Norsk ekspert skal grave i unik Bush-skatt: – Slik kunne de stoppet Trump

TRUMP-KRITIKERE: Far og sønn Bush er begge sterke kritikere av Donald Trump. – Jeg liker ham ikke. Jeg vet ikke mye om ham, men jeg vet at han er selvgod. Jeg er ikke veldig begeistret for at han skal være leder, sa George Bush da han var 93 år i 2016 om USAs nåværende president. Her i oktober i fjor.
TRUMP-KRITIKERE: Far og sønn Bush er begge sterke kritikere av Donald Trump. – Jeg liker ham ikke. Jeg vet ikke mye om ham, men jeg vet at han er selvgod. Jeg er ikke veldig begeistret for at han skal være leder, sa George Bush da han var 93 år i 2016 om USAs nåværende president. Her i oktober i fjor. Foto: David J. Phillip / AP

Sammen med USAs fremste partiforsker har Hilmar Mjelde fått tilgang på president George Bush’ private notater, brev og arkiv fra den gang han skrev det famøse brevet som førte til Nixons avgang etter Watergate.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Watergate-skandalen smalt for fullt i 1974, skrev den fremtidige president Bush brev til Richard Nixon, der han sa partiet ikke lenger kunne støtte ham, og ba han gå av. Dagen etter kastet Nixon inn håndkledet.

Bush var formann i det republikanske partiet (RNC), og håndplukket av Nixon til det mektige vervet. Likevel gikk han altså mot «sjefen».

Hilmar Mjelde fra Universitetet i Bergen og den anerkjente amerikanske partiforskeren Robert Harmel skal forsøke å finne ut hva som var årsaken, og har fått tilgang til å grave i det som er en gullgruve for statsvitere.

Forskningen er superrelevant opp mot situasjonen og maktstrukturen i både det republikanske og demokratiske partiet i dag, og for utfallet av hvem som blir USAs president.

Normalt kontrollerer presidenten partiorganisasjonene. Sin korte politiske fartstid til tross, er det en utbredt oppfatning av Donald Trump nå «eier» det republikanske partiet, og at ingen tør å gå i mot ham.

Les også: Den norske eksperten som fikk rett

– De ville klart å stoppe Trump

– Hadde den republikanske partiorganisasjonen hatt mer makt i 2016, ville de ha klart å stoppe Trump, sier statsviter og postdoktor Hilmar Mjelde til ABC Nyheter fra A&M Universitetet i Texas i USA, der han og professor Robert «Bob» Harmel har Bush seniors bibliotek vegg i vegg med instituttet.

Saken fortsetter under bildet

SKAL GRAVE: – Disse problemstillingene går direkte til kjernen av hvem som blir USAs president, sier postdoktor Hilmar Mjelde, som forsker ved A&M Universitetet i Texas.
SKAL GRAVE: – Disse problemstillingene går direkte til kjernen av hvem som blir USAs president, sier postdoktor Hilmar Mjelde, som forsker ved A&M Universitetet i Texas.

– Det er luksus å ha et presidentbibliotek vegg i vegg med instituttet en jobber ved! Jeg så Bush selv her tilbake i 2013. Slike presidentbiblioteker er både museum for presidentperioden, og et arkiv for dokumenter fra presidentskapet, sier Mjelde opprømt.

Bush var en unik president grunnet alle sine toppverv i amerikanske politikk – inkludert altså formann i det republikanske partiet under Watergate-skandalen. Men i motsetning til i Norge, står partiorganisasjonene i USA svakt.

– Presidenten er partileder, opposisjonspartiet har ingen enkelt leder. Ganske annerledes fra Norge, altså. Vi så at det republikanske partiet var maktesløs overfor Trump i 2016, mens Demokratene hadde i realiteten forhåndvalgt Hillary Clinton, sier Mjelde.

Les også: USA-eksperter mener Trump står sterkt: – Du kan trygt si at han er undervurdert

– Til kjernen av hvem som blir USAs president

Det var på 70-tallet partiene mistet kontrollen over nominasjonsprosessen. Demokratene tok grep for å gjenvinne den gjennom ordningen med superdelegater.

Mjelde og Harmel vil finne ut om Bush gjorde noe for å styrke eller svekke partiet, både som generalsekretær og senere som president.

– Dette er altså ikke bare abstrakte akademikergreier. Disse problemstillingene går direkte til kjernen av hvem som blir USAs president, sier Mjelde, og utdyper hvorfor Bush er så interessant.

KASTET NIXON: George Bush og president Nixon i Det hvite hus 12. januar 1970. Tre år senere ble Bush generalsekretær i det republikanske partiet, og ba Nixon gå av. Foto: John Rous / AP
KASTET NIXON: George Bush og president Nixon i Det hvite hus 12. januar 1970. Tre år senere ble Bush generalsekretær i det republikanske partiet, og ba Nixon gå av. Foto: John Rous / AP

– Vi er veldig nysgjerrig på hvem som egentlig bestemte at det republikanske partiet skulle «forlate» sin egen president, Nixon. Egentlig er jo generalsekretæren presidentens utvalgte. Var det bare Bush, eller flere også? spør Mjelde, og fortsetter:

– Vi har her et tilfelle av et amerikansk parti som altså var selvstendig fra sin egen president. Det er spesielt, og hadde store konsekvenser – Nixon trakk seg dagen etter. Og så har vi en hypotese om at Bush tok godt vare på partiet som president, fordi han hadde hjerte for det etter sin periode der.

George H. W. Bush og Robert Nixon

  • USAs 41. president George H. W. Bush (1989-93) var formann for Den republikanske nasjonale komiteen (RNC) fra januar 1973 til september 1974. I perioden stupte populariteten til både Nixon og partiet markant.
  • Skrev det famøse brevet til Robert Nixon om at partiet ikke lenger kunne støtte ham da Watergate smalt for fullt. Nixon gikk av 9. august 1974. Denne dagen skrev Bush i sin dagbok: «Det var en stemning av tristhet, som om noen hadde dødd… [Avgangs]talen var av typisk Nixon-merke – et spark eller to til pressen – utrolige påkjenninger. Man kunne ikke hjelpe for å se på familien og hele saken og tenke på hva han hadde oppnådd og så tenke på skammen...
  • Forskerne Hilmar Mjelde og professor Robert Harmel skal gå gjennom personlige notater, administrative filer og brev fra da perioden. Administrasjonsfilene består av notater mellom Bush, president Nixon, Det hvite husets tjenestemenn og RNC-medlemmer.
  • «Personlige notater» er transkripsjoner av George Bushs dagbok, der han kommenterer Watergate-utviklingen og hans stilling som RNC-styreformann.

Les også: Bush med sviende utfall mot Trumps politikk

USA-professoren forsker på Carl I. Hagen

Mjelde sier han og professor Harmel har diskutert disse problemstillingene i ett års tid, blant annet mens Mjelde har vært gjesteforsker ved Université Panthéon-Assas i Paris, og opptatt med SCANPUB-prosjektet ved Universitetet i Bergen om skandinavisk innvandringsdebatt.

Nå er han tilbake ved i Texas A&M for fjerde gang siden 2013.

– Bob er kanskje USAs fremste partiforsker, og virkelig en nestor på feltet. Han har samarbeidet i årevis med vår felles UiB-kollega Lars Svåsand, som er en annen internasjonal toppforsker. Via Lars har jeg blitt kjent med Bob, og vi ga nylig ut en bok sammen om Fremskrittspartiene i Norge. Bob har skrevet flere anerkjente verker om partiorganisasjon, som er viktige greier. Det er jo partiene som strukturerer folkestyret over alt, sier Mjelde, og understreker:

– Å studere partier er å studere selve maskineriet i demokratiet vårt. Bob er spesielt interessert i de to fremskrittspartiene, og har faktisk intervjuet Carl I. Hagen flere ganger!

Les også: Norsk USA-ekspert i Texas: – Den politiske atmosfæren er blitt giftig

Slik kunne de stoppet Trump

– Dere skal dypdykke i materialet fra da Bush var generalsekretær for RNC, og undersøke hvem som eventuelt influerte ham. Er det nybrottsarbeid?

– All forskning skal tilføre noe ny kunnskap, og mye kan fortsatt sies om maktforholdet mellom amerikanske presidenter, presidentkandidater og partiet deres, sier Mjelde.

– Hadde den republikanske partiorganisasjonen hatt mer makt i 2016, ville de ha klart å stoppe Trump.

Han utdyper:

Donald Trump sammen med kona Melania Trump. Foto: Alex Brandon / AP
Donald Trump sammen med kona Melania Trump. Foto: Alex Brandon / AP

– I det demokratiske partiet ønsker nå Bernie Sanders å fjerne mange av superdelegatene. Og han er ikke demokrat engang. Det kan i slå tilbake på ham dersom han blir president, og noen vil utfordre ham internt i fremtiden. Så vi ønsker å finne ut mer om hvordan presidentene styrer eller ikke styrer partiet sitt. Dette kan i tur påvirke hvor godt partiene gjør det i neste valg, og hvem som blir presidentkandidat, sier Mjelde.

– Vi vil også sammenligne med Obama som partileder. Han har fått mye kritikk for å ha forsømt hele partiet, og at hele presidentskapet hans handlet om hans egen person.

Les også: Ny dommer i høyesterett kan påvirke USA i 40 år

Var Bush alene?

Senest før helgen tok Barack Obama i en tale til DNC nærmest på seg skylden for tilstanden i partiet, men beskrev det som at partiet også hadde forsømt oppgavene sine mens han var president, ifølge Aftenposten, som siterer Politico.

Obama påpekte at demokratene bør lære av deres politiske motstandere. Ifølge eks-presidenten har republikanerne kontinuerlig bygget opp egen infrastruktur og økt pengeinnsamlingskapasiteten, til tross for at partiet har måtte forandre profil under Trump-administrasjonen.

AKTET PARTIFORSKER: Professor Robert Harmel ved A&M Universitetet i Texas har blant annet forsket på Frp, og intervjuet Carl I. Hagen. Foto: Hilmar Mjelde
AKTET PARTIFORSKER: Professor Robert Harmel ved A&M Universitetet i Texas har blant annet forsket på Frp, og intervjuet Carl I. Hagen. Foto: Hilmar Mjelde

Mjelde sier de er nysgjerrig på hvem som egentlig bestemte at det republikanske partiet skulle «forlate» sin egen president, Nixon, i 1972.

– Var det bare Bush, eller flere også? Vi har her et tilfelle av et amerikansk parti som altså var selvstendig fra sin egen president.

– Er det mulig å trekke en parallell fra jobben Bush gjorde i NCR i 73/74 til ståa i GOP og støyen rundt Donald Trump i dag? Jeg tenker på Muellers gransking, tiltaler tatt ut mot Trumps nære medarbeidere og eventuelle bånd som vil knytte ham enda tettere til Russland-gate?

Les også: Donald Trump jrs drøm: – Ønsker å gå i farens fotspor

– Alle må vise seg som Trump-lojalister

– Bob Harmel jobber med dette for tiden. Han mener den republikanske partiorganisasjonen er i ferd med å personifiseres under Trump. Det senator Bob Corker (republikaner som leder Senatets utenrikskomité og er åpen Trump-kritiker, red. anm.) som representerer Tennesse nylig kalte en «personkult». Altså at partiet mister selvstendighet, og alle må vise seg som Trump-lojalister, sier Hilmar Mjelde, og fortsetter:

LEGENDARISK BILDE: Stabssjef Andy Card i Det hvite hus hvisker til George W. Bush (sønnen til George Bush sr.) at fly er krasjet inn i World Trade Center 11. september 2001 da den daværende presidenten besøkte en skole. Foto: Doug Mills / AP
LEGENDARISK BILDE: Stabssjef Andy Card i Det hvite hus hvisker til George W. Bush (sønnen til George Bush sr.) at fly er krasjet inn i World Trade Center 11. september 2001 da den daværende presidenten besøkte en skole. Foto: Doug Mills / AP

– Det vil i så fall bety at partiet neppe vil kunne vise den type selvstendighet det gjorde under Bush på Watergate-tiden. Det kan være med å redde Trump i en eventuell riksrett, hvis han kan regne med full lojalitet fra partiet.

Mjelde møtte George Bush senior ved A&M Universitetet i 2013, men sier de neppe får intervjuet ham personlig.

– Bush er for gammel og skral nå til å gjøre intervjuer, men det er mange andre sentrale republikanere innom her. I 2013 møtte jeg George W. Bush’ stabssjef Andy Card her – du vet, han som hvisket i øret på Bush Jr. på barneskolen på 9/11. Han var veldig hyggelig og ga meg attpåtil sin private kontaktinfo. Det er noe av det som er så spennende ved å være her – man kan treffe på folk i toppen av amerikansk politikk! sier Hilmar Mjelde entusiastisk.

Les også: Trump mener EU er nesten like ille som Kina

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:00 Dette skjer i dag05:51 EU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37 Mann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30 Dette skjedde i natt05:10 Amerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08 Mann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47 OECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17 Motvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04 Trump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44 Mann utsatt for uprovosert vold fra ungdomsgjeng i Oslo03:18 Parti trekker seg fra Libanons regjering03:04 Murray til sin første ATP-finale på to år02:14 Masseslagsmål i Oslo01:43 Portforbud innføres i Santiago etter voldsomme protester01:40 15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo01:19 Albaner tiltalt for 56 innbrudd på Østlandet00:47 Mann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45 Fire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04 Stjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49 Vålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40 Ronaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39 Norske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45 Titalls tusen i ny protest i Libanon21:21 VG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20 Tusk: – Venter på brevet21:08 Quisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05 Carlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40 Manchester City tilbake på vinnersporet20:24 80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04 Soldater patruljerer i Santiagos gater19:59 Tredje strake uten seier for Rosenborg19:38 Nytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14 Mener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10 Ny Sørloth-scoring i Tyrkia19:04 Brann i enebolig i Klepp18:41 KrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39 Erdogan truer med å «knuse hoder»18:26 Elyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26 Tottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02 Frankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01 FN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35 NHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54 Syriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20 Amerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15 Barcelonas borgermester maner til ro14:21 Gutt siktet for Dagbladet-hacking14:17 Jakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03 Innbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31 Kampene fortsetter nordøst i Syria13:09 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07 Helseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54 Fem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17 Redningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49 NRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46 Hva er det med diktatorer og hester?11:01 Politiet advarer mot utpressingsmail10:02 Bevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52 USA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45 Edel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34 Europris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22 LO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02 Solberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02 Broren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00 Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53 Politiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20 Trump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05 Rapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35 Unntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13 Nytt Brexit-nederlag for Johnson06:07 Dette skjer i dag05:40 Kvinne slått og ranet i Oslo05:30 Dette skjedde i natt04:40 Arbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14 Fellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29 Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15 Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11 Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43 Biden gjør byks på måling02:11 Perry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53 Vestland må kutte en halv milliard01:38 Fire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03 Trump har nominert ny energiminister22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega
Siste nytt
06:00NorgeDette skjer i dag05:51VerdenEU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37NorgeMann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30NorgeDette skjedde i natt05:10VerdenAmerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08NorgeMann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47NorgeOECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17VerdenMotvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04VerdenTrump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44NorgeMann utsatt for uprovosert vold fra ungdomsgjeng i Oslo03:18VerdenParti trekker seg fra Libanons regjering03:04SportMurray til sin første ATP-finale på to år02:14NorgeMasseslagsmål i Oslo01:43VerdenPortforbud innføres i Santiago etter voldsomme protester01:40Norge15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo01:19NorgeAlbaner tiltalt for 56 innbrudd på Østlandet00:47NorgeMann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45NorgeFire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04SportStjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49SportVålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43VerdenErna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40SportRonaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39NorgeNorske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21PolitikkErna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45VerdenTitalls tusen i ny protest i Libanon21:21NorgeVG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20VerdenTusk: – Venter på brevet21:08NorgeQuisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05SportCarlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40SportManchester City tilbake på vinnersporet20:24Motor80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04VerdenSoldater patruljerer i Santiagos gater19:59SportTredje strake uten seier for Rosenborg19:38ReiseNytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14Helse og livsstilMener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10SportNy Sørloth-scoring i Tyrkia19:04NorgeBrann i enebolig i Klepp18:41PolitikkKrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39VerdenErdogan truer med å «knuse hoder»18:26SportElyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26SportTottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02PengerFrankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01PengerFN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35PengerNHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54VerdenSyriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20NorgeAmerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15VerdenBarcelonas borgermester maner til ro14:21NorgeGutt siktet for Dagbladet-hacking14:17SportJakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03NorgeInnbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31VerdenKampene fortsetter nordøst i Syria13:09VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07NorgeHelseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54NorgeFem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17NorgeRedningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49NorgeNRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46PolitikkHva er det med diktatorer og hester?11:01NorgePolitiet advarer mot utpressingsmail10:02VerdenBevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52VerdenUSA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45PolitikkEdel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34NorgeEuropris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22NorgeLO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02NorgeSolberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02VerdenBroren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00SportTarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53NorgePolitiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20VerdenTrump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05NorgeRapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35VerdenUnntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13VerdenNytt Brexit-nederlag for Johnson06:07NorgeDette skjer i dag05:40NorgeKvinne slått og ranet i Oslo05:30NorgeDette skjedde i natt04:40NorgeArbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14NorgeFellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29NorgePolitiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15VerdenDemokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43VerdenBiden gjør byks på måling02:11VerdenPerry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53NorgeVestland må kutte en halv milliard01:38NorgeFire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03VerdenTrump har nominert ny energiminister22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega
Populært