Meny

Zombie-alarm i Florida

Lake Worth er en del av Miami-metropolen som dekker den sørøstlige kysten av Florida. Foto: Elisa.rolle / CC BY-SA 4.0
Nødetatene i Palm Beach advarte om «ekstrem zombieaktivitet» under et strømbrudd midt på natten.

Sist natt til søndag opplevde innbyggere et mareritt i den rolige forstaden Lake Worth, i fylket Palm Beach ved kysten av Florida, skriver Palm Beach Post .

Først mistet tusenvis av innbyggere strømmen.

Deretter, klokken 01:41 om natten, kunne de lese en push-melding på mobiltelefonen, som slår fast et strømbrudd, for så å slå full zombie-alarm.

Imidlertid prøvde meldingen å berolige innbyggerne med at den «ekstreme zombieaktiviteten» rammer færre enn 7380 kunder.

«The walking dead»

I etterkant av zombie-alarmen måtte byens talsperson Ben Kerr ut og beklage.

– Jeg vil understreke at på det nåværende tidspunkt har ikke Lake Worth noen zombie-aktivitet, forsikret han.

Kerr opplyser at byen «ser på saken» om hvorfor det automatiske varslingssystemet meldte om zombier.

Les også: – Det amerikanske rettssystemet er skikkelig nasty!

Meldingen var skrevet med blokkbokstaver og henviste også til «Terminus».

«Terminus» var et av tilholdsstedene til Rick og gjengen hans i zombie-overlevelsesserien «The Walking Dead».

Håper neste zombie-advarsel er reell

Kerr sier til Gizmodo at det automatiske varslingssystemet ble hacket før august i fjor, da en rekke zombie-meldinger ble sendt, men ble snappet opp før de nådde publikum.

Les også: Florida begrenser barneekteskap

Systemet har tusenvis av pre-programmerte meldinger, som har blitt endret til å handle om zombier. Myndighetene prøver nå å rense meldingene.

Kerr sier at Lake Worth etterforsker hackingen.

– Forhåpentligvis, neste gang det kommer en advarsel om zombie-invasjon, så blir det en virkelig zombie-invasjon, sier Kerr til Gizmodo.

Rot med nødmeldingssystemene i USA er ikke noe nytt. 13. januar i år fikk innbyggere på Hawaii push-melding om «innkommende ballistisk missil» der det ble understreket at det ikke var en øvelse. 

En måned senere fikk amerikanere i flere stater melding om innkommende tsunami. Ironisk nok kom den samtidig med en høring i Kongressen om sikringen av nødmeldingssystemene.

Flere underlige hendelser

Zombie-alarmen er ikke den første nyheten utenom det vanlige fra Florida, noe som faktisk er ganske vanlig.

Under den såkalte «bombesyklonen» i januar fløy frosne iguana-øgler ned fra trærne i Sør-Florida, som førte til en debatt hvorvidt de var døde, eller ikke.

I mars fikk nattklubben Mokai Lounge i Miami besøk av en hvit hest ridd av en lettkledd danserinne.

«USAs merkeligste stat»

I 2016 skrev forfatter Craig Pittman en bok med tittelen «Hvordan Amerikas merkeligste stat påvirker resten av landet» (Amazon-lenke)

Fjorårets bemerkelsesverdige nyheter fra Florida inkluderer en kvinne i kalkunkostyme arrestert for butikktyveri, en håndverker som latet som om han var død for å slippe unna regninger, en alligator som ødela en flyvinge, en kandidat til kongressen som prøvde å kommunisere telepatisk med romvesener, og et par som sprengte sin egen bil med en propantank etter å ha tent på en sigarett, skriver Thrillist.

Populært