Her bryter Virgins romfly lydmuren - fire år etter ulykken

Artikkelen fortsetter under annonsen

Virgin-grunnlegger Richard Branson er ett skritt nærmere drømmen om verdensrommet etter torsdagens suksessfulle testflyvning av romflyet VSS «Unity».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det private romselskapet Virgin Galactic gjennomførte i natt en vellykket testflyvning over Mojaveørkenen i USA. Da brøt romflyet VSS «Unity» lydmuren ved hjelp av egen rakettmotorkraft for første gang.

Hendelsen er en viktig milepæl for Virgin-grunnlegger Richard Bransons drøm om å starte kommersielle reiser i verdensrommet med sitt selskap Virgin Galactic.

Dødskrasj i 2014

I 2014 krasjet selskapets romfly SpaceShipTwo under en testflyvning i Mojaveørkenen 50 minutter etter avgang. Romflyet ble fullstendig knust i krasjet, og en pilot mistet livet.

Les også: Virgins romfly styrtet under testflygning

«Virgin Galactic er back on track. Verdensrommet føles pirrende nært nå», skriver Branson selv på Twitter etter den suksessfulle flygeturen med aktiverte rakettmotorer.

Spesialbygget moderskip

Romflyet VSS «Unity» ble sluppet fra et spesialbygget «moderskip» på rundt 15.000 meters høyde, før det aktiverte motorene og akselererte til mer enn 1,8 ganger lydens hastighet, skriver NRK som siterer Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vårt selskap tar sikte på å fly flere folk opp i verdensrommet i løpet av vårt første driftsår enn det antallet mennesker som har vært der i løpet av historien, sier Virgin Galactic i en kommentar.

Les også: Virgin lanserer luksus-cruiseskip kun for voksne

Selskapet planlegger en flåte på til sammen fem kommersielle romfly og håper å ta de første romturistene 100 kilometer opp i rommet når alle sikkerhetstester er gjennomført og bestått.

Prisen for en slik svipptur opp i rommet er satt til rundt 250.000 dollar per billett, eller rundt to millioner norske kroner.