økonomien går så det suser.

Donald Trump junior kaller det en stor vits. Han sier Obamas politikk var overbeskatning og innføring av undertrykkende reguleringer, og at det kjørte den amerikanske økonomien rett i grøfta. Det skjønte vanlige folk, mener Trump junior, og ramser opp hvilke grep hans far har tatt for å få skuta på rett kjøl.

– Husk at Obama sa man trengte en tryllestav for å få det til å skje. Vel, abrakadabra Obama: Vi har gjort det! sier junior.

Les mer: Watergate-aktor: – Trump bør straffeforfølges

Steve Bannon forlater Breitbart

Ettergås av Mueller

Donald Trump junior er konserndirektør i Trump Organization, der farens mangeårige personlige advokat Michael Cohen satt i styret.

Cohen har som kjent erklært seg skyldig i en rekke tiltalepunkter, blant annet å ha betalt hysjpenger til to kvinner som skal ha vært presidentens elskerinner. Han samarbeider nå med spesialetterforsker Robert Mueller.

Mueller er også i ferd med å gå Trump junior nærmere i sømmene. 40-åringen deltok sammen med sin svoger Jared Kushner, Michael Cohen og Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort på et møte med en russisk advokat som skal ha hatt Kreml-tilknytning.

Junior skal ha blitt lovet kompromitterende opplysninger om Hillary Clinton, og troppet opp.

samarbeider både Manafort og Cohen med påtalemyndigheten i Russland-granskingen.

Aktuelt: Manafort vil samarbeide med Mueller

Trump innrømmer motivet bak møte med russisk advokat

Trump innrømmer at hysjpenger kom fra hans egen lomme

– Cohen samler inn penger for å velte Donald Trump

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært