Tre nye fiskearter oppdaget i stillehavsgrop

Se video: Her oppdager forskerne de tre fiskeartene.

Forskere fant tre ukjente arter sneglefisk som svømte rundt på 7500 meters havdyp i Stillehavet utenfor Chile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Atacamagropen i Stillehavet utenfor Chile fortsetter å overraske forskerne. Mandag annonserte Universitetet i Newcastle at tre nye fiskearter har blitt funnet i ekstremdypet.

Det var et internasjonalt forskerteam som under sitt siste besøk til Atacamagropen gjorde flere spennende funn knyttet til livet i et av verdens dypeste områder.

Blant funnene er det forskerne mener er tre nye arter av ringbuker (sneglefisk), som har fått det midlertidige navnet rosa, blå og purpur Atacama ringbuker, skriver Universitetet i Newcastle.

Les også: Bjørnedyr overlever i verdensrommet og i havdypet

Videoopptak fra havdypet viser fiskene spise åte, som forskergruppen har sendt ned sammen med kamera. (Se video øverst i artikkelen).

Ringbuker er en svært hardfør fiskeart som kan motstå det enorme trykket fra vannet 7-8000 meter under overflaten. Trykket på slike havdyp kan sammenlignes med en gruppe på 1600 elefanter plutselig skulle sette seg på taket til en liten bil. Huden til fiskearten er så tynn at den nesten blir gjennomsiktig.

Fiskens hud er tilpasset det voldsomme trykket på havbunnen, og tåler ikke å bli fraktet til overflaten. Foto: Newcastle University
Fiskens hud er tilpasset det voldsomme trykket på havbunnen, og tåler ikke å bli fraktet til overflaten. Foto: Newcastle University

– Den gelatinaktige strukturen sørger for at de er perfekt tilpasset det ekstreme presset. De hardeste bestanddelene av kroppen deres er benene i det indre øret som gir dem balanse i tillegg til tennene, forteller Dr Thomas Linley ved Universitetet i Newcastle.

Om fiskene tas opp fra dypet, går det galt.

– Uten trykket smelter de raskt.

Les også: Den ukjente fisken er identifisert: Møt den marmorerte bergueren

Personvernpolicy