Meny

Mannen som reddet Madsen: – Han var minst rystet av oss

HJEMMELAGET UBÅT: Bildet av den hjemmebygde ubåten til Peter Madsen ble tatt samme kveld han tok med seg Kim Wall om bord. Foto: Anders Valdsted / NTB scanpix
Et vitne fortalte om aksjonen da Peter Madsen ble reddet opp fra den synkende ubåten.

KØBENHAVN (ABC Nyheter): Torsdagens første vitne inntok ved 09.30-tiden vitneboksen i rettssal 60 i byretten i København.

Et vitne som reddet den drapstiltalte ubåtkapteinen Peter Madsen (47) opp av vannet 11. august i fjor, forklarte seg om hendelsen da han og fire venner som var ute og seilet fikk øye på ubåten i horisonten.

Da de nærmet seg fartøyet, kom Madsen ut.

– Da vi kom opp til ubåten, spurte vi om han var ok, noe han svarte bekreftende på. Han spurte om vi kunne bli i nærheten fordi han skulle ned og prøve noe. Han går ned i ubåten igjen i rundt 30 sekunder før kan kommer opp igjen. Madsen gir oss da et tegn på at fartøyet er i ferd med å synke, sa vitnet.

Les også: Madsen: – Hadde et prosjekt i Norge

– Han var minst rystet

Vitnet fortalte at Madsen kastet seg i vannet da ubåten sank.

– Det gikk veldig raskt. Han kastet seg ut i vannet innen tårnet på ubåten gikk under vann, sa han.

Mannen kastet da et rep ut i vannet som Madsen tok tak i og ble dratt opp. Vitnet mener å huske at Madsen sa «takk for livet» i det han kom om bord.

Vitnet fortalte at han reagerte på at 47-åringen ikke ønsket å ringe noen etter at ubåten forliste.

– Min oppfattelse var at han var minst rystet av oss. Han sa flere ganger at han hadde brukt for å sitte for seg selv. Han ville sitte for seg selv, og ble sittende å se utover havet. Madsen beveget leppene som om at han snakket stille til seg selv, sa vitnet og bekreftet at Madsen opplyste at han fortalte at han var alene på ubåten, men at han hadde sluppet av journalisten Kim Wall på land klokken 22.30 på Refshaløen.

Les også: Madsen: – Jeg tenner ikke på nekrofili

– Nå må du slappe av

Mannen synes det var merkelig at Madsen ikke spurte hvordan det gikk med Wall.

Forsvarsadvokat Betina Hald Engmark er forsvarer for Peter Madsen. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen / Scanpix Danmark / NTB scanpix

– Han svarte uten nøling, som om det var innøvd. Han virket fokusert.

Redningsmennene hadde hele tiden kontakt med politiet på telefon da de seilet tilbake mot Refshaleøen.

Under utspørringen ble det høy temperatur da aktor Jakob Buch-Jepsen spurte vitnet om Madsen virket rystet etter å ha partert et menneske. Madsens forsvarer Betina Hald Engmark reagerte på spørsmålet.

– Det vet vitnet virkelig ikke noe om. Nå synes jeg anklageren skal slappe litt av, sa Hald Engmark.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om livsvarig fengsel for Madsen, som også er tiltalt for likskjending og grove seksuelle overgrep.

Populært