Meny

Lill-Babs (80) er død

Den folkekjære svenske artisten Lill-Babs er død.

Barbro «Lill-Babs» Svensson ble 80 år gammel. Hun regnes som en av de mest folkekjære svenske artistene fra 1950-tallet og frem til i dag.

Hun ble nylig rammet av hjertesvikt og innlagt på sykehus.

«Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom», skriver hennes datter Kristin Kaspersen på Facebook tirsdag morgen.

Les også: Lill-Babs innlagt på sykehus

Ondartet kreft

Under innleggelsen ble det oppdaget en ondartet kreftsvulst.

Foto: Skjermdump fra Facebook

«En kombinasjon som ble for tøff for vår ellers så standhaftige og sterke mamma. Hennes hjerte har slått mange vakre slag for publikum, familien, kollegene og vennene, men nå får det hvile», skriver datteren.

Fakta om Lill-Babs

* Barbro Margareta Svensson, født 9. mars 1938 i Järvsö i Hälsingland. Svensk sanger. Bedre kjent under artistnavnet Lill-Babs.

* Debuterte i 1954 som vokalist i Simon Brehms orkester. Hun ble rikskjent med låten «Är du kär i mig ännu, Klas-Göran?» i 1959 og vant den svenske Melodifestivalen i 1961 med låten «April, april». Hun spilte også revy og medvirket i filmer og musikaler.

* Lill-Babs har vært flittig gjest på TV, både som artist og programleder, og er en av de mest omtalte kjendisene i Sverige.

* Gift med den svenske sangartisten Lars Berghagen fra 1965 til 1968 og med den tidligere norske landslagsmålvakten i fotball, Kjell Kaspersen fra 1969 til 1973. Hun var mor til skuespilleren Malin Berghagen, programlederen Kristin Kaspersen og Monica Svensson.

* Lill-Babs døde 3. april 2018 etter å ha blitt innlagt på sykehus for hjerteproblemer noen uker tidligere.

(Kilde: Wikipedia)

Lill-Babs deltok i melodi Grand Prix i 1960, 1961 og 1973.

Lill-Babs ga ut sin første LP i 1954 og debuterte på TV i 1957. Hun fikk sitt store gjennombrudd da hun sang Stikkan Anderssons «Är du kär i mig ännu» i 1959, skriver SVT.

Den siste tiden har Lill-Babs gjort karriere som skuespiller i den svenske dramaserien «Bonusfamilien», der hun har spilt lesbisk stebestemor.

Les også: Lill-Babs: – Får ikke glemme hyggelige menn

– Hun var en fighter

Barbro Svensson, bedre kjent som Lill-Babs, er død. Dette bildet er fra et besøk i Oslo i forbindelse med Leif Justers 100-årsmarkering i Oslo i 2010. Arkivfoto: Erlend Aas / Scanpix .

I årene 1965–1968 var Lill-Babs gift med Lasse Berghagen. Han besøkte sin ekskone få dager før hun gikk bort.

– Det føles veldig tomt. Jeg var oppe hos henne her om dagen på sykehuset. Da sov hun. Jeg vet ikke om hun hadde vondt, men jeg vet at hun jobbet til det siste. Hun var en fighter, sier Berghagen til Expressen.

Lill-Babs var i en periode gift med Norges tidligere landslagsmålvakt Kjell Kaspersen. Sammen fikk de datteren Kristin, som er programleder i Sverige. Hun etterlater seg også to andre døtre, Monica Svensson og Malin Berghagen, melder NTB.

Wenche Myhre i sorg

Wenche Myhre har kjent Lill-Babs nesten hele sitt liv. Hun er nedbrutt over å høre om kollegaens død.

Wenche Myhre var bare var 16 år da hun sto på scenen med den ni år eldre svenske kollegaen. Nyheten om at Barbro «Lill-Babs» Svensson døde tirsdag morgen etter et kort sykeleie, har gjort dypt inntrykk.

– Dette er bare helt forferdelig trist. Jeg har grått mye siden jeg fikk beskjeden i morges, forteller Wenche Myhre til VG.

– Hennes medmenneskelighet var helt unik, sier Wenche Myhre om Lill-Babs. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sammen har de gjort mange ting opp gjennom årene. Wenche Myhre visste om at venninnen hadde strevd med hjerteproblemer, men var overbevist om at den tøffe kvinnen ville komme seg etter litt hvile.

– Hennes medmenneskelighet var helt unik. Og ved siden av å være verdens flotteste menneske var hun også mamma. Det er grusomt å miste henne, sier Wenche Myhre.

«Sovnet stille og rolig inn»

«Familien har vært rundt mamma hver dag siden hun kom til sykehuset og hun sovnet inn stille og rolig i dag på formiddagen. Nå hviler hennes sjel hjemme hos mamma Brita», skriver døtrene på Instagram, ifølge Aftonbladet.

SE VIDEO: Her fremfører Lill-Babs «Leva Livet» på svensk TV i 1963:

SE VIDEO: Lill-Babs på svensk TV sommeren 2011 hvor hun fremfører « Är du kär i mig ännu Klas-Göran»:

Populært