Europeisk organisasjon:

– Trumps CIA-sjef må pågripes hvis hun reiser til Europa

<p>CIAs nestsjef Gina Haspel er president Donald Trumps favoritt til å overta som CIA-sjef. «Black ops»-veteranen ledet i 2002 et av organisasjonens hemmelige fengsel i Thailand, der al-Qaida-mistenkte ble utsatt for brutale avhør. Foto: NTB scanpix/AFP.</p>
CIAs nestsjef Gina Haspel er president Donald Trumps favoritt til å overta som CIA-sjef. «Black ops»-veteranen ledet i 2002 et av organisasjonens hemmelige fengsel i Thailand, der al-Qaida-mistenkte ble utsatt for brutale avhør. Foto: NTB scanpix/AFP.

USAs president Donald Trumps favoritt til ny CIA-sjef står overfor tøffe spørsmål i den kommende Senats-høringen før hun kan tiltre. En europeisk organisasjon krever at hun arresteres for sin rolle i CIAs program med hemmelige fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det europeiske senteret for grunnlovs- og menneskerettigheter (ECCHR) er en uavhengig, ikke-statlig organisasjon med fokus på menneskerettsspørsmål.

«Vi har bedt om at flere europeiske land gjennomfører en felles etterforskning av CIA og den amerikanske hærens torturprogram fra 2002 og 2006», skriver koordinator ved ECCHRs program mot internasjonale forbrytelser, Andreas Schüller, i en e-post til ABC Nyheter.

Rettighetsorganisasjonen ba sommeren 2017 om en arrestordre mot CIAs daværende nestsjef, Gina Haspel, nå president Trumps favoritt til toppjobben i spionbyrået.

ECCHR mener det er dokumentert at Haspel spilte en direkte rolle ved CIAs hemmelige fengsel i Thailand i 2002, der al-Qaida-mistenkte ble utsatt for brutale avhørsmetoder.

«Den føderale tyske påtalemyndigheten la vår anmeldelse av Gina Haspel til sin forundersøkelse av CIA-tortur, som har pågått siden den amerikanske senatskomiteen i desember 2014 offentliggjorde sin oppsummering om behandlingen av CIA-fanger», skriver Schüller.

Anmeldelsen ble levert til tyske påtalemyndigheter i 2017, skriver ECCHR på sine hjemmesider.

Les også: Trump vil ha CIA-sjefen som utenriksminister

– Direkte rolle i hemmelig fengsel

CIAs nåværende nestleder har jobbet for etterretningsorganisasjonen siden 1985. Scanpix/AP.
CIAs nåværende nestleder har jobbet for etterretningsorganisasjonen siden 1985. Scanpix/AP.

I 2002, et år etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001, ble Haspel sendt til Thailand for å lede et hemmelig CIA-fengsel. Haspels tid ved anlegget med kodenavn «Cat’s Eye» ble begynnelsen på hennes nære bånd til CIAs anti-terroroperasjoner og RDI-programmet; «utlevering, varetekt og avhør», skriver New York Times.

Les også: Raser mot Trumps nye topp-spion: – Bokstavelig talt en krigsforbryter

Haspel spilte en langt mer direkte rolle enn hva som tidligere har vært kjent, het det i en gjennomgang gravejournalistikk-organisasjonen ProPublica publiserte i februar 2017.

«(…) Hun så på mens Zubaydah kastet opp, besvimte og urinerte på seg mens han var fastlenket. (…) Haspel tillot at avhørene fortsatte selv om den mistenkte ikke ga noen [ny eller vesentlig informasjon]», skriver ProPublica.

Den saudi-arabiske statsborgeren Abu Zubaydah har vært i amerikansk varetekt siden mars 2002, og tilbrakte fire og et halvt år i CIAs nettverk av hemmelige fengsel. I 2006 ble han overført til fangeleiren på Guantanamo. Wikimedia/Dep. of Defense.
Den saudi-arabiske statsborgeren Abu Zubaydah har vært i amerikansk varetekt siden mars 2002, og tilbrakte fire og et halvt år i CIAs nettverk av hemmelige fengsel. I 2006 ble han overført til fangeleiren på Guantanamo. Wikimedia/Dep. of Defense.

ECCHR argumenterer også for at Haspel hadde oppsyn med «daglig tortur» av de al-Qaida-mistenkte Abu Zubaydah og Abd al-Nashiri i 2002.

Les også: Tidligere CIA-agent pågrepet: – Kan ha avslørt spioner i Kina

«Jeg liker måten du sikler på»

«Ifølge en bok skrevet av en av dem som gjennomførte avhør ved fengselet kom sjefen for basen til cellen og ‘gratulerte [Zubaydah] med hans gode skuespill. Hun sa: ‘Godt jobbet! Jeg liker måte du sikler på; det gjør det mer realistisk. Jeg tror nesten på det. Man skulle ikke tro en voksen mann ville gjort slikt’.»

Ifølge ProPublicas gjennomgang av åpne kilder skal CIA-tjenestemennene i Thailand ha vært klar over at avhørsmetodene var livsfarlige.

Da USAs president Donald Trump tirsdag erklærte på Twitter at utenriksminister Rex Tillerson får sparken, annonserte han også at dagens CIA-sjef Mike Pompeo overtar denne jobben. Som en bisetning nevnte han at nettopp Haspel er hans kandidat til toppvervet i den amerikanske etterretningsorganisasjonen.

Både Pompeo og Haspel må godkjennes av Senatet før de kan tiltre i disse stillingene.

– De som begår eller tillater tortur må stilles for retten, ikke minst gjelder dette høytstående tjenestemenn fra mektige land, uttalte ECCHRs generalsekretær Wolfgang Kaleck i forbindelse med anmeldelsen i fjor sommer.

– Om CIAs [daværende visedirektør] Haspel reiser til Tyskland eller Europa må hun pågripes.

Les også: Her lander CIA-fanger i Norge

Mange av de terrormistenkte fangene fra CIAs hemmelige fengsel er i dag overført til Den amerikanske fangeleiren på Guantanamo, Cuba. Arkivfoto fra 2006. Scanpix/AP.
Mange av de terrormistenkte fangene fra CIAs hemmelige fengsel er i dag overført til Den amerikanske fangeleiren på Guantanamo, Cuba. Arkivfoto fra 2006. Scanpix/AP.

Ødela videobevis

I desember 2014 offentliggjorde etterretningskomiteen i Det amerikanske senatet det nedgraderte sammendraget av rapporten om CIAs fange- og avhørsprogram. Selve rapporten var på 7000 sider, og konkluderte med at tortur ikke fungerte til å skaffe informasjon fra fangene.

Rapporten tok først utgangspunkt i en etterforskning av CIAs ødeleggelse av videomateriale fra avhør. Videomaterialet fra avhørene av Zubaydah og al-Nashiri ble ødelagt i 2005, men utallige skriftlige beskjeder til og fra CIAs hovedkontor beskrev avhørsmetodene.

Daværende leder for CIAs hemmelige operasjoner, Jose Rodriguez, ga ordre om ødeleggelsen av materialet. Haspel var hans stabssjef og skal, ifølge tidligere CIA-offiserer New York Times har snakket med, ha vært en pådriver.

Les også: Hacking-avsløringer: – Folk flest er ikke mål for CIA

Se video om utnevnelsen:

Låst inne i trang boks

President Donald Trump møtte pressen utenfor Det hvite hus tirsdag, etter at nyheten om utenriksminister Tillersons avgang ble kjent. Scanpix/AP.
President Donald Trump møtte pressen utenfor Det hvite hus tirsdag, etter at nyheten om utenriksminister Tillersons avgang ble kjent. Scanpix/AP.

I forordet til Senats-rapporten het det: «Komiteens studie dokumenterer overgrep og utallige feilgrep fra sent 2001 til tidlig 2009». «CIA-personell, med bistand fra to uavhengige kontraktører, besluttet å starte et program for hemmelig fengsling med udefinert varighet, og bruken av brutale avhørsteknikker i strid med amerikansk lov, internasjonale avtaler og våre verdier.»

Metodene inkluderte:

  • Stressposisjoner der fangene måtte stå lenket mot en vegg i opptil 40 timer, slik at fangenes vekt hvilte kun på en eller to muskler.
  • Simulert drukning («waterboarding»), der fangen bindes til en plate med helling, tekstiler pakkes om ansiktet og vann helles over.
  • Å låses inne i en trang boks, eventuelt dekket med insekter.
  • Å nektes søvn opptil en uke av gangen.
  • Å røske fanger hardt mot en vegg ved hjelp av bånd rundt halsen.
  • Slag mot ansiktet med åpen hånd.

Stanset av Obama

Tillerson (t.v.) blir erstattet av nåværende CIA-direktør Mike Pompeo (t.h.) Scanpix/EPA.
Tillerson (t.v.) blir erstattet av nåværende CIA-direktør Mike Pompeo (t.h.) Scanpix/EPA.

I januar 2009 undertegnet den da nylig tiltrådte president Barack Obama en ordre om å forby CIA fra å holde fanger på ubestemt tid, og å begrense avhørsmetoder til det som er tillatt i hærens feltmanual.

«Disse begrensningene er ikke del av amerikansk lovgivning, og kan bli fjernet ved et pennestrøk av en fremtidig president. De bør stadfestet i lovgivningen», advarte styreleder for Senatets etterretningskomité, Dianne Feinstein, i 2014.

Under presidentvalgkampen i 2016 lovet Trump å hente tilbake simulert drukning som avhørsform, og uttalte på et tidspunkt at «tortur virker». Han har siden gått tilbake på dette.

Senator John McCain (republikaner) ble selv utsatt for tortur i fem og et halvt år, som krigsfange i Vietnam. Han skrev tirsdag på Twitter:

– Krigsforbrytelser

Menneskerettsorganisasjonen ECCHR anmeldte etter offentliggjøringen av senatsrapporten også tidligere CIA-sjef George Tenet, tidligere forsvarsminister Donald Rumsfeld og andre medlemmer av Bush-regjeringene. Organisasjonen anklager dem for krigsforbrytelser.

– De som var ansvarlige for å utforme og gjennomføre tortursystemet, politikere, tjenestemenn, etterretningspersonell, offiserer og advokater, bør stilles for retten, uttalte ECCHRs generalsekretær Kaleck i 2017.

– Ved å etterforske [daværende nestsjef i CIA] Gina Haspel kan Tyskland sikre at utleveringer, mishandling og ulovlig fengsling ikke forblir ustraffet.

Navnene til CIAs agenter er overstrøket i den delen av rapporten som ble offentliggjort, og det er fortsatt uklart nøyaktig hvor omfattende Haspels rolle var, skrev New York Times tirsdag.

61 år gamle Haspel blir CIAs første kvinnelige leder om hun godkjennes av Senatet. I bekreftelseshøringen er det ventet at hun vil bli konfrontert med harde spørsmål om RDI-programmet og hennes rolle i det. Det blir første anledning senatorene får til å stille spørsmål til en som var direkte involvert i programmet.

Les også: CIA-sjefen står ved konklusjonen om at Russland blandet seg i valget

(Artikkelen fortsetter under bildet)

USAs utenriksminister Rex Tillerson fikk sparken av president Trump denne uken. Scanpix/AP.
USAs utenriksminister Rex Tillerson fikk sparken av president Trump denne uken. Scanpix/AP.

– En av de fremste

Haspel får gode skussmål fra flere som har jobbet med henne. Hun har ledet CIAs kontor i London i to perioder og sittet i to av de tre øverste stillingene i CIA.

– Haspel er en av de fremste CIA-offiserene i sin generasjon, og hun har ledet en rekke viktige kommandoer i felt og ved hovedkvarter, sier tidligere direktør for CIAs hemmelige tjenester, John Bennett, til Cipher Brief. Haspel var hans nestsjef og etterfulgte ham i stillingen.

– Hun tok på seg noen av de mest krevende og minst populære oppdragene i Krigen mot terror, ikke fordi hun søkte seg til dem, men fordi hun følte det var hennes ansvar i usikkerheten som rådet etter 11. september-angrepene, sier Bennett.

Han tror også Haspel på nytt vil bli konfrontert med spørsmålet om den hemmelige fangeleiren i Thailand, og det destruerte videomaterialet fra den, i senatshøringen.

– Hun er en utmerket person jeg har blitt godt kjent med, sa president Trump i en kort kommentar utenfor Det hvite hus tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:24 Bitter konflikt i SAS: «Trusler, sjikane og press»19:01 Trump gir ikke lenger California lov til å føre strengere utslippspolitikk18:58 Telenorselskap kreves for milliarder i ubetalt skatt18:38 Venstre varsler PST om Raja-trussel18:25 Grande håper Jensen slutter å bruke ordet «snikislamisering»17:59 Netanyahu avlyser USA-besøk17:57 Student skal ha fremsatt alvorlige trusler mot BI i Oslo17:56 Positiv dag på Oslo Børs17:42 Streik avblåst i British Airways17:26 Regjeringen gir stopp-ordre for fartskontroll: – Frp skal vise muskler17:12 Frp belønnes i ny måling etter Venstre-bråk16:55 Saudi-Arabia sier oljeangrep "utvilsomt ble sponset av Iran"16:53 Person omkom i fallulykke på Hovden utenfor Florø16:41 Ni personer styrtet i døden – nå får vi svar på hvorfor16:39 Solskjær uten James, Pogba, Shaw og Martial – garanterer startplass for trio16:37 Indonesia returnerer 547 konteinere med søppel16:17 Høyesterett avviser anken fra dobbeltdrapsdømt Kristiansand-kvinne16:06 Tyskland forlenger våpenboikotten av Saudi-Arabia16:03 Alvorlig trafikkulykke i Fredrikstad15:57 Solberg: – Regner med helgens diskusjon ikke har vært til regjeringens gunst15:38 SAS-fly på vei til Oslo måtte nødlande15:32 Journalister i Morgenbladet truer med å slutte15:31 Trump har utnevnt John Boltons etterfølger14:55 Røyk fra brennende regnskog tvinger flere tusen skoler til å stenge14:54 Sterk misnøye med svensk statsbudsjett14:36 Fullt bompengeparti-kaos i Rogaland14:30 Venstre-nestleder: Krevende å samarbeide med Frp14:28 Russisk skiskytter utestengt i 18 måneder14:26 Sørøst politidistrikt svarte ikke på 105 nødanrop i juni14:23 India varsler forbud mot e-sigaretter13:59 Sol og varme i Sør-Norge til helgen – Nord-Norge må vente seg snø og sludd13:55 Corbyn antyder at han vil være nøytral før en mulig ny folkeavstemning13:36 Kristoff spurtet til seier i Slovakia12:48 Statsministerens kontor skal ikke tilbake til Høyblokka12:21 Iran advarer USA12:16 Lastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap på Karine (38)12:10 Ernas bompenge-hastverk kostet skattebetalerne 350.000 i privatfly11:53 Forskere fra 19 land skal tilbringe ett år i Nordishavet11:50 Politiet etterlyser vitner etter knivstikking i Sandnes11:44 E6 stenges ved Gardermoen11:43 Netanyahus dager som statsminister kan være over11:18 FN-toppmøte kan skje uten Iran – får ikke visum11:17 Ronaldo: – Jeg fortjener flere titler enn Messi11:11 Britene sier de har brexitforslag – vil ikke dele det med EU11:07 USA og Saudi-Arabia skal drøfte svar på oljeangrep11:06 Mann døde etter kollisjon med tankbil på E1810:47 Bullen avsluttet norsk fiasko-VM i bryting10:39 Inndragningen av popcorn-time.no blir stående10:25 Rødt får konkurranse: Ap snur om «velferdsprofitører»10:10 22 av 24 anker dommen i Aleris-saken10:04 Vil trykkoke frem kunstige bier09:57 Raja: De Frp-erne som er såret, har jeg beklaget overfor09:34 Mann tiltalt for overgrep mot psykisk utviklingshemmet kvinne09:28 Svenske mistenkt for København-bombe pågrepet på Kastrup09:27 Moxnes: Vi kan ikke særbehandle Lan Marie Berg09:04 Saudi-Arabia vil delta i USA-ledet flåtestyrke09:03 18 reddet fra drukning i sommer08:28 Etter Haaland-showet: – Mål-monsteret med utrolig drømmeløp08:26 Uro på borgerlig side i Oslo etter at Høyre åpnet for samarbeid med MDG07:16 Sp-forslag skaper uro: – Merkelig og absurd07:00 Undersøkelse: Klart flertall for å hente hjem norske barn av IS-foreldre06:56 Zuccarello og Wild tapte på overtid for Dallas06:44 Grensehandelsbutikk stengt – fant ti år gammel mat06:37 Trener-Gjert fnyser av varmeutfordringen i VM06:26 Sentralbanken i New York sprøyter inn milliarder for å holde renta i sjakk06:25 Feilen rettet, men fortsatt store togproblemer i Oslo og Akershus05:58 Dette skjer i dag05:45 Dette skjedde i natt05:36 Netanyahu: Israel trenger en sterk sionistisk regjering05:11 Norsk-tysk studie: Farlig stoff i tre av fire plastprodukter04:42 Mexico ber fransk auksjonshus stoppe kunstsalg04:38 Høyre-ordfører kan miste kjedet på grunn av én stemme04:15 Ingen skadd, ingen pågrepet etter skyting i Oslo04:07 Rusrapport: Vest-Agder- og Oslo-innbyggere sliter mest02:51 Opposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:29 Netanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24 Negotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59 Flere migranter i verden01:50 Medier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30 Vintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05 MDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41 FIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35 Høyere valgdeltakelse i Israel23:44 Haaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37 Trumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35 Schibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33 Barcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28 Liverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21 Lagerbäck jublet over Haaland-show23:09 Lieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06 Straffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48 Ny pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12 Flygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49 Haaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46 Eksklusjon i FNB blir omgjort21:43 FpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28 Undersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21 Inter-blemme i mesterligaåpningen21:19 Messi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18 Spania rykker nærmere nyvalg
Siste nytt
19:24PengerBitter konflikt i SAS: «Trusler, sjikane og press»19:01VerdenTrump gir ikke lenger California lov til å føre strengere utslippspolitikk18:58PengerTelenorselskap kreves for milliarder i ubetalt skatt18:38PolitikkVenstre varsler PST om Raja-trussel18:25PolitikkGrande håper Jensen slutter å bruke ordet «snikislamisering»17:59VerdenNetanyahu avlyser USA-besøk17:57NorgeStudent skal ha fremsatt alvorlige trusler mot BI i Oslo17:56PengerPositiv dag på Oslo Børs17:42ReiseStreik avblåst i British Airways17:26MotorRegjeringen gir stopp-ordre for fartskontroll: – Frp skal vise muskler17:12PolitikkFrp belønnes i ny måling etter Venstre-bråk16:55VerdenSaudi-Arabia sier oljeangrep "utvilsomt ble sponset av Iran"16:53NorgePerson omkom i fallulykke på Hovden utenfor Florø16:41VerdenNi personer styrtet i døden – nå får vi svar på hvorfor16:39SportSolskjær uten James, Pogba, Shaw og Martial – garanterer startplass for trio16:37VerdenIndonesia returnerer 547 konteinere med søppel16:17NorgeHøyesterett avviser anken fra dobbeltdrapsdømt Kristiansand-kvinne16:06VerdenTyskland forlenger våpenboikotten av Saudi-Arabia16:03NorgeAlvorlig trafikkulykke i Fredrikstad15:57PolitikkSolberg: – Regner med helgens diskusjon ikke har vært til regjeringens gunst15:38ReiseSAS-fly på vei til Oslo måtte nødlande15:32KulturJournalister i Morgenbladet truer med å slutte15:31VerdenTrump har utnevnt John Boltons etterfølger14:55VerdenRøyk fra brennende regnskog tvinger flere tusen skoler til å stenge14:54PengerSterk misnøye med svensk statsbudsjett14:36PolitikkFullt bompengeparti-kaos i Rogaland14:30PolitikkVenstre-nestleder: Krevende å samarbeide med Frp14:28SportRussisk skiskytter utestengt i 18 måneder14:26NorgeSørøst politidistrikt svarte ikke på 105 nødanrop i juni14:23Helse og livsstilIndia varsler forbud mot e-sigaretter13:59NorgeSol og varme i Sør-Norge til helgen – Nord-Norge må vente seg snø og sludd13:55VerdenCorbyn antyder at han vil være nøytral før en mulig ny folkeavstemning13:36SportKristoff spurtet til seier i Slovakia12:48NorgeStatsministerens kontor skal ikke tilbake til Høyblokka12:21VerdenIran advarer USA12:16NorgeLastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap på Karine (38)12:10PolitikkErnas bompenge-hastverk kostet skattebetalerne 350.000 i privatfly11:53NorgeForskere fra 19 land skal tilbringe ett år i Nordishavet11:50NorgePolitiet etterlyser vitner etter knivstikking i Sandnes11:44NorgeE6 stenges ved Gardermoen11:43PolitikkNetanyahus dager som statsminister kan være over11:18VerdenFN-toppmøte kan skje uten Iran – får ikke visum11:17SportRonaldo: – Jeg fortjener flere titler enn Messi11:11PolitikkBritene sier de har brexitforslag – vil ikke dele det med EU11:07VerdenUSA og Saudi-Arabia skal drøfte svar på oljeangrep11:06NorgeMann døde etter kollisjon med tankbil på E1810:47SportBullen avsluttet norsk fiasko-VM i bryting10:39KulturInndragningen av popcorn-time.no blir stående10:25PolitikkRødt får konkurranse: Ap snur om «velferdsprofitører»10:10Norge22 av 24 anker dommen i Aleris-saken10:04VerdenVil trykkoke frem kunstige bier09:57PolitikkRaja: De Frp-erne som er såret, har jeg beklaget overfor09:34NorgeMann tiltalt for overgrep mot psykisk utviklingshemmet kvinne09:28VerdenSvenske mistenkt for København-bombe pågrepet på Kastrup09:27PolitikkMoxnes: Vi kan ikke særbehandle Lan Marie Berg09:04VerdenSaudi-Arabia vil delta i USA-ledet flåtestyrke09:03Norge18 reddet fra drukning i sommer08:28SportEtter Haaland-showet: – Mål-monsteret med utrolig drømmeløp08:26PolitikkUro på borgerlig side i Oslo etter at Høyre åpnet for samarbeid med MDG07:16PolitikkSp-forslag skaper uro: – Merkelig og absurd07:00NorgeUndersøkelse: Klart flertall for å hente hjem norske barn av IS-foreldre06:56SportZuccarello og Wild tapte på overtid for Dallas06:44VerdenGrensehandelsbutikk stengt – fant ti år gammel mat06:37SportTrener-Gjert fnyser av varmeutfordringen i VM06:26PengerSentralbanken i New York sprøyter inn milliarder for å holde renta i sjakk06:25NorgeFeilen rettet, men fortsatt store togproblemer i Oslo og Akershus05:58NorgeDette skjer i dag05:45NorgeDette skjedde i natt05:36VerdenNetanyahu: Israel trenger en sterk sionistisk regjering05:11NorgeNorsk-tysk studie: Farlig stoff i tre av fire plastprodukter04:42VerdenMexico ber fransk auksjonshus stoppe kunstsalg04:38PolitikkHøyre-ordfører kan miste kjedet på grunn av én stemme04:15NorgeIngen skadd, ingen pågrepet etter skyting i Oslo04:07Helse og livsstilRusrapport: Vest-Agder- og Oslo-innbyggere sliter mest02:51VerdenOpposisjonspolitiker i Venezuela løslatt02:29VerdenNetanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24PengerNegotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59VerdenFlere migranter i verden01:50VerdenMedier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30NorgeVintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05PolitikkMDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41NorgeFIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35VerdenHøyere valgdeltakelse i Israel23:44SportHaaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37VerdenTrumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35NorgeSchibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33SportBarcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28SportLiverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21SportLagerbäck jublet over Haaland-show23:09VerdenLieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06SportStraffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48VerdenNy pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12NorgeFlygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49SportHaaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46PolitikkEksklusjon i FNB blir omgjort21:43PolitikkFpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28NorgeUndersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21SportInter-blemme i mesterligaåpningen21:19SportMessi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18VerdenSpania rykker nærmere nyvalg
Populært