Tidligere CIA-sjef advarer: – Ikke jobb for Trump

KRITISK: Tidligere CIA-sjef Michael Hayden kommer med ramsalt kritikk av president Donald Trump, som han mener er en notorisk løgner.
KRITISK: Tidligere CIA-sjef Michael Hayden kommer med ramsalt kritikk av president Donald Trump, som han mener er en notorisk løgner. Foto: Luis Alvarez / AP

Michael Hayden sier han vil fraråde folk å jobbe i president Donald Trumps administrasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hayden sier i en podkast publisert på Yahoo News at han har problemer med å se topptjenestemenn forsøke å forsvare presidenten, som han mener er en notorisk løgner.

– Jo lenger de har vært i administrasjonen, dess mer blir deres personlige legitimitet truet. På hvilket tidspunkt stopper du å bli en vokter, og i stedet en som legitimerer og muliggjør, spør Hayden.

73-åringen er tidligere firestjerners general i det amerikanske luftvåpenet, og var direktør for National Security Agency (NSA) i seks år før han i 2006 ble utnevnt til sjef for CIA, som har ansvaret for etterretning og kontraspionasje.

Les også: Sterke reaksjoner på at Trumps svigersønn skal ha ønsket hemmelig Moskva-kanal

– En nyttig idiot

PRESIDENTEN: Donald Trump er USAs 45. president. Foto: Yuri Gripas / AFP
PRESIDENTEN: Donald Trump er USAs 45. president. Foto: Yuri Gripas / AFP

Hayden er kjent som en sterk kritiker av Donald Trump, og gikk hardt ut mot presidentens innreiseforbud overfor folk fra muslimske land. Nylig gav han ut boken «The Assault on Intelligence: American National Security in an Age of Lies». Der kommer han med ramsalt kritikk av president Trump, som han kaller «en nyttig idiot».

Selv om han advarer yngre kolleger mot å ta jobb i Det hvite hus, ber han dem huske sine moralske terskler, og ta notater av eventuelle samtaler med Trump, slik den sparkede FBI-sjefen James Comey gjorde.

Les også: CIA og FBI etterforsker WikiLeaks-lekkasjer

– Ha oppsigelsen klar

Han ber dem også være forberedt på å gå på dagen:

– Du bør kanskje ha utkast til oppsigelsesbrev liggende i skrivebordskuffen din, oppfordrer Hayden i podkasten.

Han sier at det også tidligere har vært presidenter som er blitt tatt i løgn.

– Men forskjellen er at nå ser det ut som om vi har fått en president som tar et høyt antall av sine beslutninger basert på alt annet enn objektiv virkelighet, slår Hayden fast.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden