Meny

Ledende ekspert med roman: «Da Nord-Korea angrep USA»

Nord-Koreas leder Kim Jong-un betrakter oppskytningen av et Hwasong-12-missil. Foto offentliggjort av nordkoreanske medier i september 2017. Scanpix/Reuters.
Nord-Koreas leder Kim Jong-un betrakter oppskytningen av et Hwasong-12-missil. Foto offentliggjort av nordkoreanske medier i september 2017. Scanpix/Reuters.

– Nord-Korea besitter den nødvendige teknologien til å angripe USA med atomvåpen, sier forfatter av romanen «2020 Commission» til ABC Nyheter. Han er også en av de ledende ekspertene på feltet.

Jeffrey Lewis er direktør for James Martin-senteret for studier av ikke-spredning i California.
Jeffrey Lewis er direktør for James Martin-senteret for studier av ikke-spredning i California.

I boka mister 1,4 millioner amerikanere livet da nordkoreanske missiler rammer USA. Det er tilsvarende tap i Sør-Korea, Japan og Nord-Korea.

Jeffrey Lewis, som har skrevet «2020 Commission» er ikke først og fremst romanforfatter, men en ledende ekspert på det nordkoreanske atomvåpenprogrammet ved Middlebury Institute i California.

– Nord-Korea viste at de besitter [den nødvendige raketteknologien for å angripe USA] ved sin test av et interkontinentalt ballistisk missil i november 2017. Det er stilt spørsmål ved påliteligheten og nøyaktigheten til disse missilene, og disse faktorene reflekteres i boka, sier Lewis til ABC Nyheter.

Han illustrerer med skremmende effektivitet at Nord-Korea trolig har flere fungerende interkontinentale ballistiske missiler (ICBM) som kan nå USAs fastland med flere atomvåpen enn mange, inkludert amerikanske politikere, har tatt inn over seg.

Starter med passasjerfly-angrep

Boka er skrevet med detaljnivået og presisjonen til en offisiell granskingsrapport, men er like spennende som en thriller. Som fagmann ville Jeffrey Lewis selv vært et naturlig valg til å delta i nettopp en slik granskingskommisjon.

Nedskytningen av et sørkoreansk passasjerfly 21. mars 2020 utløser en serie reaksjoner og motreaksjoner som kulminerer med det nordkoreanske atomangrepet mot USA. USAs utsletter den nordkoreanske hæren i løpet av 48 timer. Men da er allerede den verste katastrofen i amerikansk historie et faktum, med 3 millioner døde på begge sider av Stillehavet.

Kim Jong-un sitter i sin førerbunker etter at Sør-Korea gjennomfører sin «begrensede» straffeaksjon med konvensjonelle missiler. Det nordkoreanske mobilnettet, som ifølge forfatteren brukes både sivilt og militært, er overbelastet. Den store leder sitter med svært begrenset informasjon, da en av president Trumps twitter-meldinger når gjennom til bunkeren: «DEN LILLE RAKETT-MANNEN VIL IKKE PLAGE OSS SÆRLIG MYE LENGER».

Da vet Kim hva han må gjøre.

Test av et nordkoreansk ballistisk «Pukguksong-2»-missil 22. mai 2017. Dette mellomdistanse-missilet kan utstyres med atomstridshode og regnes som mer stabilt og effektivt enn tidligere nordkoreanske missiler. Scanpix/AP.
Test av et nordkoreansk ballistisk «Pukguksong-2»-missil 22. mai 2017. Dette mellomdistanse-missilet kan utstyres med atomstridshode og regnes som mer stabilt og effektivt enn tidligere nordkoreanske missiler. Scanpix/AP.

I boka viser Lewis hvordan teknisk og menneskelig svikt, men også langsiktig politiske og militær logikk hos begge parter kan drive frem en fremtidig krig. Forfatteren ønsker å forklare den nordkoreanske holdningen til bruk av atomvåpen:

– Nord-Koreas erklærte strategi er å bruke store mengder atomvåpen mot amerikanske styrker i Sør-Korea og Japan for å stanse en eventuell amerikansk invasjon. Mange amerikanere mener Kim ville være suicidal om han tyr til slike våpen først i en konflikt, men nordkoreanerne mener det vil være suicidalt å ikke reagere om en amerikansk invasjon truer, sier Lewis.

Les også: Nord-Koreas barbari i skyggen av toppmøtet

Moderne «Dr. Strangelove»

Boka fremstår som en «Dr. Strangelove» for vår tid. Stanley Kubricks politiske satire fra 1964 utspiller seg under den kalde krigen. I filmen utløser en general i det amerikanske flyvåpenet atomkrig med Sovjet. Lewis har selv trukket frem filmen som inspirasjonskilde.

Skuespiller Peter Sellers i rollen som Dr. Strangelove i filmen av samme navn. Scanpix/AP. Foto: AP
Skuespiller Peter Sellers i rollen som Dr. Strangelove i filmen av samme navn. Scanpix/AP. Foto: AP

«2020 Commission» er ikke kun underholdende fiksjon (selv om den er det også), men også en velinformert spekulasjon om mulige tekniske og politiske fremtidsscenarier. Lewis omtaler seg som «moderat pessimist» med tanke på Korea-konflikten i den virkelige verden:

– Jeg tror fortsatt risikoen [for en slik konfrontasjon] er lav, men den er mye høyere enn den behøver å være. Det er mange skremmende scenarier som involverer Nord-Korea, Russland, Kina og, i Sørøst-Asia, India og Pakistan. Vi tenker at atomvåpen gir avskrekking, men tror vi virkelig at «terrorbalansen» alltid vil virke perfekt, overalt og for alltid?

– Tror du nordkoreanske myndigheter vil fatte interesse for boka?

– Hva Kim Jong-un tenker? Hvem vet.

Usikker på «tøværet»

Da optimismen omkring Donald Trumps toppmøte med Kim Jong-un i Singapore i juni rådet var forfatteren klar i sine advarsler. Han mente Trump hadde urealistiske forventninger til nordkoreanske innrømmelser. Lewis var godt i gang med boka da toppmøtet fant sted, men har uttalt til andre medier at det ikke endret nevneverdig på hans planer for handlingen.

Les også: «Norsk ekstremdiplomati» i Nord-Korea

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eksperten som har skrevet den nye romanen, Jeffrey Lewis, mener man ikke skal forvente for mye av tilnærmingen mellom partene i Korea-konflikten. Her fra toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump i Singapore 12. juni. Scanpix/Reuters.
Eksperten som har skrevet den nye romanen, Jeffrey Lewis, mener man ikke skal forvente for mye av tilnærmingen mellom partene i Korea-konflikten. Her fra toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump i Singapore 12. juni. Scanpix/Reuters.

I september er det planlagt et nytt toppmøte mellom Nord- og Sør-Korea. Lewis gjentar overfor ABC Nyheter at man ikke bør ha for høye forhåpninger:

Den amerikanske Bluestone-prøvesprengningen på Christmas Island 30. juni 1962. Bomben hadde en effekt på 4,96 kilotonn. Via: NPS.gov.
Den amerikanske Bluestone-prøvesprengningen på Christmas Island 30. juni 1962. Bomben hadde en effekt på 4,96 kilotonn. Via: NPS.gov.

– Nord-Korea tilbyr ikke å kvitte seg med sine atomvåpen. Det beste vi kan håpe på er en demping av de militære spenningene og en fortsatt stans i atom- og missil-tester.

Kim står på samme linje regimet har holdt seg til i over 20 år; et krav om en gjensidig prosess der også USA reduserer sitt engasjementet på Korea-halvøya.

Den menneskelige katastrofen

Der de militærtekniske og politiske spekulasjonene i boka gjør den til en «pageturner», er det den gjennomgående humanismen som får den til å skinne.

Granskingskommisjonen intervjuer overlevende etter katastrofen i 2020. Overlevende som en brannmester i Tokyo, en lege i Seoul, og mange sivile amerikanere. Forfatteren har tatt utgangspunkt i øyenvitneskildringer etter USAs atomangrep mot Hiroshima og Nagasaki i 1945. Gradvis hamres budskapet inn i leseren: disse «utenkelige» grusomhetene har allerede skjedd, og kan i verste fall utspille seg igjen, i mye større omfang:

«[Navn anonymisert], Arlington Virginia:

'Gult, klebrig puss rant fra min datters sår. Huden hennes flaket av. Ni timer senere døde hun. (...) Jeg hadde henne hele tiden på fanget. Hun sa: 'Jeg vil ikke dø'. Jeg sa, 'Hold ut, hold ut.' Hun sa, 'Jeg vil ikke dø før broren min kommer hjem.' Men hun hadde det vondt, og fortsatte å gråte.»

Det er ingen egentlige helter og skurker i boka, har forfatteren tidligere uttalt. Det er mennesker, som handler i tråd med informasjonen de har tilgjengelig, og det politiske, strategiske og våpentekniske løpet som er lagt gjennom tiår.

Les også: – Nordkoreansk nedrustning vil ta tiår

(Artikkelen fortsetter under skjermbildet)

Forfatteren har brukt det faglig baserte nettstedet Nuke Map til å illustrere angrepene i boka. I boka eksploderer et atomvåpen i lufta over Trump Tower på Manhattan, med en kraft på 200 kilotonn (tilsvarende ti Hiroshima-bomber). Kartet over viser en simulering med en bombe på cirka 150 kt, som Nord-Korea faktisk testet i 2017. Til høyre beskrives effekten. Anslag ved et slikt angrep: 955.490 døde, 1.513.000 sårede, radioaktiv stråling med antatt dødelighet 50-90 prosent i 1 km radius rundt ground zero.
Forfatteren har brukt det faglig baserte nettstedet Nuke Map til å illustrere angrepene i boka. I boka eksploderer et atomvåpen i lufta over Trump Tower på Manhattan, med en kraft på 200 kilotonn (tilsvarende ti Hiroshima-bomber). Kartet over viser en simulering med en bombe på cirka 150 kt, som Nord-Korea faktisk testet i 2017. Til høyre beskrives effekten. Anslag ved et slikt angrep: 955.490 døde, 1.513.000 sårede, radioaktiv stråling med antatt dødelighet 50-90 prosent i 1 km radius rundt ground zero.

«Potensialet for atomkrig ligger der allerede»

Lewis’ teori er at potensialet for katastrofe ligger innbakt i begge parters logikk. Bokas fiktive granskingskommisjon konkluderer at krigen kunne vært unngått, men at dataene som illustrerer den voksende trusselen ikke ble tatt på alvor av beslutningstakerne før det var for sent.

Bokas president Trump overlever, og fordømmer kommisjonens rapport. «En fullstendig heksejakt» og «falske nyheter», mener han.

Et høyst virkelig eksempel på hvordan USAs president har omtalt Nord-Koreas leder på Twitter før Singapore-møtet kom i stand:

Øvrige kilder: «The 2020 Commission Report on the North Korean Nuclear Attacks Against the United States: A Speculative Novel», The Guardian , The Guardian , Slate , New York Times , The Verge.

Les også: Kongress-rapport: – Korea-krig kan koste 300.000 livet første par dager

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:04 Ny etappeseier for Ewan – Kristoff parkert i spurten18:00 Hydro-hopp på positiv børsdag17:58 Stoltenberg gratulerer Johnson17:43 To fengslet for tolv branner i Sverige17:19 Skaper frykt: Her er Nord-Koreas nye gigant-ubåt17:15 Skogbrann i samme område som fjorårets katastrofebrann i Hellas17:05 Strømmen begynner å vende tilbake i Venezuela17:03 Warholm tar over etter Bolt i Puma: – Det er dritkult, jeg kunne ikke vært mer fornøyd16:30 NRK: Riksadvokaten avviser Bertheussens klage på Black Box-henleggelse16:26 Krekar-saken: Sanner endrer instruksen til UDI for å kunne trekke tilbake statsborgerskap16:21 UDI sier at de ikke hadde kjennskap til terroretterforskning i Italia16:12 Forsvarsdepartementet: Norge kontaktet av Storbritannia om eskorteplaner i Persiabukta16:05 Full stopp for torskefisket i Østersjøen16:03 NRK: Svein Jemtland anker ikke dommen på 17 års fengsel til Høyesterett15:59 Kvinne skadd i fallulykke ved Lindesnes fyr15:37 Svak krone gjør utenlandsferien dyr for nordmenn15:30 Brudd i fiberkabel rammer 1.500 personer i Mo i Rana15:26 Tap for Griezmann i Barcelona-debuten mot Chelsea15:24 Storbrann under kontroll i Portugal14:57 Her fyller paret bensin før drømmereisen – få timer senere var de brutalt drept14:39 Russisk LGBT-aktivist funnet drept14:25 Tidligere kinesisk statsminister er død14:23 Klagestorm mot NRK etter Scrabble-vits14:01 EUs brexit-sjef: – Ser fram til å samarbeide med Johnson13:28 Nordmann omkom i trafikkulykke i Thailand13:22 Gilbert om luftambulansekrisen: – Uforsvarlig og uholdbar13:21 NRK: PST sier det kan bli aktuelt å opprette saker mot Krekars meddømte13:01 Bergensskole stengt etter asbestfunn13:00 Britisk statssekretær i utdanningsdepartementet trekker seg12:38 Chloe (1) falt i døden fra bestefarens hender12:24 Fengslingsmøte torsdag for 18-åring som er pågrepet for drapsforsøk i Hellas12:18 Boris Johnson blir ny britisk statsminister11:56 Kollegaer hedret brannmann som omkom i trafikkulykke i Kvinesdal11:46 Børge ble 2,5 milliarder rikere på én dag11:34 Storbeslag av elfenben og skjelldyr i Singapore11:21 Funnet bak fryseren ti år etter at han forsvant11:13 Rekordmange har fått tilbud om studieplass i årets hovedopptak11:10 Trygg Trafikk: – Meningsløst å trimme elsparkesykler11:04 Demokratene vil ha svar fra motvillig Mueller10:50 Politiet frigir navn på omkommet basehopper10:48 Solskjær tok grep for å bedre United-spillernes form10:22 Sykehusene bryter tidsfrister oftere10:09 Norovirus påvist i Madlaleiren10:08 Aker BP-brønn avdekket opptil 200 millioner fat olje i Nordsjøen09:57 Ni uker satt av til straffesak mot voldtektstiltalt kulturprofil09:52 Jehovas vitner må betale erstatning til ekskludert medlem09:51 Maria Ressa for retten på Filippinene09:29 Narko-bil med milliard-last krasjet med parkerte politibiler08:42 Trump ønsker raskere utsending av folk uten lovlig opphold08:20 Oppfinner skal krysse Den engelske kanal med jetdrevet flygebrett07:48 Fakturasvindel på 97 millioner kroner ble til to års soning07:37 Johnson og Hunt venter på resultatet07:00 Aper, fisk og trær nærmere utryddelse06:45 Kaggestad tror Bernal vinner Tour de France06:30 Wiborg: – 50 prosent sjanse for at Frp går ut av regjering06:25 Sør-Korea avfyrte varselskudd mot russisk militærfly06:07 Henrik Christiansen videre til finalen på 800 meter fri i svømme-VM05:52 Sverige mener norsk politihelikopter krenket deres territorium05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:17 Studie: Multiresistent malaria sprer seg i Sørøst-Asia03:40 Elsparkesykkel tok fyr i leilighet i Lillestrøm03:28 Tony Blair vil ikke bekrefte at han vil stemme på eget parti02:48 Flere organisasjoner vil ha nye utredninger av vindkraft02:27 Venezuela hevder seg utsatt for «elektromagnetisk angrep» etter strømbrudd02:26 Norsk kart til topps i verdensmesterskapet02:03 Irans utenriksminister: – Vi søker ingen konfrontasjon01:51 Utøya-naboer reagerer på minnested – varsler søksmål01:39 Rødt og Sp varsler nei til EUs fjerde energipakke01:26 Valgekspert: – KrFs situasjon er ­overraskende bra01:17 Budsjettenighet i USA01:03 Studie: Unødvendig for friske å forebygge hjerteinfarkt med aspirin00:37 Politiet: – Avpass farten ved våt veibane23:50 Bare gutter og ingen jenter født på tre måneder i 132 indiske byer23:11 Kontroll på to kvinner som var savnet etter brann i Sandefjord22:58 Advokatkontor klager inn Mattilsynet for Landsbruks- og matdepartementet22:51 Ricky Martin og hundretusener av demonstranter krever Puerto Rico-guvernørens avgang22:47 Ghayas Zahid lånes ut til Panathinaikos22:43 Kvinne fant død hund etterlatt i en konteiner22:10 Tre personer pågrepet etter bilran på Minnesund21:49 Voldtektssaken mot Ronaldo legges vekk21:44 Fergen Oslo XI er tilbake i drift etter bryggekrasj21:28 To fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord21:09 Moxnes driver stygg politisk kommunikasjon21:05 Tre såret av bilbombe på fransk base i Mali20:59 To personer fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord20:59 Microsoft med milliardsatsing på kunstig intelligens20:24 41 personer omkom i kraftig uvær i India20:23 Real Madrid er verdens mest verdifulle fotballklubb20:08 Mulig varmerekord i Paris denne uken19:39 Utøya-naboer reager på minnested – varsler søksmål19:34 Alkohol-tragedie rammer Costa Rica – nesten 20 år etter at den rammet Norge19:21 Hunt: Europeisk eskortetjeneste skal sikre trygg ferdsel i Hormuzstredet19:17 Forskere fant ferskvann i Norskehavet19:15 Droneforbud over Utøya og Utvika19:13 Trump tilbyr seg å mekle i Kashmir-konflikten19:11 Russ siktet for drapsforsøk etter voldsepisode på gresk øy19:09 Nikolai Astrup dro inn 15,4 millioner kroner i fjor18:14 Pante-nedtur på børsen17:55 Siktet mann i 40-årene avhørt etter dødsfall i Telemark
Siste nytt
18:04SportNy etappeseier for Ewan – Kristoff parkert i spurten18:00PengerHydro-hopp på positiv børsdag17:58PolitikkStoltenberg gratulerer Johnson17:43VerdenTo fengslet for tolv branner i Sverige17:19VerdenSkaper frykt: Her er Nord-Koreas nye gigant-ubåt17:15VerdenSkogbrann i samme område som fjorårets katastrofebrann i Hellas17:05VerdenStrømmen begynner å vende tilbake i Venezuela17:03SportWarholm tar over etter Bolt i Puma: – Det er dritkult, jeg kunne ikke vært mer fornøyd16:30NorgeNRK: Riksadvokaten avviser Bertheussens klage på Black Box-henleggelse16:26NorgeKrekar-saken: Sanner endrer instruksen til UDI for å kunne trekke tilbake statsborgerskap16:21NorgeUDI sier at de ikke hadde kjennskap til terroretterforskning i Italia16:12PolitikkForsvarsdepartementet: Norge kontaktet av Storbritannia om eskorteplaner i Persiabukta16:05VerdenFull stopp for torskefisket i Østersjøen16:03NorgeNRK: Svein Jemtland anker ikke dommen på 17 års fengsel til Høyesterett15:59NorgeKvinne skadd i fallulykke ved Lindesnes fyr15:37ReiseSvak krone gjør utenlandsferien dyr for nordmenn15:30NorgeBrudd i fiberkabel rammer 1.500 personer i Mo i Rana15:26NorgeTap for Griezmann i Barcelona-debuten mot Chelsea15:24VerdenStorbrann under kontroll i Portugal14:57VerdenHer fyller paret bensin før drømmereisen – få timer senere var de brutalt drept14:39VerdenRussisk LGBT-aktivist funnet drept14:25VerdenTidligere kinesisk statsminister er død14:23NorgeKlagestorm mot NRK etter Scrabble-vits14:01PolitikkEUs brexit-sjef: – Ser fram til å samarbeide med Johnson13:28NorgeNordmann omkom i trafikkulykke i Thailand13:22NorgeGilbert om luftambulansekrisen: – Uforsvarlig og uholdbar13:21NorgeNRK: PST sier det kan bli aktuelt å opprette saker mot Krekars meddømte13:01NorgeBergensskole stengt etter asbestfunn13:00PolitikkBritisk statssekretær i utdanningsdepartementet trekker seg12:38VerdenChloe (1) falt i døden fra bestefarens hender12:24NorgeFengslingsmøte torsdag for 18-åring som er pågrepet for drapsforsøk i Hellas12:18VerdenBoris Johnson blir ny britisk statsminister11:56NorgeKollegaer hedret brannmann som omkom i trafikkulykke i Kvinesdal11:46PengerBørge ble 2,5 milliarder rikere på én dag11:34VerdenStorbeslag av elfenben og skjelldyr i Singapore11:21VerdenFunnet bak fryseren ti år etter at han forsvant11:13NorgeRekordmange har fått tilbud om studieplass i årets hovedopptak11:10NorgeTrygg Trafikk: – Meningsløst å trimme elsparkesykler11:04VerdenDemokratene vil ha svar fra motvillig Mueller10:50NorgePolitiet frigir navn på omkommet basehopper10:48SportSolskjær tok grep for å bedre United-spillernes form10:22NorgeSykehusene bryter tidsfrister oftere10:09NorgeNorovirus påvist i Madlaleiren10:08PengerAker BP-brønn avdekket opptil 200 millioner fat olje i Nordsjøen09:57NorgeNi uker satt av til straffesak mot voldtektstiltalt kulturprofil09:52NorgeJehovas vitner må betale erstatning til ekskludert medlem09:51VerdenMaria Ressa for retten på Filippinene09:29VerdenNarko-bil med milliard-last krasjet med parkerte politibiler08:42VerdenTrump ønsker raskere utsending av folk uten lovlig opphold08:20VerdenOppfinner skal krysse Den engelske kanal med jetdrevet flygebrett07:48NorgeFakturasvindel på 97 millioner kroner ble til to års soning07:37VerdenJohnson og Hunt venter på resultatet07:00VerdenAper, fisk og trær nærmere utryddelse06:45SportKaggestad tror Bernal vinner Tour de France06:30NorgeWiborg: – 50 prosent sjanse for at Frp går ut av regjering06:25VerdenSør-Korea avfyrte varselskudd mot russisk militærfly06:07SportHenrik Christiansen videre til finalen på 800 meter fri i svømme-VM05:52NorgeSverige mener norsk politihelikopter krenket deres territorium05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:17VerdenStudie: Multiresistent malaria sprer seg i Sørøst-Asia03:40NorgeElsparkesykkel tok fyr i leilighet i Lillestrøm03:28VerdenTony Blair vil ikke bekrefte at han vil stemme på eget parti02:48NorgeFlere organisasjoner vil ha nye utredninger av vindkraft02:27VerdenVenezuela hevder seg utsatt for «elektromagnetisk angrep» etter strømbrudd02:26NorgeNorsk kart til topps i verdensmesterskapet02:03VerdenIrans utenriksminister: – Vi søker ingen konfrontasjon01:51NorgeUtøya-naboer reagerer på minnested – varsler søksmål01:39NorgeRødt og Sp varsler nei til EUs fjerde energipakke01:26NorgeValgekspert: – KrFs situasjon er ­overraskende bra01:17VerdenBudsjettenighet i USA01:03VerdenStudie: Unødvendig for friske å forebygge hjerteinfarkt med aspirin00:37NorgePolitiet: – Avpass farten ved våt veibane23:50VerdenBare gutter og ingen jenter født på tre måneder i 132 indiske byer23:11NorgeKontroll på to kvinner som var savnet etter brann i Sandefjord22:58NorgeAdvokatkontor klager inn Mattilsynet for Landsbruks- og matdepartementet22:51VerdenRicky Martin og hundretusener av demonstranter krever Puerto Rico-guvernørens avgang22:47SportGhayas Zahid lånes ut til Panathinaikos22:43NorgeKvinne fant død hund etterlatt i en konteiner22:10NorgeTre personer pågrepet etter bilran på Minnesund21:49SportVoldtektssaken mot Ronaldo legges vekk21:44NorgeFergen Oslo XI er tilbake i drift etter bryggekrasj21:28NorgeTo fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord21:09PolitikkMoxnes driver stygg politisk kommunikasjon21:05VerdenTre såret av bilbombe på fransk base i Mali20:59NorgeTo personer fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord20:59VerdenMicrosoft med milliardsatsing på kunstig intelligens20:24Verden41 personer omkom i kraftig uvær i India20:23SportReal Madrid er verdens mest verdifulle fotballklubb20:08VerdenMulig varmerekord i Paris denne uken19:39NorgeUtøya-naboer reager på minnested – varsler søksmål19:34VerdenAlkohol-tragedie rammer Costa Rica – nesten 20 år etter at den rammet Norge19:21VerdenHunt: Europeisk eskortetjeneste skal sikre trygg ferdsel i Hormuzstredet19:17NorgeForskere fant ferskvann i Norskehavet19:15NorgeDroneforbud over Utøya og Utvika19:13NyheterTrump tilbyr seg å mekle i Kashmir-konflikten19:11VerdenRuss siktet for drapsforsøk etter voldsepisode på gresk øy19:09PengerNikolai Astrup dro inn 15,4 millioner kroner i fjor18:14PengerPante-nedtur på børsen17:55NorgeSiktet mann i 40-årene avhørt etter dødsfall i Telemark
Populært