Norsk ekspert skal grave i unik Bush-skatt: – Slik kunne de stoppet Trump

TRUMP-KRITIKERE: Far og sønn Bush er begge sterke kritikere av Donald Trump. – Jeg liker ham ikke. Jeg vet ikke mye om ham, men jeg vet at han er selvgod. Jeg er ikke veldig begeistret for at han skal være leder, sa George Bush da han var 93 år i 2016 om USAs nåværende president. Her i oktober i fjor.
TRUMP-KRITIKERE: Far og sønn Bush er begge sterke kritikere av Donald Trump. – Jeg liker ham ikke. Jeg vet ikke mye om ham, men jeg vet at han er selvgod. Jeg er ikke veldig begeistret for at han skal være leder, sa George Bush da han var 93 år i 2016 om USAs nåværende president. Her i oktober i fjor. Foto: David J. Phillip / AP

Sammen med USAs fremste partiforsker har Hilmar Mjelde fått tilgang på president George Bush’ private notater, brev og arkiv fra den gang han skrev det famøse brevet som førte til Nixons avgang etter Watergate.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Watergate-skandalen smalt for fullt i 1974, skrev den fremtidige president Bush brev til Richard Nixon, der han sa partiet ikke lenger kunne støtte ham, og ba han gå av. Dagen etter kastet Nixon inn håndkledet.

Bush var formann i det republikanske partiet (RNC), og håndplukket av Nixon til det mektige vervet. Likevel gikk han altså mot «sjefen».

Hilmar Mjelde fra Universitetet i Bergen og den anerkjente amerikanske partiforskeren Robert Harmel skal forsøke å finne ut hva som var årsaken, og har fått tilgang til å grave i det som er en gullgruve for statsvitere.

Forskningen er superrelevant opp mot situasjonen og maktstrukturen i både det republikanske og demokratiske partiet i dag, og for utfallet av hvem som blir USAs president.

Normalt kontrollerer presidenten partiorganisasjonene. Sin korte politiske fartstid til tross, er det en utbredt oppfatning av Donald Trump nå «eier» det republikanske partiet, og at ingen tør å gå i mot ham.

Les også: Den norske eksperten som fikk rett

– De ville klart å stoppe Trump

– Hadde den republikanske partiorganisasjonen hatt mer makt i 2016, ville de ha klart å stoppe Trump, sier statsviter og postdoktor Hilmar Mjelde til ABC Nyheter fra A&M Universitetet i Texas i USA, der han og professor Robert «Bob» Harmel har Bush seniors bibliotek vegg i vegg med instituttet.

Saken fortsetter under bildet

SKAL GRAVE: – Disse problemstillingene går direkte til kjernen av hvem som blir USAs president, sier postdoktor Hilmar Mjelde, som forsker ved A&M Universitetet i Texas.
SKAL GRAVE: – Disse problemstillingene går direkte til kjernen av hvem som blir USAs president, sier postdoktor Hilmar Mjelde, som forsker ved A&M Universitetet i Texas.

– Det er luksus å ha et presidentbibliotek vegg i vegg med instituttet en jobber ved! Jeg så Bush selv her tilbake i 2013. Slike presidentbiblioteker er både museum for presidentperioden, og et arkiv for dokumenter fra presidentskapet, sier Mjelde opprømt.

Bush var en unik president grunnet alle sine toppverv i amerikanske politikk – inkludert altså formann i det republikanske partiet under Watergate-skandalen. Men i motsetning til i Norge, står partiorganisasjonene i USA svakt.

– Presidenten er partileder, opposisjonspartiet har ingen enkelt leder. Ganske annerledes fra Norge, altså. Vi så at det republikanske partiet var maktesløs overfor Trump i 2016, mens Demokratene hadde i realiteten forhåndvalgt Hillary Clinton, sier Mjelde.

Les også: USA-eksperter mener Trump står sterkt: – Du kan trygt si at han er undervurdert

– Til kjernen av hvem som blir USAs president

Det var på 70-tallet partiene mistet kontrollen over nominasjonsprosessen. Demokratene tok grep for å gjenvinne den gjennom ordningen med superdelegater.

Mjelde og Harmel vil finne ut om Bush gjorde noe for å styrke eller svekke partiet, både som generalsekretær og senere som president.

– Dette er altså ikke bare abstrakte akademikergreier. Disse problemstillingene går direkte til kjernen av hvem som blir USAs president, sier Mjelde, og utdyper hvorfor Bush er så interessant.

KASTET NIXON: George Bush og president Nixon i Det hvite hus 12. januar 1970. Tre år senere ble Bush generalsekretær i det republikanske partiet, og ba Nixon gå av. Foto: John Rous / AP
KASTET NIXON: George Bush og president Nixon i Det hvite hus 12. januar 1970. Tre år senere ble Bush generalsekretær i det republikanske partiet, og ba Nixon gå av. Foto: John Rous / AP

– Vi er veldig nysgjerrig på hvem som egentlig bestemte at det republikanske partiet skulle «forlate» sin egen president, Nixon. Egentlig er jo generalsekretæren presidentens utvalgte. Var det bare Bush, eller flere også? spør Mjelde, og fortsetter:

– Vi har her et tilfelle av et amerikansk parti som altså var selvstendig fra sin egen president. Det er spesielt, og hadde store konsekvenser – Nixon trakk seg dagen etter. Og så har vi en hypotese om at Bush tok godt vare på partiet som president, fordi han hadde hjerte for det etter sin periode der.

George H. W. Bush og Robert Nixon

  • USAs 41. president George H. W. Bush (1989-93) var formann for Den republikanske nasjonale komiteen (RNC) fra januar 1973 til september 1974. I perioden stupte populariteten til både Nixon og partiet markant.
  • Skrev det famøse brevet til Robert Nixon om at partiet ikke lenger kunne støtte ham da Watergate smalt for fullt. Nixon gikk av 9. august 1974. Denne dagen skrev Bush i sin dagbok: «Det var en stemning av tristhet, som om noen hadde dødd… [Avgangs]talen var av typisk Nixon-merke – et spark eller to til pressen – utrolige påkjenninger. Man kunne ikke hjelpe for å se på familien og hele saken og tenke på hva han hadde oppnådd og så tenke på skammen...
  • Forskerne Hilmar Mjelde og professor Robert Harmel skal gå gjennom personlige notater, administrative filer og brev fra da perioden. Administrasjonsfilene består av notater mellom Bush, president Nixon, Det hvite husets tjenestemenn og RNC-medlemmer.
  • «Personlige notater» er transkripsjoner av George Bushs dagbok, der han kommenterer Watergate-utviklingen og hans stilling som RNC-styreformann.

Les også: Bush med sviende utfall mot Trumps politikk

USA-professoren forsker på Carl I. Hagen

Mjelde sier han og professor Harmel har diskutert disse problemstillingene i ett års tid, blant annet mens Mjelde har vært gjesteforsker ved Université Panthéon-Assas i Paris, og opptatt med SCANPUB-prosjektet ved Universitetet i Bergen om skandinavisk innvandringsdebatt.

Nå er han tilbake ved i Texas A&M for fjerde gang siden 2013.

– Bob er kanskje USAs fremste partiforsker, og virkelig en nestor på feltet. Han har samarbeidet i årevis med vår felles UiB-kollega Lars Svåsand, som er en annen internasjonal toppforsker. Via Lars har jeg blitt kjent med Bob, og vi ga nylig ut en bok sammen om Fremskrittspartiene i Norge. Bob har skrevet flere anerkjente verker om partiorganisasjon, som er viktige greier. Det er jo partiene som strukturerer folkestyret over alt, sier Mjelde, og understreker:

– Å studere partier er å studere selve maskineriet i demokratiet vårt. Bob er spesielt interessert i de to fremskrittspartiene, og har faktisk intervjuet Carl I. Hagen flere ganger!

Les også: Norsk USA-ekspert i Texas: – Den politiske atmosfæren er blitt giftig

Slik kunne de stoppet Trump

– Dere skal dypdykke i materialet fra da Bush var generalsekretær for RNC, og undersøke hvem som eventuelt influerte ham. Er det nybrottsarbeid?

– All forskning skal tilføre noe ny kunnskap, og mye kan fortsatt sies om maktforholdet mellom amerikanske presidenter, presidentkandidater og partiet deres, sier Mjelde.

– Hadde den republikanske partiorganisasjonen hatt mer makt i 2016, ville de ha klart å stoppe Trump.

Han utdyper:

Donald Trump sammen med kona Melania Trump. Foto: Alex Brandon / AP
Donald Trump sammen med kona Melania Trump. Foto: Alex Brandon / AP

– I det demokratiske partiet ønsker nå Bernie Sanders å fjerne mange av superdelegatene. Og han er ikke demokrat engang. Det kan i slå tilbake på ham dersom han blir president, og noen vil utfordre ham internt i fremtiden. Så vi ønsker å finne ut mer om hvordan presidentene styrer eller ikke styrer partiet sitt. Dette kan i tur påvirke hvor godt partiene gjør det i neste valg, og hvem som blir presidentkandidat, sier Mjelde.

– Vi vil også sammenligne med Obama som partileder. Han har fått mye kritikk for å ha forsømt hele partiet, og at hele presidentskapet hans handlet om hans egen person.

Les også: Ny dommer i høyesterett kan påvirke USA i 40 år

Var Bush alene?

Senest før helgen tok Barack Obama i en tale til DNC nærmest på seg skylden for tilstanden i partiet, men beskrev det som at partiet også hadde forsømt oppgavene sine mens han var president, ifølge Aftenposten, som siterer Politico.

Obama påpekte at demokratene bør lære av deres politiske motstandere. Ifølge eks-presidenten har republikanerne kontinuerlig bygget opp egen infrastruktur og økt pengeinnsamlingskapasiteten, til tross for at partiet har måtte forandre profil under Trump-administrasjonen.

AKTET PARTIFORSKER: Professor Robert Harmel ved A&M Universitetet i Texas har blant annet forsket på Frp, og intervjuet Carl I. Hagen. Foto: Hilmar Mjelde
AKTET PARTIFORSKER: Professor Robert Harmel ved A&M Universitetet i Texas har blant annet forsket på Frp, og intervjuet Carl I. Hagen. Foto: Hilmar Mjelde

Mjelde sier de er nysgjerrig på hvem som egentlig bestemte at det republikanske partiet skulle «forlate» sin egen president, Nixon, i 1972.

– Var det bare Bush, eller flere også? Vi har her et tilfelle av et amerikansk parti som altså var selvstendig fra sin egen president.

– Er det mulig å trekke en parallell fra jobben Bush gjorde i NCR i 73/74 til ståa i GOP og støyen rundt Donald Trump i dag? Jeg tenker på Muellers gransking, tiltaler tatt ut mot Trumps nære medarbeidere og eventuelle bånd som vil knytte ham enda tettere til Russland-gate?

Les også: Donald Trump jrs drøm: – Ønsker å gå i farens fotspor

– Alle må vise seg som Trump-lojalister

– Bob Harmel jobber med dette for tiden. Han mener den republikanske partiorganisasjonen er i ferd med å personifiseres under Trump. Det senator Bob Corker (republikaner som leder Senatets utenrikskomité og er åpen Trump-kritiker, red. anm.) som representerer Tennesse nylig kalte en «personkult». Altså at partiet mister selvstendighet, og alle må vise seg som Trump-lojalister, sier Hilmar Mjelde, og fortsetter:

LEGENDARISK BILDE: Stabssjef Andy Card i Det hvite hus hvisker til George W. Bush (sønnen til George Bush sr.) at fly er krasjet inn i World Trade Center 11. september 2001 da den daværende presidenten besøkte en skole. Foto: Doug Mills / AP
LEGENDARISK BILDE: Stabssjef Andy Card i Det hvite hus hvisker til George W. Bush (sønnen til George Bush sr.) at fly er krasjet inn i World Trade Center 11. september 2001 da den daværende presidenten besøkte en skole. Foto: Doug Mills / AP

– Det vil i så fall bety at partiet neppe vil kunne vise den type selvstendighet det gjorde under Bush på Watergate-tiden. Det kan være med å redde Trump i en eventuell riksrett, hvis han kan regne med full lojalitet fra partiet.

Mjelde møtte George Bush senior ved A&M Universitetet i 2013, men sier de neppe får intervjuet ham personlig.

– Bush er for gammel og skral nå til å gjøre intervjuer, men det er mange andre sentrale republikanere innom her. I 2013 møtte jeg George W. Bush’ stabssjef Andy Card her – du vet, han som hvisket i øret på Bush Jr. på barneskolen på 9/11. Han var veldig hyggelig og ga meg attpåtil sin private kontaktinfo. Det er noe av det som er så spennende ved å være her – man kan treffe på folk i toppen av amerikansk politikk! sier Hilmar Mjelde entusiastisk.

Les også: Trump mener EU er nesten like ille som Kina

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:51 Nybø vil håndplukke utenlandske studenter til Norge06:45 Norsk folkehjelp: 99 banker tjener på okkupasjon av Palestina06:24 Kina bekrefter flere virusdødsfall06:15 UDI innvilget mer enn 13.000 norske statsborgerskap i fjor05:59 Dette skjer i dag05:32 Dette skjedde i natt05:32 Bøhler mener straffene for æresmotivert vold må skjerpes05:30 Ikke beviser for at e-sigaretter gjør røykekutt enklere05:29 Valgforsker: Distriktsminister kan komme til å styre et nytt tulledepartement05:23 Sjef i legemiddelfirma dømt for opioid-krise i USA04:51 Storbritannia irettesetter USA for utleveringsnekt04:51 India på innvandrertoppen04:32 Flere i Frp ville ikke trekke partiet ut av regjering04:05 Departement avviser grunnlag for søksmål fra nordiske folkekirker03:38 Frp garanterer ikke støtte til E18-prosjektet03:36 Australia etterforsker flyulykke der tre brannmenn døde02:33 Oslo kommune brukte 39 millioner på å bli kvitt gamle vedovner – avvikler ordningen02:31 Dommedagsklokka viser 100 sekunder på midnatt02:10 Kallmyr mener offentligheten vil tjene på å få vite tilstanden til antatt syk femåring02:02 – Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har01:08 Eksperter frykter sterke reaksjoner fra Russland på amerikanske militærfly på Jan Mayen01:02 Trump vil presentere fredsplan før møte med israelske ledere00:24 Byrådet i Bergen går av00:05 Styremedlemmer ved Politihøgskolen går av i protest mot studentkutt00:01 Tidligere hvitvaskingssjef i DNB mener et ikke er noe vits i å ringe Økokrim23:56 Russere siktet for forsøk på å forgifte eier av våpenfabrikk23:34 Medier: Ingelin Noresjø (KrF) blir statssekretær for Hareide23:29 VG: Tidligere politisk kommentator blir statssekretær22:55 Wolves sprakk Liverpool-nullen, men Firmino sikret 2-1-seier22:11 Putin besøkte Abbas i Betlehem21:56 Ny jubelmåling for Frp etter regjerings-exiten21:40 – Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har21:18 DNB advarer mot svindel på Finn.no21:04 Byrådet i Bergen går av20:34 Trump inviterer Netanyahu og Gantz til Det hvite hus19:49 WHO: Kina-viruset utgjør ingen global krise19:05 Skuespiller fortalte gråtende om Weinstein-voldtekt18:59 Statsrådslekkasjer: Både Raja og Rotevatn inn i regjering18:34 Abid Raja (V) blir ny kulturminister, ifølge TV 218:30 DN: Sveinung Rotevatn blir klimaminister18:13 «Støyende» og «smakløst» eller ikke – nå bygges det på Holmenkollen17:50 SV: Kommer til å holde Erna ansvarlig for Nav-skandalen17:49 Aftenposten: Astrup blir ny kommunalminister17:45 VG: Monica Mæland blir ny justisminister17:38 KrF-topper vil droppe Granavolden-plattformen17:34 Vaksineallianse med hovedsete i Norge skal utvikle vaksine mot nytt coronavirus17:20 NRK: Torbjørn Røe Isaksen (H) erstatter trolig Hauglie som arbeids- og sosialminister17:11 Minst ni døde i uvær i Spania16:55 Erfarne KrF-politikere får partiets fire statsrådsposter16:51 Dronningen har signert Johnsons brexit-lov16:30 36-åring tiltalt for Mehamn-drapet skal ha drapstruet halvbroren på sosiale medier16:30 TV 2: Geir Inge Sivertsen (H) fra Troms blir ny fiskeriminister16:08 Anniken Hauglie (H) ferdig som arbeidsminister, ifølge flere medier16:04 Hauglie med jubeltall: Én million nye stillinger på tre år15:59 Tre menn siktet etter dødsfall på Nordfjordeid15:54 Linda Hofstad Helleland blir distrikt- og digitaliseringsminister, ifølge VG15:39 Ulykkesfly ved Kongsvinger drev med landingstrening15:31 Eurorenten blir stående på 0 prosent15:29 Thingnes Bø viste Fourcade hvem som er best15:12 Frode Berg får millionerstatning fra staten15:02 Turoperatør må ut med 30.000 for å ha forstyrret fugl på Svalbard15:02 Snøskred i turområde i Kirkenes14:46 66 milliarder ble brukt på overganger i 201914:42 Rømling sendte postkort fra Thailand til fengselssjefen14:33 VG: Knut Arild Hareide (KrF) blir samferdselsminister14:19 Kong Harald er friskmeldt14:11 Stadig færre mottar kontantstøtte i Oslo14:02 Mann pågrepet etter Norrköping-eksplosjon13:58 Slik døde 1 million fugler av hetebølge i havet13:40 Medier: Tina Bru (H) blir ny olje- og energiminister12:57 Influensautbruddet har stagnert12:25 Flere kvoteflyktninger enn asylsøkere i 201912:25 Russlands folkevalgte støtter grunnlovsendringer12:13 «Ukjente» statsrådkandidatene kan redde kjønnsbalansen12:03 Falun sliter tungt med desperat snømangel12:03 Død person funnet i branntomt11:48 Gris ble dyttet ut i strikkhopp i Kina: – Dyremishandling av verste sort11:28 En fjerde by i Kina isoleres som følge av virusutbruddet11:23 Norwegian med nye regler for håndbagasje10:50 Folket støtter beslutningen om å hente familie fra Syria10:49 Været endrer programmet under ski-NM10:24 NAF: – Hva som skjer med bilavgiftene er nå svært usikkert10:07 Fortsatt ingen endring i styringsrenten09:35 Virusfrykt rammer Asia-børsene09:28 Norge med kurs for EM-rekord: – Respekt og imponerende09:16 Mye på spill for Norge: EM kan rydde vei for full fest09:15 Brækhus om veien til suksessen: – Jeg har aldri gått for pengene09:14 Barn av danske fremmedkrigere mister retten til automatisk statsborgerskap09:14 – 2019 blir trolig det siste året med «oljeboom»09:12 Laila Anita Bertheussen tiltalt for angrep og trusler mot statsorganer08:46 Arbeidsledigheten opp til 4 prosent08:45 Stadig flere ungdommer havner på glattcelle08:05 Eksperter: Minst ett år til lungevirus-vaksine er klar07:30 Intense spekulasjoner om Hareide-comeback07:10 Rio Ferdinand: – Jeg er flau07:06 – 1,5 graders-målet i Paris-avtalen er komplett urealistisk07:00 Norge undertegner finansieringsavtale med FNs klimafond06:47 Tre døde da brannfly styrtet i Australia06:35 Savnede etter vulkanutbruddet på New Zealand erklært døde06:08 Studie: Ungdommer med angst blir friskere av gruppeterapi på skolen
Siste nytt
06:51NorgeNybø vil håndplukke utenlandske studenter til Norge06:45NorgeNorsk folkehjelp: 99 banker tjener på okkupasjon av Palestina06:24VerdenKina bekrefter flere virusdødsfall06:15NorgeUDI innvilget mer enn 13.000 norske statsborgerskap i fjor05:59NorgeDette skjer i dag05:32NorgeDette skjedde i natt05:32NorgeBøhler mener straffene for æresmotivert vold må skjerpes05:30VerdenIkke beviser for at e-sigaretter gjør røykekutt enklere05:29NorgeValgforsker: Distriktsminister kan komme til å styre et nytt tulledepartement05:23VerdenSjef i legemiddelfirma dømt for opioid-krise i USA04:51VerdenStorbritannia irettesetter USA for utleveringsnekt04:51NorgeIndia på innvandrertoppen04:32NorgeFlere i Frp ville ikke trekke partiet ut av regjering04:05NorgeDepartement avviser grunnlag for søksmål fra nordiske folkekirker03:38NorgeFrp garanterer ikke støtte til E18-prosjektet03:36VerdenAustralia etterforsker flyulykke der tre brannmenn døde02:33NorgeOslo kommune brukte 39 millioner på å bli kvitt gamle vedovner – avvikler ordningen02:31VerdenDommedagsklokka viser 100 sekunder på midnatt02:10NorgeKallmyr mener offentligheten vil tjene på å få vite tilstanden til antatt syk femåring02:02Verden– Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har01:08NorgeEksperter frykter sterke reaksjoner fra Russland på amerikanske militærfly på Jan Mayen01:02VerdenTrump vil presentere fredsplan før møte med israelske ledere00:24NorgeByrådet i Bergen går av00:05NorgeStyremedlemmer ved Politihøgskolen går av i protest mot studentkutt00:01NorgeTidligere hvitvaskingssjef i DNB mener et ikke er noe vits i å ringe Økokrim23:56VerdenRussere siktet for forsøk på å forgifte eier av våpenfabrikk23:34NorgeMedier: Ingelin Noresjø (KrF) blir statssekretær for Hareide23:29NorgeVG: Tidligere politisk kommentator blir statssekretær22:55SportWolves sprakk Liverpool-nullen, men Firmino sikret 2-1-seier22:11PolitikkPutin besøkte Abbas i Betlehem21:56PolitikkNy jubelmåling for Frp etter regjerings-exiten21:40Verden– Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har21:18PengerDNB advarer mot svindel på Finn.no21:04PolitikkByrådet i Bergen går av20:34PolitikkTrump inviterer Netanyahu og Gantz til Det hvite hus19:49VerdenWHO: Kina-viruset utgjør ingen global krise19:05PolitikkSkuespiller fortalte gråtende om Weinstein-voldtekt18:59PolitikkStatsrådslekkasjer: Både Raja og Rotevatn inn i regjering18:34NorgeAbid Raja (V) blir ny kulturminister, ifølge TV 218:30PolitikkDN: Sveinung Rotevatn blir klimaminister18:13Norge«Støyende» og «smakløst» eller ikke – nå bygges det på Holmenkollen17:50PolitikkSV: Kommer til å holde Erna ansvarlig for Nav-skandalen17:49PolitikkAftenposten: Astrup blir ny kommunalminister17:45PolitikkVG: Monica Mæland blir ny justisminister17:38PolitikkKrF-topper vil droppe Granavolden-plattformen17:34VerdenVaksineallianse med hovedsete i Norge skal utvikle vaksine mot nytt coronavirus17:20PolitikkNRK: Torbjørn Røe Isaksen (H) erstatter trolig Hauglie som arbeids- og sosialminister17:11VerdenMinst ni døde i uvær i Spania16:55NorgeErfarne KrF-politikere får partiets fire statsrådsposter16:51PolitikkDronningen har signert Johnsons brexit-lov16:30Norge36-åring tiltalt for Mehamn-drapet skal ha drapstruet halvbroren på sosiale medier16:30PolitikkTV 2: Geir Inge Sivertsen (H) fra Troms blir ny fiskeriminister16:08NorgeAnniken Hauglie (H) ferdig som arbeidsminister, ifølge flere medier16:04PengerHauglie med jubeltall: Én million nye stillinger på tre år15:59NorgeTre menn siktet etter dødsfall på Nordfjordeid15:54PolitikkLinda Hofstad Helleland blir distrikt- og digitaliseringsminister, ifølge VG15:39NorgeUlykkesfly ved Kongsvinger drev med landingstrening15:31PengerEurorenten blir stående på 0 prosent15:29SportThingnes Bø viste Fourcade hvem som er best15:12NorgeFrode Berg får millionerstatning fra staten15:02ReiseTuroperatør må ut med 30.000 for å ha forstyrret fugl på Svalbard15:02NorgeSnøskred i turområde i Kirkenes14:46Sport66 milliarder ble brukt på overganger i 201914:42VerdenRømling sendte postkort fra Thailand til fengselssjefen14:33PolitikkVG: Knut Arild Hareide (KrF) blir samferdselsminister14:19KulturKong Harald er friskmeldt14:11PengerStadig færre mottar kontantstøtte i Oslo14:02VerdenMann pågrepet etter Norrköping-eksplosjon13:58VerdenSlik døde 1 million fugler av hetebølge i havet13:40PolitikkMedier: Tina Bru (H) blir ny olje- og energiminister12:57Helse og livsstilInfluensautbruddet har stagnert12:25NorgeFlere kvoteflyktninger enn asylsøkere i 201912:25PolitikkRusslands folkevalgte støtter grunnlovsendringer12:13Politikk«Ukjente» statsrådkandidatene kan redde kjønnsbalansen12:03SportFalun sliter tungt med desperat snømangel12:03NorgeDød person funnet i branntomt11:48VerdenGris ble dyttet ut i strikkhopp i Kina: – Dyremishandling av verste sort11:28Helse og livsstilEn fjerde by i Kina isoleres som følge av virusutbruddet11:23ReiseNorwegian med nye regler for håndbagasje10:50NorgeFolket støtter beslutningen om å hente familie fra Syria10:49SportVæret endrer programmet under ski-NM10:24MotorNAF: – Hva som skjer med bilavgiftene er nå svært usikkert10:07PengerFortsatt ingen endring i styringsrenten09:35PengerVirusfrykt rammer Asia-børsene09:28SportNorge med kurs for EM-rekord: – Respekt og imponerende09:16SportMye på spill for Norge: EM kan rydde vei for full fest09:15SportBrækhus om veien til suksessen: – Jeg har aldri gått for pengene09:14VerdenBarn av danske fremmedkrigere mister retten til automatisk statsborgerskap09:14Penger– 2019 blir trolig det siste året med «oljeboom»09:12NorgeLaila Anita Bertheussen tiltalt for angrep og trusler mot statsorganer08:46PengerArbeidsledigheten opp til 4 prosent08:45NorgeStadig flere ungdommer havner på glattcelle08:05Helse og livsstilEksperter: Minst ett år til lungevirus-vaksine er klar07:30PolitikkIntense spekulasjoner om Hareide-comeback07:10SportRio Ferdinand: – Jeg er flau07:06Norge– 1,5 graders-målet i Paris-avtalen er komplett urealistisk07:00NorgeNorge undertegner finansieringsavtale med FNs klimafond06:47VerdenTre døde da brannfly styrtet i Australia06:35VerdenSavnede etter vulkanutbruddet på New Zealand erklært døde06:08Helse og livsstilStudie: Ungdommer med angst blir friskere av gruppeterapi på skolen
Populært