Robinson-deltaker var politiinformant - dømt for medvirkning til drap

<p>En 41 år gammel mann fra Sverige, som tidligere har deltatt i TV-programmet Robinson-ekspedisjonen, er dømt for medvirkning til drap, utpressing og brudd på våpenloven.</p>
En 41 år gammel mann fra Sverige, som tidligere har deltatt i TV-programmet Robinson-ekspedisjonen, er dømt for medvirkning til drap, utpressing og brudd på våpenloven.

En tidligere deltaker i TV-programmet Robinson-ekspedisjonen i Sverige er dømt for medvirkning til drap, utpressing og brudd på våpenloven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På starten av 2000-tallet ble en nå 41 år gammel mann kjent i Sverige etter å ha deltatt i TV-programmet «Expedition: Robinson».

Nå er mannen dømt til 14 års fengsel for medvirkning til drap etter at en 35 år gammel småbarnsfar 14. mai i fjor ble skutt og drept utenfor Östra skole i Katrineholm, skriver SVT.

41-åringen, som i flere år jobbet som politiinformant, ringte samme kveld til sin kildebehandler i politiet for å få informasjon om drapet. Mannen forsøkte da å lede politiet inn på et feil spor.

Flere måneder senere ble han selv siktet for å ha medvirket til drapet.

Les også: Mann (83) «ferierte» i Norge - ble narkotatt etter GPS-tabbe i Sverige

– Ville sikre bevis

Dette er våpenet som ble brukt da 35-åringen ble drept. Foto: Politiet
Dette er våpenet som ble brukt da 35-åringen ble drept. Foto: Politiet

En 22 år gammel mann er i Nyköpings tingsrätt dømt til 18 års fengsel for å ha løsnet seks skudd som drepte småbarnsfaren. Vitner så 22-åringen løpe fra stedet, i tillegg til at mannens DNA er funnet på våpenet.

Drapet var planlagt, blant annet fordi offeret ble kontaktet og lurt til plassen hvor han ble skutt, står det i dommen ABC Nyheter har fått tilgang til.

Den tidligere realitydeltakeren nekter for å ha vært innblandet i drapet, men erkjenner at han flyttet på drapsvåpenet før og etter mordet.

I dommen står det at mannen, som ble dømt for brudd på våpenloven, har forklart at han fraktet og gravde ned våpenet fordi han som politiinformant ønsket å sikre bevis.

Les også: Garthe: – De sa det var useriøst og ikke måte på

Frikjent for voldtekt

Ifølge politiet skal bakgrunnen for drapet være sjalusi. Politiet mener en 36 år gammel mann, som tidligere var gift med avdødes kjæreste, skal ha oppfordret til drapet.

Det var her den 35 år gamle småbarnsfaren ble funnet skutt. Han ble fraktet til sykehus, men døde senere av skadene.
Det var her den 35 år gamle småbarnsfaren ble funnet skutt. Han ble fraktet til sykehus, men døde senere av skadene.

I retten ble 36-åringen frikjent.

Den tidligere realitydeltakeren sto også tiltalt for voldtekt og for å ha stått bak et granatangrep mot politihuset i Katrineholm på nyttårsaften mellom 2016 og 2017, men ble i retten frikjent.

Les også: Nordens største GBL-beslag

Presset kvinne for 13 millioner

I tillegg er 41-åringen dømt for å ha presset en kvinne til å utbetale nærmere 13 millioner kroner. Gjorde ikke kvinnen som hun ble bedt om, truet han med å sende Hells Angels eller Bandidos etter henne.

Til nyhetsbyrået TT sier 41-åringens forsvarer at dommen vil bli anket.

– Dommen er rett og riktig i visse deler, og feil i andre, sier advokat Mikael Abrahamsson, som mener det er feil å dømme klienten for drapet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden