Maddie-saken:

Brukte fire år på å jakte «Tannerman» - til tross for at lege sa det trolig var ham

<p>I fire år jaktet portugisisk politi på mannen som hadde blitt observert bærende på et lite barn. Da britisk politi tok over saken i 2011 skjønte de at mannen trolig var en uskyldig forbipasserende.</p>
I fire år jaktet portugisisk politi på mannen som hadde blitt observert bærende på et lite barn. Da britisk politi tok over saken i 2011 skjønte de at mannen trolig var en uskyldig forbipasserende. Foto: Privat/Scotland Yard

Portugisisk politi brukte fire år på å identifisere mannen som ble sett bærende på et barn ved hotellet der Madeleine «Maddie» McCann forsvant. En lege har hele tiden ment at det var han som ble observert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske Madeleine McCann var bare 4 år gammel da hun forsvant i feriebyen Praia da Luz i Portugal i 2007.

Den da fire år gamle jenta forsvant fra ferieleiligheten mens foreldrene spiste middag med et annet par noen få hundre meter bortenfor. Vitnet Jane Tanner har fortalt at hun så en mann som bar en liten jente som lignet Maddie på den tiden hun ble borte.

De fire første årene brukte portugisisk mye tid på å identifisere mannen som fikk kallenavnet «Tannerman».

Les også: Teoriene: Dette kan ha skjedd med Madeleine

– Vi hørte aldri noe

FORSVANT: Det var fra dette leilighetskomplekset i Praia da Luz den da tre år gamle Madeleine McCann forsvant i 2007. Foto: Ap
FORSVANT: Det var fra dette leilighetskomplekset i Praia da Luz den da tre år gamle Madeleine McCann forsvant i 2007. Foto: Ap

Nå melder avisen The Sun at legen Julian Totman allerede i starten av etterforskningen meldte seg for politiet og forklarte at det trolig var han som ble observert, bærende på sin egen datter.

– Min ektemann forklarte til lokalt politi at det kunne være han, men vi hørte ikke noe fra de på mange år, sier Totmans kone til avisen.

– Vi har alltid trodd at det var Julian som ble sett av Jane Tanner. Men det nasjonale politiet som etterforsket saken, kom ikke tilbake til oss og vi vet ikke om informasjonen noen gang ble delt videre, sier hun til The Sun.

Da britisk politi overtok saken i 2011, ble «Tannerman»-sporet raskt lagt bort. Portugisisk politi hadde da brukt fire år på å finne den ukjente mannen.

Les også: Barnevakt bryter tausheten om Maddie

Ulike teorier

Teoriene om hva som skjedde da Maddie forsvant er mange. Avisen Correio da Manhã har tidligere skrevet at politiet har mistanke om at et utenlandsk pedofilt nettverk sto bak.

Da Scotland Yard startet etterforskning av saken i 2011 oppdaget de at det hadde skjedd en rekke innbrudd i leiligheter på Algarve, inkludert Praia da Luz, i månedene før forsvinningen.

GIR IKKE OPP: Kate and Gerry McCann har ikke gitt opp håpet om å finne datteren i live. Foto: Joe Giddens / AP
GIR IKKE OPP: Kate and Gerry McCann har ikke gitt opp håpet om å finne datteren i live. Foto: Joe Giddens / AP

Portugisisk politi mistenkte lenge jentas egne foreldre, Kate og Gerry McCann, men stanset etterforskningen i 2008. De to er ikke lenger mistenkte.

Forsvinningen er blant de mest omtalte kriminalsakene i Storbritannia i nyere tid. Britisk politi fikk forrige uke inn over 2.400 telefoner og e-poster etter at et nytt TV-program om Madeleine ble vist i flere land.

Les også: Politisjef: På tide å avslutte jakten på Maddie

– Fortsatt en savnet-sak

Visepolitimester i Scotland Yard, Mark Rowley, har tidligere uttalt til ABC Nyheter at de ikke kan gi et svar på hva som skjedde med den lille jenta.

– Vi har ikke bevis for at Madeleine er i live eller ikke. Dette er fortsatt en savnet-sak, men vi er realistiske om hva vi kanskje har med å gjøre - særlig ettersom måneder har blitt til år, har han uttalt.

Etter at Scotland Yard overtok ansvaret for etterforskningen har de gjennomgått 40.000 dokumenter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært