Arkeologer fant forsteinet hest i Pompeii

Se video: Her gjør arkeologene det historiske funnet.

Hesten som stammer fra år 79 er det første funnet på flere år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe arkeologer ved Pompeii arkeologiske park gjorde nylig et historisk funn i den forhistoriske byen Pompeii. Godt gjemt i ruinene fant de nemlig en forsteinet hest. Ifølge parken er funnet det første på mange år.

Hesten stammer fra år 79, da byen ble begravd i asken fra et utbrudd i vulkanen Vesuv. Utbruddet utslettet hele byen, og etterlot seg forsteinete figurer i form av gjenstander, mennesker og dyr. Utgravninger har foregått siden 1861, og mange av funnene er å se i Napoli arkeologiske museum.

Om hesten ender opp der vites ikke.

Les også: Pompeii avslører romersk kyss på Valentinsdagen

Les også: Pusser opp Pompeii

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært