Meny

Peter Madsen flyttes etter overfallet

Se video: Dette er Peter Madsen-saken.
Peter Madsen flyttes til et fengsel hvor flere av Danmarks verste kriminelle sitter.

Ubåtbyggeren, som er dømt til livstid for drapet på den svenske journalisten Kim Wall, har fått innvilget sitt ønske om å bytte fengsel. Det skriver danske BT.

Han kommer til å flytte fra Storstrøm Fengsel på Falster i Danmark, til fengselet i Herstedvester.

Dermed flytter Madsen fra et fengsel som blir beskrevet som luksuriøst, til et fengsel hvor flere av Danmarks verste kriminelle soner sin straff.

På Storstrøm Fengsel er hver celle utstyrt med en 22-tommers TV, et kjøleskap og et toalett. Fengselet ble åpnet i 2017, og kostet rundt en milliard danske kroner å bygge, ifølge svenske Expressen.

– Jeg mottok i går en beskjed om at en beslutning om flytting er gjort. Det vil skje når det er ledig plass, skriver Betina Hald Engmark, Madsens forsvarsadvokat, i en tekstmelding til BT.

Aktuelt: Verden hedrer Kim Wall

Onsdag 9. august ble Madsen overfalt av en 18-åring i Storstrøm Fengsel. Senere ble 18-åringen siktet for vold. Det ble ikke brukt slagvåpen.

To dager etter hendelsen sa Engmark at hun hadde prøvd over en lengre periode å få flyttet Madsen, ifølge BT.

Engmark har ikke besvart ABC Nyheters henvendelse fredag.

Overfallet skjedde to dager før årsdagen for den skjebnesvangre dagen Wall ble med Madsen ut i ubåten hans. Hun ble senere funnet drept og partert i den sunkne farkosten.

Fakta om ubåtsaken i Danmark

* En av verdens største privatbygde ubåter, UC3 Nautilus, forlot havnen i København torsdag 10. august 2017 med to personer om bord – Peter Madsen (47) og den svenske journalisten Kim Wall (30).

* Hun skulle lage en reportasje om den danske oppfinneren og ubåtkapteinen.

* Fartøyet ble meldt savnet seks timer senere av Walls kjæreste.

* Etter en leteaksjon ble ubåten funnet fredag 11. august i Køge Bugt sør for København. En halvtime senere sank den. Madsen ble berget. Han forklarte at han hadde satt Wall i land i København flere timer tidligere. Da Madsen kom i land, ble han pågrepet.

* Ubåten ble hevet og gjennomsøkt. Ingen personer ble funnet i fartøyet. Tekniske undersøkelser viste ifølge politiet at ubåten ble senket med vilje. Det ble funnet spor av Walls blod inne i ubåten.

* Halvannen uke etter at hun ble meldt savnet, ble Walls torso funnet i strandkanten ved Amager i København. I løpet av høsten ble resten av kroppsdelene funnet.

* 25. april i år ble Madsen funnet skyldig i drap, seksuell mishandling og likskjending. Retten fant det bevist at Wall ble torturert, drept og partert av den danske oppfinneren. Han ble dømt til livsvarig fengsel, men anket på stedet.

* Under rettssaken nektet Madsen for drapet. Han anker likevel ikke skyldspørsmålet i saken – kun straffeutmålingen.

(Kilder: NTB, Ritzau, dansk påtalemyndighet)

Dommer Anette Burkø beskrev det i kjennelsen 25. april som «et kynisk og planlagt seksuelt overgrep og drap av særdeles brutal karakter på en tilfeldig kvinne».

Les også: Peter Madsens forsvarer: – En skrekkhistorie uten bevis

SE VIDEO: – Et kynisk og planlagt drap

Populært