Meny

Fant romersk gullskatt i teaterkjeller

Italienske arkeologer fant krukke full av romerske gullmynter i kjelleren på gammelt teater.

Ifølge arkeologene skal de omlag 300 gullmyntene stamme fra rundt 400-tallet. Myntene ble funnet i en krukke i kjelleren på et gammel teater nord i Italia forrige uke.

– Vi kjenner ikke ennå den historiske og kulturelle betydningen av dette funnet. Men dette området er en gullgruve for arkeologer. Funnet fyller meg med stolthet, sier Italias kulturminister Alberto Bonisoli i en pressemeldig.

Les også: Arkeologer har funnet 7.000 år gammel landsby i Nildeltaet i Egypt

En krukke med gullmynter fra romertiden ble funnet i kjelleren på et gammel teater nord i Italia forrige uke. Foto: AP / NTB scanpix.

Ifølge italienske aviser kan gullmyntene være verdt flere millioner dollar. De er nå sendt til et laboratorium tilknyttet Ministeriet for kulturarv og kulturelle aktiviteter i Italia for videre undersøkelser.

Det historiske Cressoniteateret, hvor funnet ble gjort, ble grunnlagt i 1807 og stengte dørene i 1997. Bygningen ligger ikke langt fra Novum Comum forum-området, hvor det også er funnet andre romerske gjenstander.

Les også: Antikke romerske mynter funnet i japansk slott

Populært