– Forskjellsbehandlingen viser Irans hykleri

Se video.

Dansende iranske jenter blir pågrepet for å poste sine videoer på nett, mens de ultrarike slipper unna med det meste. – Forskjellsbehandlingen viser presteregimets hykleri, sier stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

9. juli 2018 ble flere iranske kvinner tvunget til å stille på statlig fjernsyn med en ydmykende «tilståelse»: De hadde publisert Instagram-videoer av seg selv der de danset.

Samtidig slapp eliteungdom unna med bikini-bilder på den samme nettjenesten.

Mazyar Keshvari på FrPs landsmøtet i april. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Mazyar Keshvari på FrPs landsmøtet i april. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Å pågripe og piske unge mennesker for å lage noen glade dansevideoer gir ingen tvil om at Iran er et av de jævligste regimene i moderne historie, sier den norsk-iranske stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) til ABC Nyheter.

Det ble rapportert om mishandling av danserne i varetekt.

– Denne typen protester er dessverre helt nødvendig. Paranoide diktatur som Nord-Korea og Iran er helt avhengige av total kontroll. Og det de frykter mest er slike folkelige protester, sier politikeren, som har markert seg som en tydelig Iran-kritiker.

Samme dag som danserne ble tvunget til å fremføre sin ydmykende «tilståelse» ble Shaparak Shajarizadeh (43) dømt til 20 års fengsel. I februar hadde hun stilt seg opp på en trafikk-øy i Teheran og flagget med sjalet sitt på en pinne. Få minutter senere ble hun slengt i bakken av politi og pågrepet.

Hun ble tiltalt for å ha «egget til korrupsjon og prostitusjon». Mange lot seg inspirere av aksjonen.

Shajarizadeh ble likevel løslatt mot kausjon etter ni dager, hvorav sju i isolat, skrev Wall Street Journal forrige uke.

Se video: Her kaster de iranske kvinnene hijaben i protest etter en video av en kvinne som ble slått offentlig av politiet gikk viralt.

Er kaksenes skrytebilder ekte?

Faksimile fra Instagramkontoen «Rich Kids of Teheran», arkivert av Wochit 2016. NB: Kontoen er bekreftet som kilde, tid og sted for motivet er ikke bekreftet.
Faksimile fra Instagramkontoen «Rich Kids of Teheran», arkivert av Wochit 2016. NB: Kontoen er bekreftet som kilde, tid og sted for motivet er ikke bekreftet.

Samtidig skryter vakre brukere i 20-årene på Instagram-kontoer som «Rich Kids of Teheran» av merkeklær og overdådige hjem, i en hovedstad der andre knapt har til mat.

– Forskjellen i behandlingen av uskyldige dansevideoer og bortskjemte drittunger som skryter av rikdommen sin, viser presteregimets hykleri, sier Frp-eren.

I forbindelse med demonstrasjonene i januar publiserte britiske Independent en artikkel om hvordan Instagram-profilene til «Rich Kids of Teheran » provoserte mange av demonstrantene. Kontoen påstås å fremstille livene til de ultrarike, men The Guardian har trukket noen av RichKid-kontoene (som finnes for flere land) i tvil. Avisen skrev i et lengre oppslag i våres at den internasjonale hashtagen #richkidsofinstagram i dag først og fremst fungerer som et markedsføringsverktøy.

Teheran-kontoen har blitt lukket og gjort privat siden Independents januar-omtale. Wikipedia har gjort en oppsummering av den internasjonale presseomtalen av Teheran-kontoen.

Det finnes tilsvarende kontoer som fortsatt er åpne, men det er vanskelig å få bekreftet om bildene faktisk er tatt i Iran.

Likevel vet man at det finnes en overklasse og maktelite i Iran som i stor grad er unntatt de religiøse forordningene.

– De kan kjøpe seg fri eller slipper unna fordi pappa har makt eller lignende. Vi hører også om dette fenomenet eksempelvis i Kina, der enkelte grupper er «hevet over loven», sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty Norge til ABC Nyheter.

Les også: KrF om Sandbergs Iran-feiring: – En svært dårlig politisk vurdering

SE VIDEO: En minidokumentar om The Rich Kids of Iran:

Elendig økonomi

Mange millioner unge iranere mangler fast jobb, og den elendige økonomiske situasjonen var en sentral del av den kortlevde protestbevegelsen tidligere i år. Protestene vendte seg etter hvert mot eliten og krav om regimeendring.

I artikkelen «Ulikhet drev frem uroen i Iran» skrev Los Angeles Times i desember:

«Når en sjelden Maserati brøler gjennom de travle gatene i Teheran, forbi overfylte busser og billigere biler, hender det at fotgjengere slynger eder og forbannelser etter den.»

– Forskjellsbehandlingen viser også at de religiøse lovene egentlig handler vel så mye om makt, sier Egenæs i Amnesty.

Iran har slitt økonomisk selv etter at atomavtalen i 2015 som lettet på noe av sanksjonstrykket. Korrupsjon er utbredt, og regimet har brukt store summer på å finansiere militsgrupper i regionen. Nå er det duket for nye, tøffe sanksjoner fra USA etter at president Donald Trump trakk landet fra avtalen.

Les også: Saudi-Arabia truer med å skaffe atomvåpen hvis Iran gjør det

Dobbeltliv

Dagens Iran er et samfunn med mange unge, høyt utdannede og vestlig orienterte innbyggere.

Generalsekretær i Amnesty John Peder Egenæs. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Generalsekretær i Amnesty John Peder Egenæs. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Mange i middelklassen lever et todelt liv, et offentlig og et privat. I offentligheten er det strenge krav til sømmelighet og klesdrakt, som håndheves av religiøst politi, sier Egenæs.

Noen ganger synes det «andre livet» i offentligheten, for eksempel ved hijab-protestene i våres og dansevideoene.

– De oppfattes som politiske protester og blir slått hardt ned på, sier generalsekretæren.

Iran pågrep i sommer flere dusin mennesker, blant disse Instagram-modeller og eiere av skjønnhetssalonger, for å ha postet «umoralske» foto på nett.

I januar 2018 var Iran åsted for det største folkelige opprøret på ti år. Det ble raskt kvalt, og 3700 ble arrestert.

Les også: «Ulikt noe i Iran siden revolusjonen i 1979»

Kastet skautet

I kjølvannet av demonstrasjonene markerte flere iranske kvinner mot påbudet om å dekke til håret. Mange kastet hijab og sjal i full offentlighet.

I slutten av februar gikk landets politisjef Hussein Rahimi ut med en advarsel om at politiet ville slå hardere ned på kvinner som ikke dekker håret på gaten. Iranske jenter over ni år er pålagt å dekke håret med hijab, sjal eller chador.

– Iran har omfattende og vage religiøse lover mot «usømmelighet», som myndighetene utnytter når det passer dem politisk, sier Egenæs.

I juli utløste også pågripelsen av Instagram-brukeren Maedeh Hojabri protestaksjoner. Den unge damen hadde lagt ut videoer av seg selv der hun danset, og ble pågrepet i april. Hun skal ha vært blant jentene som gråtende «tilsto sine synder» på iransk TV i sommer:

Les også fra ABC Nyheters samarbeidspartner Framtida.no: Iran arresterer tenåringer for å publisere bilder der de danser

Ifølge Framtida.no ble Hojabri løslatt etter tv-sendingen, men er nektet utreise fra Iran.

SE VIDEO: I 2014 ble seks iranere arrestert for å ha postet denne videoen på YouTube, der de danser til Pharrell Willliams hit «Happy». De slapp den opprinnelige straffen på 91 piskeslag, og fikk istedet betinget fengsel, skrev USA Today. Videoen har blitt spilt av 2,1 millioner ganger.

– En konstant ydmykelse

– Hvis man ser hvordan landet var og folk gikk kledd før 1979 var det slett ikke preget av streng islamsk livsførsel. Å ikke kunne forlate eget hjem uten å dekke seg til er en konstant ydmykelse for iranerne. En ydmykelse de ikke lenger vil finne seg i, sier stortingspolitikeren Keshvari.

– Mange slike hendelser når heller ikke offentlighetens lys, folk blir stanset på gaten fordi «sjalet ikke dekker nok», unge menn blir plaget på grunn av hårsveisen sin og så videre, sier Egenæs i Amnesty.

I februar skrev nettstedet Loudwire om det iranske metal-bandet Confess, der musikerne ble truet med dødsstraff for blasfemi og ble drevet på flukt.

– Regimets totale kontroll ser man blant annet i kulturlivet. I Iran er det ikke mulig å skrive bøker eller lage TV uten at det er innom departementet som godkjenner og sensurerer kulturuttrykk. Ingenting som «går mot revolusjonen» tillates, sier Keshvari.

Angrep mot en politistasjon i Qahdarijan 2. januar 2018 under opptøyene i Iran. Skjermbilde fra en video nyhetsbyrået AP fikk tilgang til fra FreedomMessenger, et «uavhengig iransk nyhetsbyrå». Via Scanpix. Foto: AP
Angrep mot en politistasjon i Qahdarijan 2. januar 2018 under opptøyene i Iran. Skjermbilde fra en video nyhetsbyrået AP fikk tilgang til fra FreedomMessenger, et «uavhengig iransk nyhetsbyrå». Via Scanpix. Foto: AP

– Kan ikke tillate reform

Frp-politikeren Keshvari tror ikke regimet vil tillate selv moderate reformer:

– Det sekundet presteregimet prøver å modernisere seg vil det opphøre. Folket ønsker ikke dette totalitære regimet, sier han.

Keshvari ble født i Teheran i 1981, og familien kom til Norge som politiske flyktninger i 1986.

– Som andre reelle flyktninger fra Iran har jeg og min familie ingen mulighet til å dra hjem, rett og slett fordi vi er ærlige om hvordan det er der.

Keshvaris partikollega, fiskeriminister Per Sandberg, har vært i medias søkelys den siste uken etter sitt ferieopphold i Iran.

– Jeg har vært tydelig både denne uken om ferieoppholdet, og om Sandbergs besøk i den iranske ambassaden i februar, om at en slik tilnærming er stikk i strid med FrPs politikk, sier Keshvari.
Han understreker at Sandberg har uttalt seg tydelig kritisk om menneskerettighetssituasjonen i Iran.

Les også: Sandbergs Iran-fremsnakking vekker reaksjoner

Øvrige kilder: Human Rights Watch , Elle , Amnesty , The Guardian , Time, NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:06 Medier: Våpenhvile inngått mellom Jihad og Israel04:44 Nav skjerper sikkerhetsrutinene for sine ansatte04:43 Giuliani: – Schiffs stjernevitner kom ikke med fakta04:14 To til sykehus etter kollisjon i Lindås03:55 Mistenkte fortsatt på frifot etter knivstikking i Oslo03:53 Mann pågrepet for å starte skogbranner i Australia03:03 Levninger fra tolv mennesker funnet i plastposer i Mexico02:47 Sexolog: – Norske barn lærer om sex fra porno02:34 To personer drept i sammenstøt i Bolivia02:24 Familie drept i israelsk luftangrep i Gaza02:03 Domstol avviser Trumps skattemelding-anke01:34 Mann på Sunnmøre tiltalt for å ha filmet kvinner i skjul00:58 Trump skal offentliggjøre utskrift av samtale med Zelenskyj23:53 Håndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39 – Viktigst å gjøre opp, ikke å være navlebeskuende og granske oss selv22:08 Politiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06 Ny studie advarer: Insektapokalypse truer alt liv på jorden21:48 Lørenskog-saken: Politiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24 Senterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13 Facebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00 Tungt skyts mot Dale: – Flaks at ingen har blitt skadd19:28 Ber norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14 Mann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48 Her har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32 USAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10 «Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19 Politiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17 «Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15 IEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48 Julio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30 Sandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28 Minst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13 Oslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55 Tolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54 To menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24 Ropstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01 Usikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44 Svigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34 Skrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34 Sykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18 Politiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16 UD endrer reiseråd for Hongkong13:03 Nederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01 Høsten slipper ikke taket12:38 To millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19 Mann døde etter fall inne på Oslo City12:05 To pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05 Fire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52 Presset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46 Børsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40 Storavis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39 Viking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58 TV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57 Varebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43 Så store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40 23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29 Erna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12 New Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12 Ledigheten faller blant innvandrere i Norge09:02 Nav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31 Skoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29 Politiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28 Kaos og ødeleggelser i Venezia08:22 Underskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07 Spanske Villa gir seg etter endt sesong08:05 Lokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52 Skulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44 Thunberg tar katamaran til Spania07:41 Markus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30 Zuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26 Færre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25 Sju drept i bilbombe i Afghanistan07:09 Nylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08 Bussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46 USA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41 Landslagets inspirerende gulrot06:37 Mann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35 Dette skjer i dag06:32 Tande tviler på nytt Kobayashi-show06:31 Mann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21 Oslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12 Granskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48 Setteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44 Tesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42 Dette skjedde i natt05:28 Mann drept under protester i Libanon05:26 Solvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07 Venstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38 200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06 USA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57 Flere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29 Federer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23 Sju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21 To høyreekstremister pågrepet i Italia02:47 Utslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41 Jeanine Añez er ny president i Bolivia00:05 140 dødsulykker med vogntog gransket00:02 Ny studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere
Siste nytt
05:06VerdenMedier: Våpenhvile inngått mellom Jihad og Israel04:44NorgeNav skjerper sikkerhetsrutinene for sine ansatte04:43VerdenGiuliani: – Schiffs stjernevitner kom ikke med fakta04:14NorgeTo til sykehus etter kollisjon i Lindås03:55NorgeMistenkte fortsatt på frifot etter knivstikking i Oslo03:53VerdenMann pågrepet for å starte skogbranner i Australia03:03VerdenLevninger fra tolv mennesker funnet i plastposer i Mexico02:47NorgeSexolog: – Norske barn lærer om sex fra porno02:34VerdenTo personer drept i sammenstøt i Bolivia02:24VerdenFamilie drept i israelsk luftangrep i Gaza02:03VerdenDomstol avviser Trumps skattemelding-anke01:34NorgeMann på Sunnmøre tiltalt for å ha filmet kvinner i skjul00:58VerdenTrump skal offentliggjøre utskrift av samtale med Zelenskyj23:53SportHåndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39Politikk– Viktigst å gjøre opp, ikke å være navlebeskuende og granske oss selv22:08NorgePolitiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06VerdenNy studie advarer: Insektapokalypse truer alt liv på jorden21:48NorgeLørenskog-saken: Politiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24PolitikkSenterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13VerdenFacebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00MotorTungt skyts mot Dale: – Flaks at ingen har blitt skadd19:28VerdenBer norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14NorgeMann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48VerdenHer har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32VerdenUSAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10Motor«Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19NorgePolitiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17Politikk«Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15VerdenIEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48NorgeJulio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30SportSandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28VerdenMinst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13PengerOslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55VerdenTolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54VerdenTo menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24PolitikkRopstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01SportUsikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44VerdenSvigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34VerdenSkrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34NorgeSykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18NorgePolitiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16ReiseUD endrer reiseråd for Hongkong13:03MotorNederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01NorgeHøsten slipper ikke taket12:38NorgeTo millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19NorgeMann døde etter fall inne på Oslo City12:05VerdenTo pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05SportFire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52PolitikkPresset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46PengerBørsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40SportStoravis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39NorgeViking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58PolitikkTV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57NorgeVarebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43PengerSå store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40Verden23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29PolitikkErna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12VerdenNew Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12NorgeLedigheten faller blant innvandrere i Norge09:02PolitikkNav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31VerdenSkoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29NorgePolitiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28ReiseKaos og ødeleggelser i Venezia08:22VerdenUnderskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07SportSpanske Villa gir seg etter endt sesong08:05ReiseLokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52NorgeSkulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44VerdenThunberg tar katamaran til Spania07:41SportMarkus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30SportZuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26NorgeFærre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25VerdenSju drept i bilbombe i Afghanistan07:09SportNylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08PolitikkBussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46VerdenUSA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41SportLandslagets inspirerende gulrot06:37NorgeMann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35NorgeDette skjer i dag06:32SportTande tviler på nytt Kobayashi-show06:31NorgeMann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21NorgeOslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12NorgeGranskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48NorgeSetteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44VerdenTesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenMann drept under protester i Libanon05:26PolitikkSolvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07NorgeVenstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38Verden200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06VerdenUSA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57NorgeFlere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29SportFederer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23VerdenSju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21VerdenTo høyreekstremister pågrepet i Italia02:47ReiseUtslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41VerdenJeanine Añez er ny president i Bolivia00:05Motor140 dødsulykker med vogntog gransket00:02NorgeNy studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere
Populært