USAs kostbare krigsskip-mareritt fortsetter

En produksjonsfeil fører til at hangarskipet USS «Gerald R. Ford» ikke ventes å være klar til strid før i 2022.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs dyreste krigsskip har nok en gang støtt på problemer. Hangarskipet USS «Gerald R. Ford» har nå fått store problemer med sitt propellsystem, skriver Bloomberg News.

I tillegg er Kongressen i ferd med å godkjenne bygging av et tilsvarende hangarskip.

Problemene skal ha oppstått på havet under en ferd i januar, og har ikke blitt kjent for offentligheten før nå. Dette er andre gang på under ett år at krigsskipet har fått problemer med propellsystemet.

– Dette er uheldig, men dette og andre kvalitetsspørsmål ved skipet er ikke overraskende. Marinen har hatt problemer med hvor omfattende inspeksjoner de har hatt anledning til før skipet ble levert fra verftet, sier direktør for U.S. Government Accaountability Office, Shelby Oakley, til Bloomberg.

Aktuelt: Trumps Iran-beslutning får globale ringvirkninger

– Et budskap på 100.000 tonn til verden

Det er blitt konkludert med at problemene skyldes en produksjonsfeil.

USS «Gerald R. Ford», som er nærmere 340 meter langt, har så langt kostet 12,9 milliarder dollar (rundt 103 milliarder kroner). Det var Obama-administrasjonen som bestilte hangarskipet.

President Donald Trump ble tatt imot av kaptein Rick McCormack da han i fjor besøkte det atomdrevne hangarskipet USS «Gerald R. Ford». Foto: AP
President Donald Trump ble tatt imot av kaptein Rick McCormack da han i fjor besøkte det atomdrevne hangarskipet USS «Gerald R. Ford». Foto: AP

Skipet har blitt testet, og det forventes at det ikke blir klart til bruk igjen før i 2022.

I fjor sommer besøkte USAs president Donald Trump det atomdrevne hangarskipet. Han omtalte det som «et budskap på 100.000 tonn til verden».

– Uansett hvor dette fartøyet dukker opp i horisonten, kommer våre allierte til å puste lettet ut og våre fiender til å skjelve av frykt, fordi alle vil vite at Amerika kommer og at Amerika kommer med styrke, sa Trump.

Les også: Fant hangarskip fra sjøslaget som reddet Australia

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært