Ledende ekspert med roman: «Da Nord-Korea angrep USA»

Nord-Koreas leder Kim Jong-un betrakter oppskytningen av et Hwasong-12-missil. Foto offentliggjort av nordkoreanske medier i september 2017. Scanpix/Reuters.
Nord-Koreas leder Kim Jong-un betrakter oppskytningen av et Hwasong-12-missil. Foto offentliggjort av nordkoreanske medier i september 2017. Scanpix/Reuters.

– Nord-Korea besitter den nødvendige teknologien til å angripe USA med atomvåpen, sier forfatter av romanen «2020 Commission» til ABC Nyheter. Han er også en av de ledende ekspertene på feltet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeffrey Lewis er direktør for James Martin-senteret for studier av ikke-spredning i California.
Jeffrey Lewis er direktør for James Martin-senteret for studier av ikke-spredning i California.

I boka mister 1,4 millioner amerikanere livet da nordkoreanske missiler rammer USA. Det er tilsvarende tap i Sør-Korea, Japan og Nord-Korea.

Jeffrey Lewis, som har skrevet «2020 Commission» er ikke først og fremst romanforfatter, men en ledende ekspert på det nordkoreanske atomvåpenprogrammet ved Middlebury Institute i California.

– Nord-Korea viste at de besitter [den nødvendige raketteknologien for å angripe USA] ved sin test av et interkontinentalt ballistisk missil i november 2017. Det er stilt spørsmål ved påliteligheten og nøyaktigheten til disse missilene, og disse faktorene reflekteres i boka, sier Lewis til ABC Nyheter.

Han illustrerer med skremmende effektivitet at Nord-Korea trolig har flere fungerende interkontinentale ballistiske missiler (ICBM) som kan nå USAs fastland med flere atomvåpen enn mange, inkludert amerikanske politikere, har tatt inn over seg.

Starter med passasjerfly-angrep

Boka er skrevet med detaljnivået og presisjonen til en offisiell granskingsrapport, men er like spennende som en thriller. Som fagmann ville Jeffrey Lewis selv vært et naturlig valg til å delta i nettopp en slik granskingskommisjon.

Nedskytningen av et sørkoreansk passasjerfly 21. mars 2020 utløser en serie reaksjoner og motreaksjoner som kulminerer med det nordkoreanske atomangrepet mot USA. USAs utsletter den nordkoreanske hæren i løpet av 48 timer. Men da er allerede den verste katastrofen i amerikansk historie et faktum, med 3 millioner døde på begge sider av Stillehavet.

Kim Jong-un sitter i sin førerbunker etter at Sør-Korea gjennomfører sin «begrensede» straffeaksjon med konvensjonelle missiler. Det nordkoreanske mobilnettet, som ifølge forfatteren brukes både sivilt og militært, er overbelastet. Den store leder sitter med svært begrenset informasjon, da en av president Trumps twitter-meldinger når gjennom til bunkeren: «DEN LILLE RAKETT-MANNEN VIL IKKE PLAGE OSS SÆRLIG MYE LENGER».

Da vet Kim hva han må gjøre.

Test av et nordkoreansk ballistisk «Pukguksong-2»-missil 22. mai 2017. Dette mellomdistanse-missilet kan utstyres med atomstridshode og regnes som mer stabilt og effektivt enn tidligere nordkoreanske missiler. Scanpix/AP.
Test av et nordkoreansk ballistisk «Pukguksong-2»-missil 22. mai 2017. Dette mellomdistanse-missilet kan utstyres med atomstridshode og regnes som mer stabilt og effektivt enn tidligere nordkoreanske missiler. Scanpix/AP.

I boka viser Lewis hvordan teknisk og menneskelig svikt, men også langsiktig politiske og militær logikk hos begge parter kan drive frem en fremtidig krig. Forfatteren ønsker å forklare den nordkoreanske holdningen til bruk av atomvåpen:

– Nord-Koreas erklærte strategi er å bruke store mengder atomvåpen mot amerikanske styrker i Sør-Korea og Japan for å stanse en eventuell amerikansk invasjon. Mange amerikanere mener Kim ville være suicidal om han tyr til slike våpen først i en konflikt, men nordkoreanerne mener det vil være suicidalt å ikke reagere om en amerikansk invasjon truer, sier Lewis.

Les også: Nord-Koreas barbari i skyggen av toppmøtet

Moderne «Dr. Strangelove»

Boka fremstår som en «Dr. Strangelove» for vår tid. Stanley Kubricks politiske satire fra 1964 utspiller seg under den kalde krigen. I filmen utløser en general i det amerikanske flyvåpenet atomkrig med Sovjet. Lewis har selv trukket frem filmen som inspirasjonskilde.

Skuespiller Peter Sellers i rollen som Dr. Strangelove i filmen av samme navn. Scanpix/AP. Foto: AP
Skuespiller Peter Sellers i rollen som Dr. Strangelove i filmen av samme navn. Scanpix/AP. Foto: AP

«2020 Commission» er ikke kun underholdende fiksjon (selv om den er det også), men også en velinformert spekulasjon om mulige tekniske og politiske fremtidsscenarier. Lewis omtaler seg som «moderat pessimist» med tanke på Korea-konflikten i den virkelige verden:

– Jeg tror fortsatt risikoen [for en slik konfrontasjon] er lav, men den er mye høyere enn den behøver å være. Det er mange skremmende scenarier som involverer Nord-Korea, Russland, Kina og, i Sørøst-Asia, India og Pakistan. Vi tenker at atomvåpen gir avskrekking, men tror vi virkelig at «terrorbalansen» alltid vil virke perfekt, overalt og for alltid?

– Tror du nordkoreanske myndigheter vil fatte interesse for boka?

– Hva Kim Jong-un tenker? Hvem vet.

Usikker på «tøværet»

Da optimismen omkring Donald Trumps toppmøte med Kim Jong-un i Singapore i juni rådet var forfatteren klar i sine advarsler. Han mente Trump hadde urealistiske forventninger til nordkoreanske innrømmelser. Lewis var godt i gang med boka da toppmøtet fant sted, men har uttalt til andre medier at det ikke endret nevneverdig på hans planer for handlingen.

Les også: «Norsk ekstremdiplomati» i Nord-Korea

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eksperten som har skrevet den nye romanen, Jeffrey Lewis, mener man ikke skal forvente for mye av tilnærmingen mellom partene i Korea-konflikten. Her fra toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump i Singapore 12. juni. Scanpix/Reuters.
Eksperten som har skrevet den nye romanen, Jeffrey Lewis, mener man ikke skal forvente for mye av tilnærmingen mellom partene i Korea-konflikten. Her fra toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump i Singapore 12. juni. Scanpix/Reuters.

I september er det planlagt et nytt toppmøte mellom Nord- og Sør-Korea. Lewis gjentar overfor ABC Nyheter at man ikke bør ha for høye forhåpninger:

Den amerikanske Bluestone-prøvesprengningen på Christmas Island 30. juni 1962. Bomben hadde en effekt på 4,96 kilotonn. Via: NPS.gov.
Den amerikanske Bluestone-prøvesprengningen på Christmas Island 30. juni 1962. Bomben hadde en effekt på 4,96 kilotonn. Via: NPS.gov.

– Nord-Korea tilbyr ikke å kvitte seg med sine atomvåpen. Det beste vi kan håpe på er en demping av de militære spenningene og en fortsatt stans i atom- og missil-tester.

Kim står på samme linje regimet har holdt seg til i over 20 år; et krav om en gjensidig prosess der også USA reduserer sitt engasjementet på Korea-halvøya.

Den menneskelige katastrofen

Der de militærtekniske og politiske spekulasjonene i boka gjør den til en «pageturner», er det den gjennomgående humanismen som får den til å skinne.

Granskingskommisjonen intervjuer overlevende etter katastrofen i 2020. Overlevende som en brannmester i Tokyo, en lege i Seoul, og mange sivile amerikanere. Forfatteren har tatt utgangspunkt i øyenvitneskildringer etter USAs atomangrep mot Hiroshima og Nagasaki i 1945. Gradvis hamres budskapet inn i leseren: disse «utenkelige» grusomhetene har allerede skjedd, og kan i verste fall utspille seg igjen, i mye større omfang:

«[Navn anonymisert], Arlington Virginia:

'Gult, klebrig puss rant fra min datters sår. Huden hennes flaket av. Ni timer senere døde hun. (...) Jeg hadde henne hele tiden på fanget. Hun sa: 'Jeg vil ikke dø'. Jeg sa, 'Hold ut, hold ut.' Hun sa, 'Jeg vil ikke dø før broren min kommer hjem.' Men hun hadde det vondt, og fortsatte å gråte.»

Det er ingen egentlige helter og skurker i boka, har forfatteren tidligere uttalt. Det er mennesker, som handler i tråd med informasjonen de har tilgjengelig, og det politiske, strategiske og våpentekniske løpet som er lagt gjennom tiår.

Les også: – Nordkoreansk nedrustning vil ta tiår

(Artikkelen fortsetter under skjermbildet)

Forfatteren har brukt det faglig baserte nettstedet Nuke Map til å illustrere angrepene i boka. I boka eksploderer et atomvåpen i lufta over Trump Tower på Manhattan, med en kraft på 200 kilotonn (tilsvarende ti Hiroshima-bomber). Kartet over viser en simulering med en bombe på cirka 150 kt, som Nord-Korea faktisk testet i 2017. Til høyre beskrives effekten. Anslag ved et slikt angrep: 955.490 døde, 1.513.000 sårede, radioaktiv stråling med antatt dødelighet 50-90 prosent i 1 km radius rundt ground zero.
Forfatteren har brukt det faglig baserte nettstedet Nuke Map til å illustrere angrepene i boka. I boka eksploderer et atomvåpen i lufta over Trump Tower på Manhattan, med en kraft på 200 kilotonn (tilsvarende ti Hiroshima-bomber). Kartet over viser en simulering med en bombe på cirka 150 kt, som Nord-Korea faktisk testet i 2017. Til høyre beskrives effekten. Anslag ved et slikt angrep: 955.490 døde, 1.513.000 sårede, radioaktiv stråling med antatt dødelighet 50-90 prosent i 1 km radius rundt ground zero.

«Potensialet for atomkrig ligger der allerede»

Lewis’ teori er at potensialet for katastrofe ligger innbakt i begge parters logikk. Bokas fiktive granskingskommisjon konkluderer at krigen kunne vært unngått, men at dataene som illustrerer den voksende trusselen ikke ble tatt på alvor av beslutningstakerne før det var for sent.

Bokas president Trump overlever, og fordømmer kommisjonens rapport. «En fullstendig heksejakt» og «falske nyheter», mener han.

Et høyst virkelig eksempel på hvordan USAs president har omtalt Nord-Koreas leder på Twitter før Singapore-møtet kom i stand:

Øvrige kilder: «The 2020 Commission Report on the North Korean Nuclear Attacks Against the United States: A Speculative Novel», The Guardian , The Guardian , Slate , New York Times , The Verge.

Les også: Kongress-rapport: – Korea-krig kan koste 300.000 livet første par dager

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Åtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan18:00 26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning
Siste nytt
20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenÅtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17KulturDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan18:00Kultur26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning
Populært