Meny

Trumps besynderlige video-hilsen til Kim

VIDEO: Se traileren Trump viste Kim her. 
USAs president tok i bruk en Hollywood-lignende trailer i sitt forsøk på å selge ideen om fred og nedrusting til Nord-Koreas dikator.

President Donald Trumps møte med den nordkoreanske diktatoren Kim Jong-un i Singapore tirsdag inkluderte en bisarr video (se over). Den skal ha blitt fremvist for «store leder» under møtet mellom de to, og ble vist for et forbløffet pressekorps etter møtet, melder The Guardian.

Traileren, som kanskje kunne fungert til en 80-talls actionfilm laget for VHS-markedet, later til å være utformet for å overbevise «Den store lederen» om at han kan bli en «helt» for sitt folk ved å velge fred og fremskritt fremfor atomvåpen.

Den fire minutter lange filmen setter krigsfly og artilleri i kontrast til skyskrapere og raske båter. Klipp av Trump og Kim gir dem hovedrollen. «To menn, to ledere, en skjebne», heter det i sann, svulstig popcornfilm-ånd.

Les også: Trumps Kim-hyllest får kritikk i USA

«Propagandaaktig»

Kommentatorer mener videoen fremstår mer som reklame for timeshare-leiligheter enn komplisert diplomati.

Filmanmelderen Peter Travers klemmer til: «Det er kanskje de mest propaganda-aktige fire minutt jeg har sett noen gang», sier han ifølge ABC News

Videoen tilskrives filmselskapet «Destiny Pictures», og ble spilt av på to store skjermer før Trumps pressekonferanse etter toppmøtet. (Eieren av det virkelige filmselskapet med samme navn understreker på Twitter at han ikke har hatt noe med promovideoen å gjøre). Videoen ble ifølge NBC News produsert av Det nasjonale sikkerhetsrådet i USA, for å støtte presidentens offensiv under møtet.

«Jeg håper dere likte den», sa Trump til de fremmøtte journalistene. «Jeg syntes den var bra.»

«Jeg tror han elsket den»

«Jeg viste den til [Kim i dag]. Under møtet, faktisk, mot slutten av møtet. Jeg tror han elsket den», sa presidenten av verdens mektigste land.

Du kan vurdere «fredstraileren» selv i videovinduet øverst i artikkelen.

Nord-Korea tar ofte i bruk propagandafilm både til innvortes og utvortes bruk. Kim Jong-uns diktator-pappa, Kim Jong-il var kjent som en stor filmelsker. Sønnen og sittende tyrann er i hvert fall så vidt oppmerksom på filmkunsten at han satte sitt statlige hacker-korps til å angripe Sony Pictures etter at komedien The Interview fremstilte ham på ufordelaktig vis i 2014.

Les også:

Nord-Koreas hacker-hær: Bankran, svindel,spionasje og hevn

«Norsk ekstremdiplomati» i Nord-Korea

Populært