Politiet frykter likbilder er på avveie

<p>BEKLAGER: Jens Møller, sjef for avdeling for personfarlig kriminalitet, beklager at mappen med likbilder av Kim Wall ble glemt igjen.</p>
BEKLAGER: Jens Møller, sjef for avdeling for personfarlig kriminalitet, beklager at mappen med likbilder av Kim Wall ble glemt igjen. Foto: Johan Nilsson/tt / NTB scanpix

Dansk politi bekrefter at de glemte igjen likbilder av Kim Wall (30) i verkstedet til Peter Madsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN (ABC Nyheter): Etter å ha gjort undersøkelser på verkstedet tilhørende drapstiltalte Peter Madsen i august i fjor, glemte politiets etterforskere en mappe med svært sensitivt innhold.

Mappen inneholdt likbilder av den svenske journalisten Kim Wall.

– Vi er naturligvis lei oss for at det har skjedd. Vi har også beklaget overfor Kim Walls pårørende, sier Jens Møller, sjef for avdeling for personfarlig kriminalitet, til Ekstra Bladet.

Siste: Kim Walls kjæreste: – Hun var redd for å være i ubåten

Kan ha blitt fotografert

Ifølge avisen lå mappen uten tilsyn i noen timer, før ansatte på verkstedet meldte ifra til politiet.

RETTSSAK: Den danske ubåtkapteinen Peter Madsen er tiltalt for å ha drept den svenske journalisten Kim Wall. Foto: NTB Scanpix
RETTSSAK: Den danske ubåtkapteinen Peter Madsen er tiltalt for å ha drept den svenske journalisten Kim Wall. Foto: NTB Scanpix

Politiet har hørt rykter om at mappens innehold kan ha blitt avfotografert, og er bekymret for at de kan være på avveie, skriver Ekstra Bladet.

Møller understreker at spredning av slike bilder er straffbart.

Les også: Rettsmedisiner: Wall kan ha blitt påført stikk mens hun var i live

Vil ha livstid

Denne uke pågår rettssaken mot Madsen, som er tiltalt for både overlagt drap, likskjending og grove seksuelle overgrep.

Madsen mener 30-åringen døde som følge av en ulykke om bord i ubåten, nærmere bestemt av kullosforgiftning.

Påtalemyndigheten mener Wall ble grovt mishandlet og deretter drept av Madsen etter at hun gikk om bord i ubåten for å lage en reportasje 10. august i fjor.

Rettssaken er planlagt avsluttet 25. april. Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om livsvarig fengsel.

Les også: Madsen: – Jeg tenner ikke på nekrofili

– Psykopatiske trekk

Motivet for drapet er uklart, men rettspsykiaterne betegnet tidligere i måneden Madsen som en seksuelt pervers 47-åring med psykopatiske trekk.

Walls kjæreste forklarte seg i retten torsdag og fortale at hun var nervøs foran turen i ubåten til Madsen, som hun skulle lage en reportasje om.

Dagen før den skjebnesvangre turen besøkte hun Madsen i verkstedet og ble ikke helt klok på den eksentriske ubåtbyggeren.

– Hun sa at han var litt «all over the place», men at han virket interessant. Jeg tror at hun fant det vanskelig å bli klok på ham, fortalte kjæresten i retten.

SE VIDEO: Dette er ubåtsaken

Personvernpolicy