Sverre Diesen om «bajasen Trump»

Tidligere forsvarssjef om NATO: – Det kan ta tid å reparere skadene

<p>ALLIANSEN: Et knippe topper under NATO-møtet i Brussel. Fra v. første rad: Angela Merkel, Belgias statsminister Charles Michel, NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, Donald Trump, Theresa May. Andre rad fra v. Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen, Erna Solberg, Polens president Andrzej Duda, Emmanuel Macron. Tredje rad fra v: Albanias statsminister Edi Rama, Tsjekkias president Milos Zeman og Spanias statsminister Pedro Sanchez.</p>
ALLIANSEN: Et knippe topper under NATO-møtet i Brussel. Fra v. første rad: Angela Merkel, Belgias statsminister Charles Michel, NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, Donald Trump, Theresa May. Andre rad fra v. Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen, Erna Solberg, Polens president Andrzej Duda, Emmanuel Macron. Tredje rad fra v: Albanias statsminister Edi Rama, Tsjekkias president Milos Zeman og Spanias statsminister Pedro Sanchez. Foto: Pool New / Reuters

Analytikere frykter verdensfreden er truet grunnet NATO-krisen. Sverre Diesen er ikke like bastant: – Det er grenser for hva selv en president Trump kan stelle i stand av vanskeligheter, han er når alt kommer til alt en historisk parentes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier den tidligere forsvarssjefen til ABC Nyheter etter et NATO-toppmøte preget av forvirring, ordkrig og en Donald Trump i fri dressur – både i Brussel og på Twitter.

Scenene fra Brussel fikk én av USAs fremste sikkerhetspolitiske analytikere, Robert Kagan, til i The Washington Post å skrive at Donald Trumps oppførsel var taktikken til en som ikke ønsker en NATO-avtale.

Kagan mener USAs president har satt i gang kjedereaksjoner som ikke lar seg stoppe, og at NATOs grunnmur har slått store sprekker etter at Trump nå har slått med slegge i den.

Etter å ha trukket opp bakteppet historisk med tidligere kriser og det han kaller president Barack Obamas «feighet» overfor Europa og Syria-krigen, konkluderer han med at den globale freden alliansen sikrer, vil gruses, og at Europa vil vende tilbake til sin mørke fortid – og siktet til fremveksten til høyrepopulistiske partier grunnet masseinnvandring.

«Trass i våre menneskelige ønsker om å håpe på det beste, vil ikke ting bli bra. Verdenskrisen er over oss», slår den amerikanske analytikeren fast.

Les også: Trump hyllet seg selv etter NATO-møtet

– Uten impulskontroll

Norges tidligere forsvarsjef Sverre Diesen ser ikke like svart på det i dette intervjuet, der han snakker om NATO-alliansen og Donald Trumps oppførsel.

Allerede i august 2016 – før Trump vant presidentvalget – reiste Diesen spørsmål om Trump ville ta USA ut av NATO i en kommentar i Minerva. Den gang konkluderte han med et «neppe».

Han deler ikke statsviter og republikaner Robert Kagans mørkesyn om at verdensfreden trues så kategorisk.

– Her synes jeg Kagan tar svært hardt i. Det er grenser for hva selv en president Trump kan stelle i stand av vanskeligheter, han er når alt kommer til alt en historisk parentes, innleder Diesen.

– Det er hevet over tvil at han kan skape store problemer for det euro-atlantiske forsvarssamarbeidet, og at det kan ta tid å reparere skadene, sier Diesen, og undertstreker:

(artikkelen fortsetter under bildet)

GENERAL OG FORSVARSSJEF: – Trump forstår tydeligvis ikke at hans eget strategiske utgangspunkt i et møte med Putin svekkes proporsjonalt med hans egne forsøk på å undergrave alliansen. Ikke minst overfor en russisk leder, som i russisk tradisjon ser verden som et null-sum spill, sier Sverre Diese, nå tilknyttet FFI. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GENERAL OG FORSVARSSJEF: – Trump forstår tydeligvis ikke at hans eget strategiske utgangspunkt i et møte med Putin svekkes proporsjonalt med hans egne forsøk på å undergrave alliansen. Ikke minst overfor en russisk leder, som i russisk tradisjon ser verden som et null-sum spill, sier Sverre Diese, nå tilknyttet FFI. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Men det er meget sterke krefter i USA som er like klar over at dette strider mot USAs grunnleggende interesser som vi er. Det amerikanske sikkerhetspolitiske og militære establishment er fullstendig klar over at de for tiden har en president som nok er en gatesmart forretningsmann, men som er uten impulskontroll og neppe forstår hverken rekkevidden eller konsekvensen av sine mange inn- og utfall, sier Sverre Diesen.

Les også: Macron benekter Trumps påstand om NATO-budsjetter

Trump foreslår 4-prosentmål for NATO-landene

– En fullstendig forvrengning

Men han påpeker at NATO lenge har knirket i sammenføyningene, og at USAs president er en øyeåpner.

– Trump skal likevel ha at han har evnet – mer eller mindre ufrivillig – å synliggjøre de svakhetene i NATOs konstruksjon som har ligget der lenge. Men om det vil bidra til at de europeiske landene tar seg sammen og gjenoppfinner alliansen i forbedret utgave, eller om forvitringen vil fortsette fordi det blir politisk legitimt å ignorere bajasen Trump, er for tidlig å si, sier Diesen.

Allerede på møtets første dag sjokkerte Donald Trump i frokostmøtet med NATO-sjef Jens Stoltenberg med en tordentale, der han rettet kraftige skyts mot Tyskland.

– Tyskland er totalt kontrollert av Russland. De får 60-70 prosent av sin energi fra Russland og den nye rørledningen. Det er helt upassende. Tyskland betaler én prosent av BNP til NATO, USA betaler 4,2 prosent av en mye større BNP, sa presidenten blant annet.

Sverre Diesen antyder at USAs president ikke helt har skjønt det:

– At Tyskland er totalt kontrollert av Russland er ikke bare en overdrivelse, det er en fullstendig forvrengning. Det er heller ikke slik at Tyskland – eller noe annet land, heller ikke USA – betaler sitt forsvarsbudsjett til NATO. Alle medlemsland holder seg med et forsvar som så i større eller mindre grad inngår i NATOs fellesforsvar.

Les også: Frykter en ny 9. april 1940 i Norge

«Tysk historie som begrunnelse»

– Alliansesolidariteten kan avleses like presist og sannferdig på viljen til å stille opp som på budsjettenes BNP-andel. Amerikanerne hadde dessuten ikke brukt fem cent mindre på sitt forsvar selv om alle de andre medlemslandene økte til to prosent av BNP. De hadde bare kunnet disponere styrkene sine annerledes, sier Sverre Diesen, og legger til:

– Den sterkeste innvending som kan rettes mot Tyskland i den forbindelse er derfor ikke hva tyskerne bruker av penger, men deres notoriske uvilje mot å stille opp i alliansens operasjoner med tysk historie som begrunnelse.

I erklæringen fra NATO-toppmøtet i 2014 vedtok de allierte at de skal stoppe kuttene i forsvarsbudsjettene, og ta sikte på å bevege seg mot en pengebruk på 2 prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP) innen 2024.

Trump krevde at målet skal nås innen kommende januar – før han under denne ukens toppmøte plutselig krevde at det skal økes til 4 prosent. Det resulterte i krisemøter og at Frankrikes president Emmanuel Macron talte Trump midt i mot.

Fire prosent vil ifølge eksperter ikke en gang USA evne. NATO-landene ble stående på 2 prosent.

Les også: NATO puster ut etter Trump-panikk

Sannsynlig at Trump vil se at NATO forsvant

USA-ekspert Svein Melby, som er seniorforsker på Institutt for Forsvarsstudier, har ytret at Trump er ute etter å torpedere det transatlantiske samarbeidet.

– Trump setter totalt urealistiske mål for NATO-landenes forsvarsbudsjetter. (4 prosent ikke 2) Intensjonen er trolig å avvikle NATO i dets nåværende utgave, sa Melby onsdag på Twitter.

Sverre Diesen, som nå er tilknyttet Forsvarets Forskningsinstitutt, er ikke uenig:

– At Trump like gjerne hadde sett at NATO forsvant, er sannsynlig. Det røper i seg selv at hans evne til å se hva som gagner USA strategisk og sikkerhetspolitisk ikke er bedre enn hans evne til å se hva som gagner amerikansk økonomi, slår den tidligere forsvarssjefen fast.

Han tror at NATO vil tåle det han kaller Trumps «hyl og skrik»-taktikk - men muligens får sår det vil ta tid å hele.

– Men både de amerikanske militær-politiske institusjonenes syn på NATO som viktig for USAs interesser, og de vestlige lands tillit til USA, er antagelig såpass slitesterke at det skal mer til enn Trumps «raving and ranting» å ødelegge begge deler for godt. Men at skadene kan bli betydelige, og at det kan bli endringer er sikkert.

Les også: NATO vakler - det gjør EU-presidenten også

Meningsløse uttalelser

NATO-sjef Jens Stoltenberg sa i forkant av toppmøtet at Trump var en stor leder, og at hans stil som politiker var å være veldig direkte.

– Blir han et slags gissel for NATOs største bidragsyter? Han prøver å være diplomatisk i sine svar om at Trump er en «utradisjonell» leder?

– Selvsagt, det ligger i sakens og jobbens natur. Stoltenberg har den lite takknemlige oppgave å finne taktfulle og diplomatiske svar på utsagn og påstander som er så meningsløse at de uttalt fra enhver annen enn USAs president kunne vært avfeid med en skuldertrekning eller et smil, sier Sverre Diesen.

– Men det går jo ikke, og følgelig må Stoltenberg gjøre gode miner til slett spill, legger han til.

GOD VERT: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og USAs førstedame Melania Trump i Brussel. Foto: Pool / Reuters
GOD VERT: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og USAs førstedame Melania Trump i Brussel. Foto: Pool / Reuters

Andre derimot, legger ikke bånd på seg når de skal uttrykke hva de mener om USAs president. I London ble han både torsdag og fredag møtt av kjempedemonstrasjoner, og borgermester Sadiq Khan hadde gitt tillatelse til at aksjonsgrupper fikk ha en enorm ballong av Trump som baby svevende over verdensbyen.

Bakgrunn: Trump dømmer Mays brexit-strategi nord og ned

Ikke begreper om alminnelig høflighet

Samme dag som Donald Trump skulle ankomme London, publiserte den svært brexit-vennlige,storavisen The Sun - eid av Murdoch, som også eier Fox News - et eksklusivt intervju med ham, der Trump omtalte vertskapet Theresa May og Khan i svært krasse og ydmykende vendinger.

Han skrøt derimot uhemmet av nylig avgåtte utenriksminister Boris Johnson.

Diesen kommenterer det tørt:

– Slikt gjør han nettopp fordi han ikke har begreper om hverken alminnelig høflighet, hvordan internasjonal politikk fungerer eller hva slags politiske komplikasjoner og kjedereaksjoner han setter i gang.

Han tror storpolitikken fungerer etter de samme spilleregler som eiendomsmarkedet på Manhattan, som mange kommentatorer har påpekt, sier Sverre Diesen.

FAKE NEWS: – Jeg kritiserte ikke statsministeren. Det kalles fake news, forklarte presidentenpå fredagens felles pressekonferanse i London med ham og Theresa May. Foto: Jack Taylor / AFP
FAKE NEWS: – Jeg kritiserte ikke statsministeren. Det kalles fake news, forklarte presidentenpå fredagens felles pressekonferanse i London med ham og Theresa May. Foto: Jack Taylor / AFP

Fredag ettermiddag kalte Trump imidlertid intervjuet «fake news» - selv om de har det på video.

– Jeg kritiserte ikke statsministeren. Det kalles fake news, forklarte presidenten, som også kunne fortelle at han har bedt om unnskyldning.

Mandag skal Trump møte Russlands president Vladimir Putin i Helsingfors, der de blant annet skal ha et en-til-en-møte uten referenter og rådgivere. Trump skal snakke med Putin «på sin egen måte» om mistankene om innblanding i valg, bekrefter han selv fredag.

Les også: May: Rystet etter «uhyrlig» kritikk fra Trump

Svekket overfor Russland

Han har tidligere skrytt av den russiske presidenten, og mente møtet med ham ville være bedre enn det han skulle ha med sine allierte Theresa May, Angela Merkel og NATO.

Sverre Diesen antyder at Trump kan ha svekket sin egen posisjon med oppførselen sin. Han vil ikke spekulere i hva vi kan vente oss fra møtet mellom de to mektige menn.

– Ikke godt å si, men Trump forstår tydeligvis ikke at hans eget strategiske utgangspunkt i et møte med Putin svekkes proporsjonalt med hans egne forsøk på å undergrave alliansen. Ikke minst overfor en russisk leder, som i russisk tradisjon ser verden som et null-sum spill – Russland er sterkere jo svakere de andre er, sier Diesen.

Les også: Trump hetset eks-president Bush (94) i tale: – Sørgelig lavmål

«Trumpiansk prosent-bokholderi»

Natt til fredag norsk tid fikk Trump selv indirekte kritikk av to tidligere amerikanske presidenter – demokratiske Bill Clinton og republikanske George W. Bush.

Duoen møtte studenter som uteksamineres fra Presidential Leadership Scholars-programmet ved Clinton Presidential Center i Little Rock i Arkansas.

Bush mer enn hintet at han misliker «America First»-mottoet til Trump, ifølge Politico.

LEGENDARISK BILDE: Stabssjef Andy Card i Det hvite hus hvisker til George W. Bush (sønnen til George Bush sr.) at fly er krasjet inn i World Trade Center 11. september 2001 da den daværende presidenten besøkte en skole. Foto: Doug Mills / AP
LEGENDARISK BILDE: Stabssjef Andy Card i Det hvite hus hvisker til George W. Bush (sønnen til George Bush sr.) at fly er krasjet inn i World Trade Center 11. september 2001 da den daværende presidenten besøkte en skole. Foto: Doug Mills / AP

– En lærepenge fra 11. september er at forholdene for mennesker andre steder betyr noe for sikkerheten i vårt land (…) Derfor er tanken om å hjelpe andre for å forhindre sykdom og fattigdom av vår nasjonale interesse. USA kan ikke løse alles problem, men vi kan prioritere, sa mannen som var president da al-Quaida utførte terrorangrepene.

Mens mannen til Trumps erkerival, Hillary Clinton, om Trump sa:

– Presidenten har gjort et stort nummer ut av NATO-allierte som ikke betaler to prosent av BNP til forsvar. Verden ble for år siden enige om å bruke syv tiendeldeler av én prosent av BNP på u-hjelp. Så langt er bare Norge og UAE (Emiratene) over det tallet (implisitt: USA er ikke der), sa Bill Clinton.

Norges tidligere forsvarssjef fyrer av følgende kraftsalve om duoens budskap:

– De er selvfølgelig begge like klar over at hva som tjener USAs interesser i verden ikke kan forenkles – for ikke å si banaliseres – til pedantisk Trumpiansk prosent-bokholderi, sier Sverre Diesen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:25 Spillet om Northconnect inn i sluttfasen: Sp, Rødt, SV og Frp får ikke med seg Ap09:09 Erna Solberg glad for å ha oljefondet i krisen: Vi er i en veldig gunstig posisjon08:49 Coronakrisen: «Firerbanden» på Stortinget kvesser knivene08:09 Helt i det blå om coronakrisen rammer sommerferien08:08 Ingen mistenkt etter bilbrann i Oslo07:58 Forsvaret i Canada vil verne landet mot virus07:39 Etterforskningen av overgrepssiktet idrettsdommer er ferdig07:00 Melby utreder utvidet skoleåpning06:50 Legendarisk borgerrettsforkjemper i USA er død06:00 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt04:45 3.845 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 26404:43 Serbisk mann fengslet i tre år for å ha brutt isolasjon04:20 70–80 personer isolert etter steinras i Sauda04:12 Ingen lokalt smittede i Kina02:22 Seks nordmenn på koronafritt kontinent02:01 Kombinert-ansatte permitteres01:39 Syrelekkasje stopper ikke Kavlis produksjon01:33 Omfattende politisperringer rundt Finlands hovedstad00:54 Tidligere general i Venezuela har meldt seg etter amerikansk narkosiktelse22:51 Lampard: – Vanskelig for Chelsea-spillerne å være motiverte i denne krisen22:39 Over 100.000 registrerte smittetilfeller i USA22:14 Trump tyr til krigslov: – Avgjørende for nasjonen21:51 Trump har signert omfattende krisepakke21:45 Ahus med nye retningslinjer for behandling av coronapasienter i livets siste fase21:21 Skolenes landsforbund ber kunnskapsministeren utsette innføring av skolereform: – Uansvarlig20:56 AUF: Norge må hente 3.500 Moria-flyktninger20:26 Fem nye coronadødsfall meldt i Norge fredag20:18 Svensk syklist vil avlyse Tour de France om rittet går uten tilskuere19:37 Fire døde på nederlandsk cruiseskip19:21 Oddbjørn overlevde norgeshistoriens verste arbeidsulykke: – Venner ble delt i to19:13 EU-rådgiver ut mot corona-strategien: – Vi skyver epidemien foran oss18:36 Serviceteknikere i Coca-Cola vant: Reisetid er arbeidstid, slår Høyesterett fast18:23 Mann dømt til 45 dagers fengsel etter kollisjon med Sigvart Dagsland18:18 Derfor er dødstallene i Sverige og Danmark høyere enn i Norge17:40 Historisk høy oppslutning om Trump17:39 Syklist omkom etter påkjørsel i Holmestrand17:14 «Supermennesker»: Slik vi forskere utnytte de som er friske fra corona17:13 Märtha Louise åpner om sorgen: – Vanskeligste vi har vært gjennom16:45 Ødegaards lagkompis om viruskrisen i Spania: – Blir verre og verre16:40 Giske raser mot Raja: – Virker helt misforstått16:33 Oljeprisen på det laveste siden 200316:22 Norge henter ikke hjem soldater16:02 WHO starter coronastudie i Norge15:39 Skiforbundet permitterer 96 ansatte, har tapt 30 millioner på få uker15:35 Italienske aviser hardt ut mot «stygt» og «dødt» EU15:32 Gamletreneren om Haaland-overgangen: – Erling var usikker14:58 Nytt system for distribusjon av verneutstyr14:48 Høyesterett ga økt samvær i barnevernssak – foreldre vant fram med anke i en annen sak14:38 Økende vilje hos toppklubbene til å stoppe Premier League-sesongen14:21 Nkom vil regulere mobilmarkedet strengere14:21 Jensen-saken tatt opp til doms14:19 Coronaviruset har spredt seg til nesten alle verdens land14:15 Yngste døde i Norge var 69 år – yngste på intensiv er 14 år14:01 Sverige forbyr ansamlinger av flere enn 50 personer14:01 Avsporing på Dovrebanen13:50 Kina stenger grensene for utlendinger13:31 Narkobandene håndhever portforbudet – bryter du det, kan du bli drept12:57 Nye datoer for utsatt sommer-OL kommer innen tre uker12:56 Budsjettunderskuddet øker med over 135 milliarder kroner12:46 Dødstallet i Spania stiger12:45 Solberg: Kunne ikke unngått de mest inngripende tiltakene12:31 Boris Johnson er smittet av coronaviruset12:20 Regjeringen hjelper pakkereiseselskaper12:19 Regjeringen forlenger dagpengeperioden11:57 Høy luftforurensning til tross for coronatiltak11:46 Kvinne tiltalt for uaktsomt drap etter badedødsfall i omsorgsbolig11:37 Nødhjelpsordningen: Slik blir søknadsprosessen11:36 Tallet på døde øker i Iran11:25 Storsponsor forlenger ikke millionavtale med norsk langrenn11:19 Mann i 40-årene siktet for overgrep mot barn11:18 Titusener av turister strandet i Asia10:54 Over 1.000 coronasmittede i Russland10:53 Norway Chess utsatt til oktober10:52 Krekars familie fortviler: – Han ble brutalt frarøvet oss av den norske stat10:48 India kutter renten for å stimulere økonomien10:42 Oppfordrer til brannøvelse i hjemmet10:42 Nesten 300.000 har søkt om dagpenger siden 12. mars10:25 Politet: Mer råkjøring under virusutbruddet10:07 Solid børsoppgang i Tokyo10:07 Oslo Børs faller fredag10:06 23-åring døde i kajakkulykke på Mjøsa09:44 Kunde fikk ikke kjøpt truser fordi de ligger på belgisk side09:14 Jordmorforbundet beroliger gravide som har corona-frykt09:13 To barn og en mann funnet døde i brennende bil i Sverige09:11 Regjeringen vil dekke en andel av faste utgifter for bedrifter09:10 FA avbryter seriespill og annullerer resultater09:08 NHO-sjefen: – En tsunami over norske bedrifter09:07 LO: – Viktig å sikre arbeid og tryggheten til vanlige folk09:07 Listhaug: Krisepakke gir for lite svar09:06 Vedum vil ha mer langvarig kriseordning09:05 Bankene får ansvar for å fordele krisepenger07:49 Coronakrisen kan gi restskatt neste år07:07 Roper varsko over tapt pengestøtte06:54 Neppe VM-kamp for Carlsen i desember06:43 Maduro advarer USA etter siktelse om narkosmugling06:14 Hareide positiv til SVs postforslag06:11 Trondheim forbyr utleie av bysykler og elsykler – andre byer tilskynder bruk05:50 Dette skjer i dag05:44 16-åring i Frankrike død etter koronasmitte
Siste nytt
09:25PolitikkSpillet om Northconnect inn i sluttfasen: Sp, Rødt, SV og Frp får ikke med seg Ap09:09NorgeErna Solberg glad for å ha oljefondet i krisen: Vi er i en veldig gunstig posisjon08:49NorgeCoronakrisen: «Firerbanden» på Stortinget kvesser knivene08:09ReiseHelt i det blå om coronakrisen rammer sommerferien08:08NorgeIngen mistenkt etter bilbrann i Oslo07:58VerdenForsvaret i Canada vil verne landet mot virus07:39NorgeEtterforskningen av overgrepssiktet idrettsdommer er ferdig07:00NorgeMelby utreder utvidet skoleåpning06:50VerdenLegendarisk borgerrettsforkjemper i USA er død06:00NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt04:45Norge3.845 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 26404:43VerdenSerbisk mann fengslet i tre år for å ha brutt isolasjon04:20Norge70–80 personer isolert etter steinras i Sauda04:12VerdenIngen lokalt smittede i Kina02:22NorgeSeks nordmenn på koronafritt kontinent02:01SportKombinert-ansatte permitteres01:39NorgeSyrelekkasje stopper ikke Kavlis produksjon01:33VerdenOmfattende politisperringer rundt Finlands hovedstad00:54VerdenTidligere general i Venezuela har meldt seg etter amerikansk narkosiktelse22:51SportLampard: – Vanskelig for Chelsea-spillerne å være motiverte i denne krisen22:39VerdenOver 100.000 registrerte smittetilfeller i USA22:14NorgeTrump tyr til krigslov: – Avgjørende for nasjonen21:51NorgeTrump har signert omfattende krisepakke21:45NorgeAhus med nye retningslinjer for behandling av coronapasienter i livets siste fase21:21VerdenSkolenes landsforbund ber kunnskapsministeren utsette innføring av skolereform: – Uansvarlig20:56NorgeAUF: Norge må hente 3.500 Moria-flyktninger20:26NorgeFem nye coronadødsfall meldt i Norge fredag20:18NorgeSvensk syklist vil avlyse Tour de France om rittet går uten tilskuere19:37VerdenFire døde på nederlandsk cruiseskip19:21Helse og livsstilOddbjørn overlevde norgeshistoriens verste arbeidsulykke: – Venner ble delt i to19:13Helse og livsstilEU-rådgiver ut mot corona-strategien: – Vi skyver epidemien foran oss18:36NorgeServiceteknikere i Coca-Cola vant: Reisetid er arbeidstid, slår Høyesterett fast18:23NorgeMann dømt til 45 dagers fengsel etter kollisjon med Sigvart Dagsland18:18NorgeDerfor er dødstallene i Sverige og Danmark høyere enn i Norge17:40NorgeHistorisk høy oppslutning om Trump17:39NorgeSyklist omkom etter påkjørsel i Holmestrand17:14Helse og livsstil«Supermennesker»: Slik vi forskere utnytte de som er friske fra corona17:13NorgeMärtha Louise åpner om sorgen: – Vanskeligste vi har vært gjennom16:45SportØdegaards lagkompis om viruskrisen i Spania: – Blir verre og verre16:40PengerGiske raser mot Raja: – Virker helt misforstått16:33NorgeOljeprisen på det laveste siden 200316:22NorgeNorge henter ikke hjem soldater16:02NorgeWHO starter coronastudie i Norge15:39SportSkiforbundet permitterer 96 ansatte, har tapt 30 millioner på få uker15:35VerdenItalienske aviser hardt ut mot «stygt» og «dødt» EU15:32SportGamletreneren om Haaland-overgangen: – Erling var usikker14:58Helse og livsstilNytt system for distribusjon av verneutstyr14:48NorgeHøyesterett ga økt samvær i barnevernssak – foreldre vant fram med anke i en annen sak14:38SportØkende vilje hos toppklubbene til å stoppe Premier League-sesongen14:21PengerNkom vil regulere mobilmarkedet strengere14:21NorgeJensen-saken tatt opp til doms14:19Helse og livsstilCoronaviruset har spredt seg til nesten alle verdens land14:15NorgeYngste døde i Norge var 69 år – yngste på intensiv er 14 år14:01Helse og livsstilSverige forbyr ansamlinger av flere enn 50 personer14:01NorgeAvsporing på Dovrebanen13:50VerdenKina stenger grensene for utlendinger13:31VerdenNarkobandene håndhever portforbudet – bryter du det, kan du bli drept12:57SportNye datoer for utsatt sommer-OL kommer innen tre uker12:56PengerBudsjettunderskuddet øker med over 135 milliarder kroner12:46VerdenDødstallet i Spania stiger12:45PolitikkSolberg: Kunne ikke unngått de mest inngripende tiltakene12:31PolitikkBoris Johnson er smittet av coronaviruset12:20ReiseRegjeringen hjelper pakkereiseselskaper12:19PengerRegjeringen forlenger dagpengeperioden11:57NorgeHøy luftforurensning til tross for coronatiltak11:46NorgeKvinne tiltalt for uaktsomt drap etter badedødsfall i omsorgsbolig11:37PengerNødhjelpsordningen: Slik blir søknadsprosessen11:36VerdenTallet på døde øker i Iran11:25SportStorsponsor forlenger ikke millionavtale med norsk langrenn11:19NorgeMann i 40-årene siktet for overgrep mot barn11:18ReiseTitusener av turister strandet i Asia10:54VerdenOver 1.000 coronasmittede i Russland10:53SportNorway Chess utsatt til oktober10:52PolitikkKrekars familie fortviler: – Han ble brutalt frarøvet oss av den norske stat10:48PengerIndia kutter renten for å stimulere økonomien10:42NorgeOppfordrer til brannøvelse i hjemmet10:42PengerNesten 300.000 har søkt om dagpenger siden 12. mars10:25MotorPolitet: Mer råkjøring under virusutbruddet10:07PengerSolid børsoppgang i Tokyo10:07PengerOslo Børs faller fredag10:06Norge23-åring døde i kajakkulykke på Mjøsa09:44VerdenKunde fikk ikke kjøpt truser fordi de ligger på belgisk side09:14Helse og livsstilJordmorforbundet beroliger gravide som har corona-frykt09:13VerdenTo barn og en mann funnet døde i brennende bil i Sverige09:11PengerRegjeringen vil dekke en andel av faste utgifter for bedrifter09:10SportFA avbryter seriespill og annullerer resultater09:08PengerNHO-sjefen: – En tsunami over norske bedrifter09:07PengerLO: – Viktig å sikre arbeid og tryggheten til vanlige folk09:07PolitikkListhaug: Krisepakke gir for lite svar09:06PolitikkVedum vil ha mer langvarig kriseordning09:05PengerBankene får ansvar for å fordele krisepenger07:49PengerCoronakrisen kan gi restskatt neste år07:07PengerRoper varsko over tapt pengestøtte06:54SportNeppe VM-kamp for Carlsen i desember06:43VerdenMaduro advarer USA etter siktelse om narkosmugling06:14NorgeHareide positiv til SVs postforslag06:11NorgeTrondheim forbyr utleie av bysykler og elsykler – andre byer tilskynder bruk05:50NorgeDette skjer i dag05:44Verden16-åring i Frankrike død etter koronasmitte
Populært